Marvel`s Spider-Man

PS4, passer fra 16 år.

Tre inn i helterollen som selveste Spider-Man og beskytt byens innbyggere for hardbarka forbrytere. Et solid kvalitetsspill som også har hyppige innslag av tegneserievold. Passer fra 16 år.

Den populære superheltserien om Spider-Man tar nå form som TV-spill på Playstation 4 og dette er absolutt et spill med stor kvalitet.

Fra gateplan og til toppen av skyskrapere kjemper Peter Parker som Spider-Man mot ulike typer skurker i New York. Hendelsen tar sted etter at Wilson Fisk er blitt dømt av politiet. Det etterlater et maktvakuum som flere kriminelle skikkelser kjemper for å fylle.

Byen og dens borgere trenger derfor en hjelpende hånd. Heldigvis har Spider-Man også en del allierte som kan hjelpe og støtte ham. Mary Jane må i denne sammenheng nevnes som en sterk siderolle i spillet som er med på å løfte helten når det trengs. Yuriko Watanabe i politiet er også med på å lede vei.

Relasjonen mellom Peter Parker og Mary Jane er dessuten en kjærlighetshistorie som faktisk gir mening.

Den dataanimerte utgaven av New York kan man utforske fritt etter eget ønske. Det er mulig å løpe på gateplan blant biler og fotgjengere, eller så kan man slenge seg oppover i høyden med spindelvev og superhopp. Innbyggerne reagerer også på ulik vis når de ser deg. Håpet er å få flest mulig til å heie på deg og se det gode du gjør.

Å løpe langs bygninger og skyte spindelvev og slenge seg fra den ene høyden til den andre er rett og slett imponerende. Man føler seg virkelig som en superhelt når man hopper på tvers av massive høyder og avstander. Plutselig ligger solen lavt samtidig som man kaster seg ut fra en skyskraper og nyter utsikten av trafikken på gateplan og ferjer i elven.

Landskapet er også utbredt og det er både hovedoppdrag og valgfrie sideoppdrag å bryne seg på. Det kan være alt fra å stoppe ran til å dempe biljakter og finne skjulte ryggsekker. Det er mye fylle tiden sin med og det er givende å gjøre godt blant byens innbyggere.

Det er jo tross alt det en ekte superhelt skal gjøre.

Marvel`s Spider-Man

Format: PS4
Sjanger: Action
Utvikler: Insomniac Games
Utgiver: Sony Interactive Entertainment

Spillet har også noen filmatiske øyeblikk, for eksempel når man møter på de store skurkene i spillet, eller løper for å komme seg unna farlige katastrofer som inntreffer. Innimellom alt dette er også scener og dialoger der Peter Parker, Spider-Man sin menneskelige side, står i fokus.

Kampsekvensene er også gode der man varierer mellom å angripe og dukke unna fiendens angrep. Det er mulig å bruke et helt hav av redskaper og utstyr til hjelp som bomber og miner. I tillegg kan man bruke gjenstander i omgivelsene som våpen.

Det er også mulig å bytte på kostymer som gir deg unike krefter, og man kan forsøke å holde seg snikende i spillet i stedet for å gå rett frem i angrep mot fiendene når det er mulig.

Grafikken er imponerende og byen ser fantastisk ut med skyskrapere, døgnveksling og speilinger i vannet. Med en flott filmmusikk som følger med på lasset, ledes man inn i spillets stemning og føler seg tidvis som en ekte superhelt.

Alle sideoppdragene er dessuten med på å få spilleren involvert i verdenen og de mange innbyggerne som bor der. Å mestre livet som vanlig menneske som Peter Parker, kontra som superhelten Spider-Man er givende. Begge delene av spillet er engasjerende på hver sin måte, enten man takler superskurker eller livets utfordringer som vanlig menneske.

Spider-Man er altså en stor suksess når det gjelder å levere en superhelthistorie. Her er det mye å involvere seg i enten det er skurker på den ene siden, eller den menneskelige delen av Peter Parker. I tillegg, byr spillet på gode kampsekvenser og en nydelig verden som er vel verdt å utforske.

Det er liten tvil om at dette er en av de beste superheltspillene per nå.

Egnethet

Spider-Man er gitt aldersanbefaling fra PEGI til seksten år på grunn av innslag av vold.

Det er hyppig kampsekvenser med fotsoldater og større lederskikkelser i spillet.

Fiendene kjemper mot deg med våpen og lederskikkelser bruker superkrefter for å overvinne deg.

Det er noe blod i spillet og sekvenser av ufin språkbruk. Her er allikevel ikke de drøyeste glosene i bruk. Volden er primært tegneserieaktig og bærer preg av å være overnaturlig.

Spillet inneholder noen brutale henrettelsesscener og terrorangrep der også sivile blir drept.

I spillet tar man helterollen og kjemper med en del allierte mot de «slemme». Så man er altså på den gode siden av konflikten.

Vanskelighetsgrad:

0-15 år: Under anbefalt alder.

16+: Spillet passer godt for ungdom og voksne. Her er det en engasjerende historie og mye spennende action. I tillegg kan man utforske en fantastisk åpen verden med byliv fra gatenivå og helt til topps. Spillet er ikke altfor vanskelig å mestre.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser