Lego Marvel Super Heroes 2

PlayStation 4/XOne/Windows, anbefales fra syv år

Lego :arvel Superheroes 2

Begi deg ut på et fantastisk eventyr med superhelter fra alle tidsperioder i Lego Marvel Super Heroes 2. Spillet er egnet fra syv år, og med et hav av karakterer og spillmoduser har det noe for alle.

Her kommer nok et gøyalt tillegg i Lego-spillserien. Denne gangen er det en oppfølger til Lego Marvel Super Heroes. Lego Marvel Super Heroes 2 er et skikkelig gøy spill som lever opp til hva man forventer fra Lego-serien. Spillet ser bra ut med masse flotte baner, skarpe karakterer og heltemodig musikk i bakgrunnen. Hvert oppdrag byr på noe nytt og interessant å se og gjøre, og lar deg bruke så mange ulike karakterer at det er vanskelig å tro at alle er fra samme tegneserieunivers. Til tider kan det kanskje føles ut som det er for mye som skjer på engang, men for barn blir nok ikke dette et problem.

Lego Marvel Super Heroes 2 spilles ved at man kontrollerer én karakter av gangen, men man vandrer med et lag av karakterer på banen som man fritt kan bytte mellom under spillet. Her kan også en venn eller et familiemedlem plukke opp en kontroll og spille som en av de andre karakterene, og samarbeide i spillet.

Man skaper progresjon i spillet ved å slåss, bygge sammen legobrikker og løse problemer som stanser din fremgang. For å kunne gjøre dette må man bytte mellom karakterene på laget sitt ettersom alle har styrker og svakheter som utfyller hverandre. Spider Man kan hoppe rundt og er flink til å slåss, mens Ms. Marvel er kjempesterk og kan rive vegger og gjøre seg mindre for å komme til hemmelige steder andre ikke klarer.

Spillet starter sterkt og kaster deg rett inn i historien. Du er Star Lord fra filmen Guardians of the Galaxy, og du har blitt bedt om å stoppe den nye superskurken Kang. Kang har evnen til å tukle med rom og tid, og han har samlet en bande med superskurker fra ulike tider og verdener. Heldigvis gjorde dette det også mulig for superhelter fra andre verdener å hjelpe med å bekjempe denne nye trusselen. Desto lenger inn i historien man kommer, jo flere helter og skurker dukker opp. Det kommer da opp masse morsomme scener og dialoger når disse karakterene drar på eventyr sammen, og mye av gleden i spillet er å se hvordan superhelter som aldri har møttes vil tøyse med hverandre.

Lego Marvel Super Heroes 2

Sjanger: Action
Språk: Engelsk
Utvikler: TT Games
Utgiver: Warner Bros. Interactive Entertainment

I starten av historien er karakterene du spiller som allerede valgt ut, og hver enkelt er viktige for historiens gang. De fleste karakterene man har spilt både med og mot vil åpnes opp, slik at du kan bruke dem på en hvilken som helst bane du har spilt på tidligere. Dette åpner muligheter for gjenspilling, der man kan spille gjennom hele spillet på nytt med sin favorittkarakter, eller velge bestemte karakter med unike evner som da kan åpne opp nye deler av banen og gjøre det mulig å samle skatter og objekter som gir mer penger eller bonuser.

Spillet er delt opp i baner hvor man blir sendt til ett sted og har ett oppdrag som må utføres før man er ferdig. Etter å ha fullført oppdraget blir man sendt tilbake til Avengers sin base og by, der man kan løpe fritt rundt og utforske litt. Du kan også lage din egen superhelt ved å legge sammen favorittantrekkene og kreftene til de andre karakterene.

I tillegg er det en egen flerspillermodus hvor opptil fire kan spille sammen og velge mellom alle karakterene som er tilgjengelig på det punktet.

Egnethet

Lego Marvel Super Heroes 2 er gitt PEGI 7 år. I spillet slåss man ofte mot andre, men siden alle er laget av lego er det ingen form for blod eller skade på karakterene. Mister man alt livet faller brikkene fra hverandre på komisk vis, og man dukker fort opp igjen som om ingenting har skjedd. Skurker som kunne virket truende er nokså søte i sine lego-former. Skytevåpen er da også lego og er avbildet som tøysete og med unike og tullete lyder som ikke minner om moderne våpen.

Både superhelter og skurker snakker sammen på en artig måte med masse fokus på komedie. De fleste farene og truslene avbildes som morsomme, og situasjonene føles aldri skumle.

I spillet snakker alle engelsk og det er teksting tilgjengelig for alt de sier. Her opplever man en god blanding av både enkel og mer avansert engelsk. Ettersom figurene bruker mye kroppsspråk er det enkelt å forstå hva de mener selv om noen ord kan være vanskelige. Man mister ikke noe av historien ved å ikke forstå alt, men man vil ha større glede av den jo mer man kan.

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Under anbefalt alder

7-12 år: Spillet anbefales til denne aldersgruppen. Man får god opplæring i hva spillet går ut på. Sitter man fast vil man jevnlig kunne få hint til hvordan man skal komme seg videre. Og skulle man sitte fast kan dette løses ved å utforske banen godt og ødelegge det man kommer over. Det er lett for å overse en viktig detalj, da det er veldig mye som skjer samtidig, men man er alltid utstyrt med alt som trengs for å kunne gjennomføre banen, og det er ingen grense på hvor mange ganger man kan bli slått.

12 -15 år: Her også er spillet å anbefale da humoren og karakterene treffer denne målgruppen godt. Men det er nok samtidig noen som kan oppleve at utfordringene i selve spilldelen blir mindre interessante.

16+: Dette er også en målgruppe hvor Marvel er kjempepopulært, og komedien og gleden av å se de ulike karakterene kan være gøy. For noen kan nok spilles oppleves lite utfordrende, og som noe man gjør bare for å se mer av den morsomme dialogen og for få tak i flere karakterer.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser