Police Simulator: Patrol Officers – Highway Patrol Expansion

PC/Playstation 4 og 5/Xbox One og Series S og X. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 12 år av PEGI.

ANMELDELSE: Politisimulator byr på en oppdatering som gir enda flere oppdrag og muligheter for håndheving av loven på motorveier.

Det finnes kun et fåtall spill som tar for seg hverdagen som politi. I hvert fall med tanke på realisme, hverdagsliv og ren rutine innenfor yrket. Police Simulator: Patrol Officers gjør nettopp det og har nå sluppet en tilleggspakke som kan kjøpes for ekte penger.

I Highway Patrol Expansion er det nemlig motorveien som står på menyen. Og da med påfølgende muligheter for å patruljere til bils og håndheve loven etter alt som måtte dukke opp av kriminalitet i veibanen.

Police Simulator: Patrol Officers – Highway Patrol Expansion

Format: PC/Playstation 4 og 5/Xbox One og Series S og X
Sjanger: Simulator
Utvikler: Aesir Interactive
Utgiver: Astragon Entertainment

Selve premisset for spillet er godt, og preget av ro og rutine. Som politibetjent skal man løse ulike forbrytelser og hver eneste sak blir vurdert etter prestasjon. Har man stoppet noen og gitt dem bot på feil grunnlag, eller skapt massekollisjon med eget kjøretøy – vel det gir rett og slett minuspoeng.

Målet med spillet er å følge prosedyre og litt etter litt låser man opp nye distrikter og type gjøremål.

Som politibetjent kan man stoppe biler som kjører for fort, lage veisperringer, gi parkeringsbøter, rydde opp i trafikkulykker, stoppe biler som er på rømmen fra politiet og mer. Og Highway Patrol Expansion serverer enda et par oppgaver ute i veibanen.

Med på menyen får man en klassisk politibil. Ellers har man de moderne merkene å velge fra når man skal sette seg i førersetet. Motorveien er et velkomment innslag som omkranser den fiksjonelle byen Brighton.

Her er det på- og avkjøringsramper og flerfelts motorveier.

I tillegg har man reklameskilt, bensinstasjoner, stoppesteder, veiestasjoner og politihus jevnt fordelt utover kartet. Rent visuelt ser landområdet pent ut og det går fint å kjøre sømløst mellom bysentrum og motorvei.

Det blir nokså travelt ute på motorveiene. En av følgeskadene som henger med er antallet biler som ikke bruker blinklys, og som da gir grunn til å skrive ut bot. Ellers er det x-antall biler som sitter fast i veibanen, og så ellers en rekke søppel og vræl midt i veien som må ryddes opp.

Utover det kan man følge like bak biler og se an hastigheten deres for å vurdere om de overholder fartsgrenser.

Andre ganger er det kjøretøy som har ødelagte eksosrør. Og så klart kan det bli spennende med biljakter og uro ved trafikkulykker. Et nytt tillegg er også muligheten til å jobbe ved veiestasjoner og ettersjekke at alt står bra til (eller ikke) med lastebiler.

En av svakhetene som kommer enda mer til syne i motorvei-oppdateringen er den datastyrte trafikken. Biler kjøre stakkato og i rykk og napp. Måten det merkes er at man plutselig kan bli kjørt inn i siden av en bil. Som da foretar feltskifte rett inn i deg.

Andre ganger før en tunnel hvor svinger er mer krappe, ser man også hvor plutselig bilene svinger.

Alt dette er momenter som trenger å finpusses i en oppdatering som virkelig satser på biler og kjøring. Det er tross alt mest av det man gjør på en motorvei. Ellers er det ikke et vanvittig repertoar av oppgaver å gjøre på veiene.

Man får et større område å bryne seg på, litt mer lovverk å håndheve – men ingen totalforandring av spillet utover det.

Highway Patrol Expansion er et velkomment tillegg i denne politisimulatoren. Nye politibiler er en smaragd, ikke minst med den klassiske Interstate-politibilen. Man får også med nye verktøy og muligheter for å stoppe biler med veisperringer og spikermatter.

Ellers har man nye utrykninger som gjennomgang av last og bistand på veien. For å si det sånn, så er det nok av biler som sitter fast i veikanten. Her kan man rett og slett fordype seg enda noen flere hakk inn i rollen som politi.

Alle foto: Aesir Interactive / Astragon Entertainment

Egnethet

Police Simulator: Patrol Officers har fått en anbefalt aldersgrense på 12 år av PEGI. Spillet er merket med vold og kjøpemuligheter.

Spillet sikter mot en eldre målgruppe med ungdom/voksne.

I spillet kan man se ulykkessteder med biler som har kollidert. Her ligger det også ofre liggende på bakken såret, men uten synlige skader.

Man kan avdekke tilfeller av rus og alkohol hos sjåfører, i tillegg til å finne skjulte våpen.

Man kan også krasje politibilen som deretter tar synlig skade. Det er ikke mulig å kjøre på fotgjengere, og hvis man bruker politivåpen unødig, avsluttes spillet.

Spillet inneholder altså et tjenestevåpen som man kan bruke. Men det er ingen skuddvekslinger med forbrytere. Potensielt kan dette komme senere ved oppdateringer av spillet. Man kan allikevel bruke elektrosjokkvåpen, og man kan sikte med pistol for å få forbrytere til å stoppe.

Vanskelighetsgrad:

Spillet sikter mot en eldre målgruppe. All tekst og tale er på engelsk, og det er en del menyer å forholde seg til. Man kan velge mellom et enkelt modus eller realistisk modus. I førstnevnte får man hint om personer som bryter loven og man blir ikke straffet i samme grad når man gjør feil. I et realistisk modus får man lite hint og må bruke observasjonsevnen for alt den er verdt. Man kan også justere enkelte av valgene en og en.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser