LEGO Brawls

Switch/Windows/Xbox One og Series S og X/Playstation 4 og 5. Anbefalt aldersgrense fra PEGI er 7 år (vold).

ANMELDELSE: Kaotisk og vilt slåssespill med LEGO-figurer byr på konkurranse og samarbeid på nett og på samme skjerm. Artig for LEGO-fans, men spillet er ikke like polert og variert som det kunne ha vært.

LEGO Brawls er et slåssespill sett fra siden. Spillet minner en hel del om Super Smash Bros. Ultimate, men hakket mindre voldsomt. Ulike LEGO-figurer barker allikevel sammen med sverd, knyttnever, rakettskytere, dinosaurer og mer.

Man kan spille med og mot andre på nett, sammen med flere som deler tv-skjermen, eller alene.

LEGO Brawls

Format: Switch/Windows/Xbox One og Series S og X/Playstation 4 og 5
Sjanger: Action
Utvikler: Red Games Co
Utgiver: Bandai Namco Entertainment

Opptil åtte spillere kjemper mot hverandre til en og samme tid. Noen ganger er spillerne fordelt på lag, andre ganger er det alle mot alle. Når man spiller på lag gjelder det å holde på bestemte punkter på kartet så lenge som mulig. Dette ved å slå bort motspillerne. Det laget som holder punktet mest, vinner.

I tillegg er det et modus der alle kjemper mot alle. Her gjelder det å holde ut så lenge som mulig, eliminere andre spillere og ikke dø for mange ganger i prosessen. Det er hakket mer utfordrende enn det høres ut på papiret.

Man starter med en håndfull LEGO-figurer (brawlers) som man kan velge fra. I tillegg kan man designe sin egen og velge hodetype, klær, våpen og mer. Over tid låser man opp flere kostymedeler, samt flere ferdiglagde figurer som man kan spille som.

Disse har også unike angrep til hjelp, slik at hver spillfigur blir forskjellig i kamp.

Ute på kamparenaen kan spillfigurene hoppe, spurte til sidene og slå fra seg bortover eller ovenfra og ned. Det er altså en rekke standardangrep som man har til disposisjon. Men i likhet med Mario Kart-spillene kan man plukke opp gjenstander som er til hjelp fordelt utover kartet.

Det kan være et skjold som gjør at man tåler mer i noen sekunder, en kaktus, en liten kanonlignende greie som skyter i alle retninger. Om ikke det er nok kan man også hoppe inn i svære roboter og dinosaurer som hjelper til med å forsvare eller angripe et punkt.

LEGO Brawls er kaotisk og vilt når kampene er på sitt verste. Det er lite rom for å tenke seg om og forsvare seg når man er i en klynge med angripende motspillere. Kanskje vil nettopp dette kaoset være med på å trekke interessen opp noen hakk med gode doser action.

Samtidig må man også bruke littegrann ferdigheter innimellom. Det å vite når man skal hoppe ut av et kampområde, eller det å bruke spesialvåpen taktisk og til riktig tid. Andre ganger er det hindringer på banen som man bør unngå, for eksempel et gulv som jevnlig blir dekket av lava.

Noen vil kanskje få til litt samarbeid også. Men stort sett er det et rent, hektisk maraton som sjelden gir oversikt og ro for å tenke de lange tankene.

LEGO Brawls er ikke for alle. Det er noe variasjon i omgivelsene, men gjøremålene blir de samme. Og i stedet for at prosessen ebber ut i taktikk og strategi, blir mange av kampene preget av vill knappetasting og håpet om at man treffer noen i prosessen.

Den største gleden ligger i alle spesialangrepene man kan plukke opp på kartet. Å fly en øgle som skyter bein ned på fiender på bakken, eller det å kjøre en motorsykkel over fiendene, er med på å gi fordelene man trenger for å vinne.

I lengden blir allikevel dette spillet noe ensformig og enkelt. Ikke minst er det litt for lite ferdighetsbasert action annet enn ren flaks noen ganger.

Alle foto: Red Games Co

Egnethet

PEGI har gitt LEGO Brawls anbefalt aldersgrense 7 år på grunn av vold. PEGI påpeker at dette er lite realistisk vold i en barnevennlig kontekst.

Videre forklarer PEGI at slåsskamper er en essensiell del av spillet, og kan være hektisk. Samtidig er volden mild, og lite realistisk. Videre forklarer PEGI at når spillfigurene blir slått, så bruker de spesialangrep og våpen som bagetter, gevær og mer. Spillfigurene blinker når de blir slått, og en graf viser at de mister helse. Det er samtidig ingen synlig skade, smertehyl og når spillfigurene blir overvunnet, forsvinner de fra skjermen.

I spillet slåss LEGO-figurer mot hverandre, men treffene vises ikke direkte. I stedet er det som om LEGO-figurene slår forbi hverandre. Det gir en mer unøyaktig spillmekanikk, samtidig som volden blir dempet i prosessen.

Når LEGO-figurene dør, fordufter de fra skjermen og starter forfra igjen. Det er også en rekke våpen som sverd og bue, men disse oppleves ikke som særlig realistiske. Noen spillfigurer får strømstøt. Spillet er også sett fra siden, noe som demper realismen og intensiteten på volden.

Vanskelighetsgrad:

7 – 11 år: Spillet byr på en enkel opplæring helt i starten. Ellers er det relativt enkelt å mestre styringen i spillet. Hvilke knapper man skal trykke på vises også på skjermen. Å vinne i kamp mot andre spiller derimot, kan være utfordrende.

12 – 15 år: Ved å spille med og mot andre på nett, vil man alltid får motstandere av varierende vanskelighetsgrad. Finnes også flere spillmodus å bryne seg på.

16+ år: Spillet vil være enkelt å sette seg inn i for ungdom og voksne, men på grunn av den kaotiske stilen, ikke enkelt å vinne mot andre av den grunn.

Reklametrailer

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser