Halo Infinite

Xbox One og Series S og X/Windows. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 16 år fra PEGI.

ANMELDELSE: Langtlevende skytespill-serie til Xbox og PC har nå fått et nytt eventyr som spillere kan begi seg ut på. I tillegg er det mer enn nok flerspilleraction å ta av.

Halo Infinite tilhører en serie med skytespill til PC og Xbox-konsollen. Spillet er sett fra førstepersonsperspektiv hvor man kjemper med skytevåpen, granater, kjøretøy og andre typer redskaper. Settingen er satt til fremtiden og soldatene er ikledd rustning og hjelm – oppfostret og genmodifisert til krig.

Det siste tillegget i serien byr på oppdatert grafikk, en ny historie og en flerspillerdel som er gratis å laste ned for alle.

Halo Infinite

Format: Xbox One og Series S og X/Windows
Sjanger: Action
Utvikler: 343 Industries
Utgiver: Microsoft Studios

I historiemoduset vises en heftig åpningsscene der romvesener kriger mot mennesker. Hovedrolleinnehaveren er Master Chief, kjent fra de tidligere spillene i serien.

Menneskeheten taper kampen og Master Chief blir etterlatt, driftende i verdensrommet. En tid etter blir han plukket opp av en reisende i et romskip.

Ferden går så ned til en Halo Ring – som er en slags miniplanet som svever i verdensrommet. Her befinner det seg en god dose med romvesener som er innstilt på å ødelegge hele menneskeheten.

Dermed må Master Chief trå til med allierte som veiledere. Her gjelder det å eliminere den ene bølgen med romvesener etter den andre.

Som tidligere har man et godt register med fremtidsrettede skytevåpen. Her er det energivåpen, rifler, pistoler, granater og andre hjelpemidler. Man har også en krok som gjør det mulig å nå høye platå, eller så kan man trekke ting til seg.

Dette gir en helt ny driv, bevegelse og taktiske muligheter ute på slagmarken. Man har også en sensor som markerer ammunisjon, fiender og viktige mål i omgivelsene. Alt i alt er Master Chief litt av en maskin i kamp.

Spillet byr også på en åpen verden som kan utforskes med fjell, skog, gressletter og byggverk. I tillegg til forskjellige dyr som vandrer eller flyr i omgivelsene. Her kan man fritt påta seg diverse sideoppdrag og hovedoppdrag. Man kan for eksempel redde en gruppe med soldater, angripe og overta baser eller utføre andre gjøremål.

Ute på slagmarken preges Halo av en kjapp og intens stil. Her gjelder det å bruke granater og eksplosiver ved større mengder med fiender og selv unngå å bli angrepet. Eventuelt kan man forsøke å snike seg inn for så å angripe fiendene i bakkant.

Fiendene er dessuten varierte – til en viss grad. De har også passe intelligens og vet å dukke unna granatangrep og skyts. Det gjør spillet hakket mer utfordrende.

Flerspillerdelen utvider opplevelsen utover de 10 – 14 timene det tar å fullføre hovedhistorien. Denne delen av spillet er dessuten gratis å laste ned for alle. Her loves spillerne oppdateringer over tid med nye kart, spillmodus og kosmetiske goder som man kan betale for med ekte penger.

Det finnes flere modus med standarden der lag på fire spiller mot hverandre. I tillegg går det an å spille på lag mot datastyrte motstandere for å øve opp ferdighetene sine. I «big team battle» spiller 12 mot 12 på større kart med kjøretøy som kan brukes.

Alt i alt er det mange muligheter for å få konkurranse og mestring for de som ønsker det. Samt at man kan samarbeide og spille sammen med venner.

Halo Infinite er kjapt, responsivt, mystisk og storslagent. Spillet byr på ypperlig leveldesign, åpne områder og solid spillmekanikk. Musikken er også en bragd i seg selv og byr på alt fra nydelige pianopartier til opera.

Som hovedperson skal man redde galaksen og Master Chief er ikke fremmed for å sette eget vel og ve på spill for å hjelpe andre. Blant annet redder man hyppig soldater og andre levende ting som er i fare.

Om målet helliggjør middelet er vel kanskje et annet spørsmål ettersom hovedpersonen må drepe massive rader med romvesener. Nå er motstanderne riktignok minst like drapslystne og fremstilt som både onde og uhyggelige.

Dette spillet har derfor en hel del å by på for de som vil oppleve action og historie. Etter at hovedhistorien er bestått, kan man så gå på lag med andre og konkurrere mot spillere på nett.

Her er det kjappe kamper i et skikkelig sci-fi-miljø.

Egnethet

Halo Infinite har fått anbefalt aldersgrense 16 år av PEGI og er merket med vold og kjøp i spill.

Spillet finnes i to utgaver. Man kan laste ned flerspillerdelen gratis. Det er også mulig å kjøpe enspillerdelen (historiedelen av spillet).

PEGI begrunner 16-årsgrense med at spillet inneholder sterk, varig vold. Spillet egner seg derfor ikke for noen under 16 år, ifølge PEGI.

For flerspillerdelen forklarer PEGI at spillet inneholder førstepersonsperspektiv der man skyter mot menneskelignende skapninger. Disse reagerer på en realistisk måte når de blir skutt. Videre forklarer PEGI at det er noe blod, men ingen synlige skader. Døde kropper blir også liggende igjen på slagmarken. I tillegg er det filmatiske scener hvor en soldat beskytter en person før soldaten går til angrep mot fienden. Blod og skader er ikke vist.

For enspillerdelen forklarer PEGI at det er spillsekvenser hvor romvesener blir skutt med fysiske reaksjoner og smertefulle utrop som følge. Det er lite eller ikke noe blod eller skader som blir vist. I og med at spillet er sett fra førstepersonsperspektiv, blir påført skade på spilleren vist som et helsemeter som synker og ikke synlige skader. Man kan se døde kropper med noe blod, men ikke grafiske skader utover det, forklarer PEGI.

Samtidig er ikke spillets realisme dempet i og med at man slåss mot romvesener i en sci-fi-setting.

Videre forklarer PEGI at man kan bruke ekte penger i spillet for å kjøpe kosmetiske goder.

Man kan slå av chat i spillets innstillinger.

Vanskelighetsgrad:

0 – 15 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

16+ år: Spillet byr på en enkel opplæring. All tekst og tale er på engelsk. Utover det er det mulig å velge mellom fire vanskelighetsgrader i enspillerdelen. På nett vil man kunne møte spillere som har bedre eller dårligere ferdigheter enn en selv.

Trailer: