Star Wars Battlefront II

PlayStation 4/Xbox One/Windows, passer fra 16 år

Kjemp i massive kamper i Star Wars-universet og ta kontroll over kjente helter og skurker. Kjemp til fots, i kjøretøy eller i verdensrommet. Spillet passer fra 16 år.

«May the force be with you»

Star Wars engasjerer både store og små over hele verden. Konseptet har levd seg ut som bøker, film, leker og spill, for å nevne noen av arenaene. Så det er ingen tvil om at mange trekkes mot denne science fiction-magien.

Battlefront-spillene har tradisjonelt valgt å fokusere på actiondelen, i motsetning til filmene som har lagt større vekt på handling.

I flerspillerdelen av Star Wars Battlefront 2 kan opptil 40 spillere kjempe mot hverandre i hektiske og actionfylte kamper. Det er også mulig å spille flere på samme enhet via delt skjerm. På nett besøker man kjente steder basert på filmene og bøkene, og kamper foregår både innendørs, ute på sletter, i byer og i verdensrommet. Man vil møte på teknologi og utstyr som er hentet fra tidsløpet til den klassiske triologien, forløperne, samt de aller siste filmene som er utgitt.

Det finnes blant annet fem modus. I Galactic Assault foregår kampene på store områder og med opptil 40 spillere. Her er det fokus på lagarbeid og ulike oppdrag som skal gjennomføres, stort sett der en side skal forsvare et punkt, og det andre laget skal angripe. Man kan velge mellom ulike soldattyper, og kontrollere kjøretøy på slagmarken. Etter hvert som man får progresjon, kan man også velge ikoniske helter med alt fra Han Solo til Darth Vader.

StarFighter Assault foregår i verdensrommet med romskip som kjemper mot hverandre. Heroes versus villains setter opp fire mot fire spillere med kjente skurker og helter fra filmene. Og Strike og Blast er kamper i mer lukkede områder.

Star Wars Battlefront 2 inkludert også en splitter ny enspillerdel som byr på en filmatisk og historiedrevet opplevelse. Hendelsene foregår mellom filmene «Return of the Jedi» og «The Force Awakens». Man tar rollen som Iden Versio, som er lederen for en gruppe av imperiets elitesoldater.

Hun får et topphemmelig oppdrag med å eliminere rebellenes motstand, men midt oppi alt begynner hun også å tvile på oppdragets legitimitet, og om det stemmer overens med det ryddige og strukturerte bildet hun har av imperiet.

Iden er en sterk, kvinnelig protagonist og fungerer som en interessant karakter med mye personlighet. Tematikken i historien går innom tvil, heltemot, lojalitetsdilemma, hevn og mer.

Selv om hovedpersonen kjemper for skurkene i dette spillet, så foregår det allikevel en refleksjon, utvikling og endring. Blant annet handler budskapet om faren med blind tro på en unyansert sak. Ellers vil man kunne oppleve gode dialoger, filmatiske scener og minneverdige karakterer i et kjent og kjært univers. Man kan også spille med helter som for eksempel Luke Skywalker.

Grafikken og musikken må også nevnes. Star Wars Battlefront 2 ser nydelig ut med alt fra fargerike omgivelser, kjøretøy og teknologiske dupeditter.

Selve kampsekvensene kan bli noe repeterende i lengden. Men samtidig blir man stadig bedre til å mestre ulike våpen og kjøretøy, samtidig som man lærer å forstå oppdrag og gjøremål i ulike spillmodus. Man lærer også kartene bedre å kjenne, slik at man vet hvilke steder det er best å angripe eller forsvare fra. Så det er absolutt potensial for mestring og meningsfull underholdning i dette spillet.

For å få tilgang til oppgradert utstyr, evner og bestemte helter i spillet, må man låse opp «stjernekort». Dette kan man enten kjøpe med ekte penger, eller ved å spille over tid og tjene penger inne i spillet. Sistnevnte er mer tidkrevende, og det kan være fristende kjøpe innhold med ekte penger i stedet for, da dette øker progresjonen betraktelig.

Star Wars Battlefront II

Sjanger: Førstepersonsskytespill
Språk: Engelsk
Utvikler: EA Digital Illusions CE, Motive Studios, Criterion Games
Utgiver: Electronic Arts

Egnethet

Star Wars Battlefront 2 har fått PEGI angitt til 16 år på grunn av vold.

Til fots kjemper man med laserpistoler, håndgranater og lyssverd. Spesielle helter og skurker bruker også «kraften» til å blant annet dytte fiender med. Selv om kampsekvensene er hektiske og actionpreget, så er den ikke særlig sterkt skildret.

Fiender faller sammen når de blir skutt ned, men det er ingen tegn til blod eller gørr.

Vær obs på at man kan kjøpe innhold som utstyr, våpen og lignende i spillet for ekte penger ved å skaffe seg nye stjernekort. Spillet kommer også i flere utgaver og med ulikt innhold avhengig av innkjøpspris.

Med mulighet til å spille flere på nett, kan man samarbeide og kjempe mot andre spillere. Det er også mulighet for å utforske Star Wars-universet nærmere i dette spillet, og for de som liker sjangeren vil spillet kunne by på mangfoldige timer med underholdning.

Vanskelighetsgrad:

0-15 år: Under aldersanbefaling.

16+: For de som er kjent med førstepersons skytespill vil terskelen for å mestre også dette spillet være nokså lav. Den samme spillmekanikken gjelder også her, selv om dette er i et Star Wars-univers og med relaterte gjenstander og tematikk. Det kan allikevel ta litt tid å mestre kjøretøy og fly, samt alle modusene og oppgraderingsmulighetene i flerspillerdelen. Spillet byr på en opplæring for de som er nye til konseptet, og selv om enspillerdelen ikke er veldig vanskelig, så vil flerspillerdelen på nett by på stadig økende utfordringer når man møter andre spillere.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser