Planet Zoo: Aquatic Pack

Windows. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra tre år. Barnevakten velger allikevel å anbefale spillet fra tolv år på grunn av vanskelighetsgrad.

ANMELDELSE: Denne fantastiske dyrehagesimulatoren byr nå på "havet" som tematikk med fem nye, flotte dyr og flere spennende landskapselementer.

Planet Zoo er en dyrehagesimulator som blander det beste fra underholdning med læring i en fargerik og interaktiv pakke. Kort fortalt: et spill som er nærmest en nødvendighet for alle som elsker dyr.

Med språk som tilbys både på norsk og engelsk, er spillet svært tilgjengelig for både store og små. Og mange barn er jo naturlig opptatt av dyr – så dette kan absolutt være et givende spill der man får se pelskledde skapninger på nært hold, nydelig animert!

Planet Zoo: Aquatic Pack

Format: Windows
Sjanger: Simulator
Utvikler: Frontier Developments
Utgiver: Frontier Developments

Poenget med dette spillet er å drifte alt fra ansatte til bygninger og landskapselementer. I det ene øyeblikket er barna kreative når de tenker på layout og planter alt fra flotte trær, til stier, skilt, benker, lys, kafeer og annet som dyrehagen trenger.

Midt i kjernen er jo så klart dyrene.

Disse må tas vare på, og man må sikre at de har et levelig og tilpasset habitat som er mest mulig likt dyrenes egentlige miljø. Mat, søvn, ly, naturomgivelser og sosiale behov er alle aspekter som må ivaretas.

Og dermed er dette et spill som lærer barn både smått og stort om dyr – samtidig som man får se disse flotte skapningene nesten naturtro i omgivelsene. Og dyre e spiser, leker, sover og trives eller mistrives avhengig av hvor god du er til å ta vare på dem.

Aquatic Pack er den siste tilleggspakken som nå endelig har «havet» som tema. Med jevne mellomrom publiserer utviklerne nye innholdspakker som man kan kjøpe dersom man ønsker det. Tidligere har man fått utforske både nord og sør med «Arctic Pack» og «South America Pack«.

Med denne runden får man tilgang til fem nye, flotte dyr. Her går det an å plassere ut kongepingvinen, kjempeoteren, gråselen, dvergkaimanen og diamantskilpadden. Dyr som er ganske velkomne å se i en dyrehage med andre ord.

Og det er supert å se vannelementer med i spillet – endelig! Disse skapningene farter rundt både over og under vann.

Kongepingvinen er virkelig flott. Disse svømmer under vann og ser majestetiske ut i det ene øyeblikket, og lekne i det andre. Gråselen er også flott med sine «værhår». De bøyelige bevegelsene ser flotte ut under vann og alt fra føtter til armer er animert hver for seg med realistiske bevegelser. Leser man oppdateringsloggen ser man at utviklerne har lagt inn sjel og tid nettopp for at svømmebevegelsene skal ha mest mulig flyt under vann. Og dette ser flott ut i praksis!

Krypende i «sumpen» har man også den krokodillelignende dvergkaimanen. Søt og farlig, eksotisk og fargerik. Og ikke minst er diamantskilpadden flott å se på med stilige mønstre på skjelley. Det er kanskje «bare» fem dyr med i denne tilleggspakken fra Frontier. Men til gjengjeld er disse omhyggelig animert og tegnet slik at de virkelig ser flotte ut. Og noe av det beste som er tegnet på dyrefronten.

Altså, til og med øynene, føttene, munn og små detaljer på dyrene er med. De er så naturtro som de kan bli i dataspillformat – og en smaragd for øyet. Man kan tilbringe mye tid bare med å nyte de rolige svømmetakene til diamantskilpadden, eller de lekne kjempeoterene.

Parkens tema står også på menyen hvor man kan innrede omgivelsene til å gjenspeile dyreriket.

Her går det nå an å plassere ut 170 nye naturelementer. Det kan være restauranter, dyrestatuer, fossefall, fjell, planter og blomster, vegger og gjerder, og til og med observasjonspunkter under vann! På det vis kan gjestene nyte dyrene både over og under vannflaten. Matstasjoner kan også plasseres under vann slik at man kan se dyrene spise fisk for eksempel, og man kan justere høyden på vannet.

Med dette kan man skille ut dyreparken i enda flere kontinenter og landområder enn noen gang.

Aquatic Pack er et suverent tillegg i en elsket spillserie. Her kan man nyte nye dyr, leke og være kreativ med enda flere landskapselementer – og skape en større og mer spennende park en noen gang tidligere.

Et nytt scenario står også på menyen med Oregon i USA. Her skal man forsøke å få liv i en sviktende dyrepark ved å gjøre habitatene bedre for dyrene, øke gjestetilfredsheten og huke tak i nye spennende arter.

Så hva mer står vel i veien enn det? Her er det lek, moro og mye læring med dyrelivet!

Egnethet

Planet Zoo har fått anbefalt aldersgrense fra 3 år av PEGI.

Vi anbefaler spillet fra tolv år på grunn av vanskelighetsgrad. Simulatorsjangeren har gjerne mer avanserte kontrollere, og i dette spillet må man ta finjusteringer når man bygger i parken sin, og gå innom en hel del menyer.

Ellers er det mye barn kan lære her om romforståelse, dyrehold, prioritering av budsjett og mer.

Spillet inneholder milde former for vold når dyr kan ende opp med å slåss mot hverandre. Døde dyr ligger igjen på bakken og kan bli forvandlet til skjelett over tid. Det er synlig skade på dyrene, men ikke noe blod eller gørr utover det.

Mennesker i spillet kan ikke bli skadet av dyrene, men de kan bli redde dersom tigre og andre rovdyr slippes løs i parken.

Vær også obs på at man kan kjøpe tilleggspakker med mer innhold til spillet.

Spillet har norsk tekst.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

3-11 år: Kan være utfordrende for barn i denne aldersgruppen. Det er mye å tenke på, flere menyer å holde styr på og kontrollene kan være kompliserte.

12-15 år: Anbefales for denne aldersgruppen. Her kan man skreddersy sin egen dyrepark helt ned til detaljenivå. Det er mye å lære og mye å gjøre når man bygger og utvider parken sin. Ikke minst om alle de ulike dyrenes behov. Spillet har en opplæring i starten som lærer bort det grunnleggende.

16+: Spillet kan også gi utfordringer for ungdom og voksne. Ved å velge mer utfordrende modus, kan også denne aldersgruppen få noe å bryne seg på.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten