Alder (Spill - Pegi): 16 år

Men of War II

ANMELDELSE: Komplekst og dypt strategispill byr på krigføring under andre verdenskrig. Men of war 2 har mye innhold, både for de som vil spille alene og de som vil spille på nett. Samtidig er ikke spillet uten mangler.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake

ANMELDELSE: Et av de vakreste og mest engasjerende spillene for to personer har blitt gjenskapt med ny grafikk og nye tospiller-funksjoner. Dessverre har spillet unntaksvis innhold som preges av vold og sterke inntrykk, og som derfor innebærer høy aldersmerking.

Classified: France ’44

ANMELDELSE: Turbasert strategispill stiller de allierte i møte med tyskerne under andre verdenskrig. Her skal man lede en rekke spesialsoldater og ta taktiske valg som kan føre til suksess eller tap.

Banishers: Ghosts of New Eden

ANMELDELSE: I dette spillet skal man frigjøre eller straffe både levende og hjemsøkende gjenferd. Og spillet byr på overnaturlige hendelser, en dyp og mørk historie, samt flere moralske tvister underveis.

Apex Legends

ANMELDELSE: Førstepersonsskytespill satt til fremtiden. Her er det fokus på samarbeid, konkurranse og reaksjonsevne. I tillegg har man ulike helter å velge fra med forskjellige typer krefter.

Prince of Persia: The Lost Crown

ANMELDELSE: Visuelt og actionfylt Prince of Persia-spill byr på logiske hindringer, tidskontroll og spennende omgivelser å utforske.

Avatar: Frontiers of Pandora

ANMELDELSE: Vakkert eventyrspill byr på action og utforsking. Her får man oppleve den vakre og eksotiske naturen på Pandora både fra luften og til fots. Dessverre er kampsystemet bare middels gjennomført og handlingen bare passe engasjerende.

Spider-Man 2

ANMELDELSE: Actionfylt superhelt-spill skuffer ikke. Her skal man ordne opp i kriminalitet i New York med ikke en, men to Spider-man-figurer som man kan bytte mellom.

The Lord of the Rings: Gollum

ANMELDELSE: Ringenes Herre-spill tar for seg den kjente karakteren Gollum og hans reise gjennom Midgard. Dessverre klarer ikke spillet å skape særlig dybde eller engasjement i historien.

Planet of Lana

ANMELDELSE: Slående, vakkert eventyrspill byr på en beretning om vennskap og kamp mot ondskap. Planet of Lana leverer spillkunst på sitt beste med et filmatisk og rørende lydspor i bakgrunnen.

Bayonetta 3

ANMELDELSE: Heftig og actionfylt slåssespill med en heltinne i hovedrollen som må nedkjempe ondskap gjennom parallelle universer.

Gotham Knights

ANMELDELSE: Fire helter tar til scenen i Gotham City etter at Batman er død. Dette i et spill som byr på action, heltemot og en by som man kan utforske på bakke- og høydenivå. Samtidig har spillet fått 16-årsgrense og viser realistisk vold.

Draugen

ANMELDELSE: Mystisk og urovekkende fortelling plassert i hjertet av Norge. Draugen er et utrolig vakkert spill og et stykke norsk kunst og kultur. Men også en historie om mord, fiendskap og mentale forstyrrelser.

Endling – Extinction is Forever

ANMELDELSE: Et av årets sterkeste og kanskje viktigste spill. Led en revemamma og valpene trygt forbi farer, naturkatastrofer og matmangel.

Stranded Deep

ANMELDELSE: Overlevelse på en øde øy krever at spilleren må håndtere sult, tørste og alle utfordringene som følger med det å måtte klare seg på egenhånd.

Lake

ANMELDELSE: Om småbylivet, det å rydde opp i fortiden og å knytte nye bånd og relasjoner. Lake har en særegen atmosfære som egner seg best for en moden målgruppe.

Elden Ring

ANMELDELSE: Kritikerrost eventyrspill byr på et spennende og rikt univers med stor fantasi, utforsking, karakterutvikling, mørke og vold.

Horizon Forbidden West

ANMELDELSE: Nydelig oppfølger til kritikerrost spill leverer vakker grafikk, en engasjerende historie og glimrende spillmekanikk. Ikke minst med en modig og sterk heltinne i hovedrollen.

Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction

ANMELDELSE: Nettbasert førstepersonsskytespill tar for seg lagarbeid i møte med en farlig fiende. Her må man tenke taktikk og samarbeid for å overvinne monstre av ulike slag.

Valorant

ANMELDELSE: Nettbasert skytespill krever taktikk, samarbeid og smart bruk av overnaturlige evner.

Halo Infinite

ANMELDELSE: Langtlevende skytespill-serie til Xbox og PC har nå fått et nytt eventyr som spillere kan begi seg ut på. I tillegg er det mer enn nok flerspilleraction å ta av.

Battlefield 2042

ANMELDELSE: Massivt og fremtidsrettet. Battlefield 2042 byr på storslagne kamper med helikoptre, tanks og soldater.

Spider-Man: Miles Morales

ANMELDELSE: I dette spillet følger man Miles Morales i rollen som "den andre" Spider-man og hans oppgave med å forsvare byen New York fra en rekke farer.

