Pokémon Brilliant Diamond

Nintendo Switch. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 7 år av PEGI.

ANMELDELSE: Nyutgave av det klassiske Nintendo DS-spillet. Utforsk Pokémon-universet og kjemp om å bli den neste Pokémon League-mesteren.

Pokémon Brilliant Diamond er en nyskapning av Nintendo DS-rollespillet fra 2006. Spillet er delt inn i to utgaver hvor den ene heter Brilliant Diamond og den andre heter Shining Pearl. Forskjellen på de to spillene er hovedsakelig utvalget med pokémons som man kan samle inn.

I dette spillet tar man rollen som en ung pokémon-trener som får i oppgave å reise rundt i verden for å samle inn nye pokémons.

Pokémon Brilliant Diamond

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Eventyr
Utvikler: ILCA
Utgiver: Nintendo / The Pokémon Company

Spilluniverset presenterer en verden hvor pokémons lever side om side med mennesker. De leker og jobber sammen med mennesker, og noen bruker pokémons til å slåss med og bygger på den måten sterkere bånd med dyrevennene sine.

Aller først velger man en spill-avatar. Her kan man velge en gutt eller en jente for så å navngi spillfiguren.

Man møter så bestevennen sin som trør til etter å ha sett nyhetssendingen om mystiske pokémons. Han vil ut på eventyr. Det tar ikke lang tid før man møter på en professor ved den nærliggende innsjøen. Da får man også valgt den aller første pokémonen som blir en trofast følgesvenn.

Etter det er det ut på reise i den store verdenen. Langs veien møter man forskjellige byer, skog, natur, ville pokémons som man kan slåss mot, eller rekruttere om man har poké-balls tilgjengelige.

Her gjelder det å bygge opp et stadig større galleri med dyrefigurer.

Disse blir også sterkere i kamp og kan utvikle nye ferdigheter eller så kan de bli sterkere i angrep, hurtighet, forsvar og så videre. Jo mer man kjemper, jo mer utvikler pokémons seg til å bli bedre.

Kampene er turbaserte. Det vil si at man velger type angrep som så gjennomføres, deretter er det motstanderens tur. Som spiller må man på den måten også tenke med omhu på hva slags angrep man velger, eller om man skal flykte fra kampens hete.

Man kan også bruke forskjellige hjelpemidler som helse-eliksirer og andre typer støtte for å gi ny giv til pokémon-figurene.

Langs veien vil man møte ville pokémons som lever i områder med høyt gress, samt en rekke pokémon-trenere som ønsker å utfordre deg. Man kan også spille mot andre på nett og byttehandle pokémons.

Spillverden er skikkelig flott. Selv om grafikken er en slags hybrid av 2D/3D med perspektivet sett på skrå ovenfra – er bildet allikevel rikt med detaljer.

Her er det flotte naturområder, små byer, lekre farger og lystbetont musikk som ledsager stemningen.

Man kan også dra inn i hus og utforske disse med et hav av interiør og møblement. Artig nok så har også en del av husene TV-skjermer og Switch-konsoller på stuegulvet.

Man kan også prate med mennesker langs veien. All dialog er skrevet med tekst.

I tillegg er det knutepunkt i de forskjellige byene. Man kan helbrede syke pokémons på egne sentre for det. Ikke minst finnes det butikker der man kan kjøpe og selge forskjellige hjelpemidler som flere eliksirer og poké-baller.

Det er også stor variasjon i omgivelsene og mye å oppdage. Spillverden er rett og slett en liten smaragd i seg selv som er vel verdt å utforske.

Pokémon Brilliant Diamond formidler en historie om en gutt (eller jente) som drar ut på eventyr for å finne spennende og varierte pokémons. Karrierestigen begynner i det små, men sikter i det store og hele mot å bli den neste Pokémon League-mesteren.

Det finnes vanvittig mange pokémons å samle inn. Og disse er jo smaragdene og hovedgleden i spillet. Man kan til og med navngi disse krabatene med egne kallenavn, slik at de blir mer personlige.

Å fullføre spillet kan ta 40 timer +\- avhengig av hvor mye innsats og ekstra utforsking man setter ut i spillet. Her er det hoved- og sideoppdrag og en god dose med unike pokémons å samle inn.

Man har også et nivå under bakken hvor man kan grave opp skatter og pokémon-fossiler. Man kan til og med lage en egen, hemmelig base.

Egnethet

Pokémon Brilliant Diamond har fått anbefalt aldersgrense 7 år fra PEGI og er merket med vold.

PEGI begrunner aldersgrensen med at spillet har fått PEGI 7 år fordi spillet inneholder mild vold som ikke viser synlig skade på fantasiskapninger. Spillet egner seg ikke for noen under 7 år.

Videre forklarer PEGI at spillet inneholder kamp mot fantasiskapninger i turbaserte kamper. Volden er urealistisk, det gjelder også skadevirkningene på figurene. Angrep viser ikke påført skade, kun en helsegraf som reduseres. Når figurene blir overvunnet, besvimer de.

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

7-11 år: Passer for denne aldersgruppen. Spillkontrollene er enkle og intuitive, og det er en opplæring i starten. Man lærer gangen i spillet ved å snakke med beboere (engelsk tekst) og ved å lese bøker.

12-15 år: Spillet kan også være interessant for denne aldersgruppen. Ved å lete etter hemmelige steder og skatter, kan også mer erfarne spillere få utfordringer å bryne seg på.

16+: Også ungdom kan oppleve dette spillet som interessant.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten