Minecraft

Eventyr/Puzzle, PlayStation 3/PlayStation 4/Xbox One/Xbox 360/Windows/Mac/Linux/PlayStation Vita, anbefales fra syv år

Et av verdens mest populære spill er kommet i ny konsollversjon. Bygg i vei!

Minecraft kan sammenliknes med en digital versjon av Lego-klossene, der du har nærmest uendelig antall byggeklosser tilgjengelig. Du kan bygge hva det skulle være, og du kan dele opplevelsen sammen med venner. Spillet oppleves genialt i all sin enkelhet, og Minecraft har blitt et av verdens mest populære spill.

Minecraft kan spilles i to ulike moduser: ”Survival” eller ”Creative”. Survival-modus handler om å overleve og bryte nytt land i den digitale villmarken. Her skal du bygge opp din egen gård, overleve ved å skaffe mat, hogge trær og hakke stein samtidig som du må passe deg for zombier og eksploderende «creepers». I kreativ spillmodus er det mer fokus på ren bygging og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan meisle frem.

Spillverdenen i den nye lanseringen er 36 ganger større sammenlignet med de første konsoll-versjonene av Minecraft. Større verden betyr mer plass til bygging, enda mer landområde som kan utforskes og mer plass å dele med vennene sine. Det er enkelt å åpne verdenen for vennene dine for felles byggelek og utforsking.

I konsollutgaven av Minecraft er navigeringen tilpasset håndkontrollen på en fin måte. Styring av spillfiguren, graving og plassering av klossene gjøres med styrespaken og knappene på håndkontrollen. Menystyring gjøres med styrespaken og ulike knappetrykk. Dette fungerer veldig bra.

Minecraft

Sjanger: Puzzle
Språk: Engelsk
Utvikler: Mojang Specifications
Utvider: Mojang Specifications

Alle oppskrifter på ting du kan lage ligger inne i spillet, og det er opp til deg å bla til rett gjenstand. Har du alle materialene trykker du enkelt og greit for å lage gjenstanden. Det gjør konsoll-versjonen av Minecraft enklere å spille for barn.

Spillet er godt tilrettelagt for å spille sammen med andre: Opp til tre spillere kan spille sammen med delt skjerm. Via nettet kan opptil syv spillere jobbe sammen.

Den største svakheten til konsollversjonene sammenlignet med versjonen på Windows er at PC-utgaven ligger langt foran med tanke på oppdateringer. PC-utgaven byr også på flere byggeelementer.

Konseptet i Minecraft er særdeles godt. Minecraft gir spillerne mulighet til å bygge og utforske, og konsollversjonen av Minecraft gir deg svært store områder å oppdage. Det er lett å spille sammen med venner, både lokalt på delt skjerm eller via Internett. Grensesnittet er godt tilpasset håndkontrollene. Spillet er godt egnet som familiespill der liten og stor kan spille og bygge sammen.

Spillet anbefales på det varmeste.

Testet på PlayStation 4.

Barnevennlighet:

Minecraft er et svært barnevennlig konsept med tanke på grafikk og innhold. Grafikken er pikselaktig og grovkornet, en slags digital Lego-verden.

Spillet er PEGI-merket ”vold”: Du møter ulike dyr og vesener som må bekjempes. For de aller yngste kan dette være litt dramatisk, men for barn fra syv år er det ikke noe problem. Volden er tegneserieaktig og ikke realistisk.

Spillet er merket ”frykt”: I Survival-modus oppstår det stemninger og situasjoner som kan oppleves skumle. Det dukker opp vesener som blant annet likner på zombier og skjeletter, og det høres lydeffekter av ulike mer og mindre skumle vesener. Konseptet der det dukker opp skumle vesener (mobs) kan skrus av og justeres gjennom innstillingen av vanskelighetsgrad: I modus kalt ”fredfull” er det ingen angripere.

Tekst er ikke tilgjengelig på norsk. Spillet inneholder ingen tale.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Under aldersgrensen.

7-11 år: Spillkonseptet er meget godt tilrettelagt for denne aldersgruppen. Vanskelighetsgraden kan justeres gjennom spillets innstillinger.

12+: Spillet har stor appell til ungdom og voksne. Vanskelighetsgrad kan defineres og tilpasses etter ferdighetsnivå og ønske.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Les også:

Minecraft: Nintendo Switch Edition

Minecraft: Story Mode

Minecraft – Pocket Edition