Splitgate

ANMELDELSE: Nettbasert skytespill med en unik vri. Her kan man lage portaler for å taktisk utmanøvrere fienden.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

ANMELDELSE: Marvels superhelter drar på en intergalaktisk reise for å redde universet. Her tar man rollen som Star-Lord og leder en trofast, men småkomplisert gjeng med helter.

Vader Immortal

ANMELDELSE: Filmatisk VR-spill lar spilleren få oppleve et Star Wars-eventyr med lasersverd og kraften til hjelp.

Papers, Please

ANMELDELSE: Dette spillet plasserer deg i rollen som grensevakt. Her må man ta strenge valg som avgjør individers skjebne på godt og vondt. Spillet fordrer moralsk refleksjon, men inneholder tematikk som retter seg mot voksne, og ikke barn.

Road 96

ANMELDELSE: Eventyrspill byr på mange valg man kan ta. Historien, menneskene man møter og spillets slutt endrer seg avhengig av valgene man tar underveis.

Returnal

ANMELDELSE: En astronaut blir fanget på en fiendtlig planet og må gjenoppleve det samme marerittet hver gang hun dør.

Twin Mirror

ANMELDELSE: "Detektivspill" byr på gåteløsning og en filmatisk stil, men virker noe uferdig med tanke på historiefortelling og selve spillverden.

Marvel’s Avengers

ANMELDELSE: Superheltspill byr på mye action og ikoniske helter fra Marvel sitt fantastiske univers. Vi gjør allikevel oppmerksom på at dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 16 år av PEGI.

Ancestors: The Humankind Odyssey

ANMELDELSE: Led en flokk med forhistoriske primater, og overlev i den ville og nådeløse naturen. Dette spillet tar deg flere millioner år tilbake i startgropen av menneskehetens historie.

Age of Wonders: Planetfall

Et godt produsert strategispill byr på ressurshåndtering og taktikk på slagmarken. Flott grafikk, en spennende sci-fi-setting og variasjon i spillet er også høydepunkter. Spillet har fått aldersanbefaling fra 16 år fra PEGI.

Total War: Three Kingdoms

Avansert strategispill tar for seg massive slagmarker i det gamle Kina. Styr troppene, benytt taktikk og strategi og overvinn fienden. Dette spillet har fått aldersanbefaling fra PEGI fra seksten år.

Dead or Alive 6


Velg mellom kjempere av utallige kampkunster og tren hardt for å bli den sterkeste i Dead or Alive 6. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 16 år fra PEGI. Plattformer: Playstation 4, Xbox One, Microsoft Windows.

Anthem

Anthem er et nettbasert, action-rollespill satt til fremtiden. Her hopper man inn i mektige robotdrakter og kjemper mot mekaniske fiender og monstre. PEGI har gitt spillet aldersanbefaling fra 16 år.

Travis Strikes Again: No More Heroes

ANMELDELSE: Dette er det tredje spillet i "No More Heroes"-serien. Dra sammen med den tvilsomme helten Travis Touchdown og utforsk forskjellige spillverdener inni spillet. Aldersgrense 16 år fra PEGI. Konsoll: Nintendo Switch.

Battlefield V

ANMELDELSE: Andre verdenskrig er bakteppet for det femte Battlefield-spillet. Her kan man delta i kriger med mange spillere, tanks, soldater, fly og mer.

Marvel`s Spider-Man

Tre inn i helterollen som selveste Spider-Man og beskytt byens innbyggere for hardbarka forbrytere. Et solid kvalitetsspill som også har hyppige innslag av tegneserievold. Passer fra 16 år.

Aragami: Nightfall

Aragami et gøyalt snik-deg-rundt-spill, der du har evnen til å kontrollere skyggene, og spillet har nå fått en utvidelse med Nightfall. I Nightfall får du et innblikk i hva som skjedde før historien starter i Aragami. Passer fra 16 år.

Jurassic World Evolution

Bygg og drift din egen dinosaurpark fra bunnen av og se hvordan dyrelivet utarter seg. Lag en drømmepark for turister, eller en potensiell dødsfelle for både fe og folk. Dette spillet passer fra seksten år.

Dark Souls: Remastered

Dark Souls: Remastered er en ny og finjustert verson av det originale Dark Souls fra 2011. Spillet ble en fullkommen trilogi og denne versjonen gir nye spillere muligheten til å føle på spillet som startet det hele. Spillet passer fra 16 år.

H1Z1: Battle Royale

Dette er et nettbasert skytespill i Battle Royale-sjangeren, der hundre spillere kjemper til den siste står igjen som vinner. Passer fra 16 år.

Extinction

Monstre på 30 meter og deres lakeier er kommet for å utslette menneskeheten. Spill som Avil og bokstavelig talt slå deg løs i kamp mot overveldende store styrker. Grunnet innhold i spillet er aldersgrensen satt til 16 år.

Bayonetta 2

Heksen Bayonetta er tilbake og må samarbeide med uventede partnere når spill to fyrer løs, som alltid med kul slåssing. Spillet passer fra 16 år.