Moving Out

PS4/Xbox One/Windows/Switch. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra tre år.

Lek flyttebyrå med vennene dine i et helkaotisk miljø, og flytt alt fra høner til upraktiske møbler så raskt som overhode mulig.

Moving Out er i samme gate som party-spillene Overcooked, men i stedet for å skulle lage mat i et helkaotisk miljø, skal man denne gang flytte møbler fra A til Å.

Man jobber altså for flyttebyrået F.A.R.T (kort for Furniture Arrangement & Relocation Technician) og bare tittelen på virksomheten alene, sier noe om at dette er et spill som tar seg selv lite høytidelig og leker med humor.

Moving Out

Format: PS4/Xbox One/Windows/Switch
Sjanger: Logisk hjernetrim/partyspill
Utvikler: SMG Studio
Utgiver: Team 17

På egenhånd, eller med opptil tre venner, skal man dra inn i ulike hjem, kontorlandskap og til og med bondegårder og hjemsøkte hus for å flytte gjenstander til flyttebilen så raskt som mulig. Jo raskere man gjør jobben, jo høyere belønningsmerker får man.

Å styre spillet er relativt intuitivt og selve konseptet tar man nokså raskt. Og det er kanskje det som gjør at dette er et glimrende spill som passer for mange. Terskelen er lav for både store og små å plukke opp dette spillet og forstå hva dette dreier seg om.

Samtidig som premisset er greit å forstå, er utfordringen i måten gjenstandene er formet og hvor enkle eller vanskelige de er å flytte på (og et tidsur som stadig truer).

Selve flytteprosessen foregår ved at man kan slepe, løfte og kaste gjenstander mot målet sitt (gjennom et vindu for eksempel). Spillet heller ikke mot realisme, men heller mot morsomheter med fysikkens krefter.

Det kan være å dra hjørnesofaer gjennom trange døråpninger, eller å kaste ting gjennom vinduer og ødelegge dører for å få fortgang i flyttingen. Andre ganger er det utfordringer som et basseng med vann som står i veien, trange passasjer, rullebånd og dører som åpnes og lukkes som får deg til å måtte tenke over det du gjør.

Å stable ting på riktig måte i lastebilen er også en kilde til strevsomheter, en TV kan også ha en ledning som henger igjen, og dyr kan løpe unna deg når du prøver å få dem inn i flyttebilen.

På egenhånd er opplevelsen helt grei for denne type spill, men når man er to eller flere, åpner det seg opp for samarbeidsmuligheter og glede sammen med andre. Og her kan flere spille på samme skjerm.

Grafikken er ellers flott med tegneseriestil, detaljer i bildet, mye fint å se på av både innredning og omgivelser, og en skikkelig 80-tallsfølelse.

Tiåret gjenspeiles i musikken, spillfigurene og omgivelser som har referanser til alt fra Pac-Man og Super Mario. Det er en generelt lystbetont stemning i dette spillet med gode doser med humor, som for eksempel når karakterene promper av å anstrenge seg med tunge løft.

Spillet byr også på rundt tretti nivåer i det lille bylivet. Det er medaljer å få for hvert nivå, også er det bonusoppdrag som for eksempel å klare et nivå uten å knuse vinduer.

Totalt er det rundt 90 valgfrie bonusmål å fullføre, pluss ti ekstra minispill tilgjengelige i menyen.

Moving Out er altså en flott spill som passer best ilag med venner og familie. At flere kan spille på samme skjerm, gir muligheter for kaotisk flerspillermoro i bøttevis. Og dette er defintivit et spill som vil gi en latterkrampe eller to.

Egnethet

Moving Out fått anbefalt aldersgrense fra 3 år av PEGI.

Vi velger allikevel å anbefale spillet fra seks år på grunn av vanskelighetsgrad. Noen av kontrollene er ikke rent intuitive og enkle ved første øyeblikk.

Samtidig, er det muligheter for å endre vanskelighetsgraden. Man kan skru på hjelpemidler som at man slipper å tenke på stabling i flyttebilen, at gjenstander man flytter på blir lettere, og lignende.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

3-5 år: Kan være utfordrende for barn i denne aldersgruppen. Spillet kan være vanskelig å styre, selv med hjelpemidler skrudd på.

6-11 år: Anbefales for denne aldersgruppen. Man kan skru på hjelpemidler for å gjøre spillet mer tilgjengelig.

12-15 år: Anbefales for denne aldersgruppen. Ved å sikte mot sølv- og gullmedaljer kan alle få utfordringer å bryne seg på.

16+: Spillet kan også gi utfordringer for ungdom og voksne.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten