Splatoon

Action/Eventyr, Nintendo Wii U, anbefales fra syv år

Nintendo byr her på nyskapende og svært så underholdende spillmoro som er på sitt aller beste når man konkurrerer mot andre. Dette er et godt og barnevennlig skytespill-alternativ som anbefales fra syv år.

«Splatoon» kan sammenliknes med en virtuell Nintendo-versjon av paintball. Splætt ned motstandere og gjør krav på territorier i dette malingsprutespillet der du spiller som ”Inklings”, det vil si blekkskytende og blekksprutaktige karakterer. Utfordre vennene dine i kaotiske og fartsfylte 4-mot-4 onlinekamper hvor målet er å sprute lagets blekk over et så stort område som mulig for å kreve det som territorium, samtidig som du strategisk dykker ned i lagets blekk, sniker deg innpå motstanderne og angriper dem.

Spillere må tenke strategisk når de deltar i onlinekamper. To baner oppdateres hver fjerde time med en offisiell annonsering for å kunngjøre endringene, noe som betyr at spillere må vurdere nøye hvilke våpen og taktikker de vil bruke i banene som venter. Du vil kunne tilpasse karakteren din med både utseende, klesplagg og malingsvåpen.

Slå deg sammen med venner og utfordre andre lag i en actionfylt kamp om å dekke nivået i så mye blekk som mulig. Spray veggene for å komme deg til nye områder. Å dekke større områder med blekk låser opp kraftige supervåpen som kan brukes til å angripe rivalene eller dekke store flater. Strategi er alt; slå motstanderne ved å splætte dem i en blekkeksplosjon som dekker mer av området for laget ditt. Går du bare etter motstanderne vil du kanskje ende opp med å ikke ha noe territorium igjen.

Etter hver 4-mot-4-kamp stokkes spillerne tilfeldig om til nye lag slik at spillere både vil konkurrere med og mot venner.

Splatoon

Sjanger: Action/eventyr
Språk: Engelsk
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo

Spillet kan spilles som enspiller også. Det inneholder en solomodus hvor du blir utfordret av en annen art blekkspruter og må beseire dem alle sammen for å vise at det er din art som er den aller beste. Disse spillbrettene er ikke veldig omfattende, og heller ikke svært spennende. Den store spillgleden og fascinasjonen oppstår når man kan dele Splatoon med andre ved å spille i samme stue, eller over nettet.

Spillet er en nyskapende nykomling i sortimentet til Nintendo Wii U, og vi synes underholdningsfaktoren og spenningen er høy. Splatoon er på sitt mest underholdende når man kan spille sammen med andre, og her kan spillerne konkurrere på tvers av alder. Vi savner muligheten til å kunne kommunisere gjennom mikrofon innad i laget, samt muligheten til å bytte våpen (les: Malingsverktøy) i løpet av en kamp. Dette er kanskje noe som kommer i senere utgaver.

Barnevennlighet:

Grafikken er svært tegneserieaktig. Spillfigurene ser ut som fargerike blekkspruter som glir rundt i et stadig større hav av maling, eller tegneserieaktige gutter og jenter utrustet med vanngevær-liknende malingkanoner. Det finnes ingen realistiske spillkarakterer i Splatoon, det er en fantasiverden.

Spillet er innholdsmerket ”Vold”. Man spyler maling og sloss mot andre eventyrfigurer av humoristisk og surrealistisk karakter.

Spillet har kun engelsk tekst og tale. Tekst og tale er for øvrig ikke et vesentlig element i dette spillet.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Under anbefalt aldersgrense

7+: Spillet er godt egnet og tilrettelagt for denne aldersgruppen

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser