Super Smash Bros.

Action, Nintendo Wii U/Nintendo 3DS, anbefales fra tolv år

Utfordre vennene dine til duell! Velg hver deres Nintendo-figur og ”smash” i vei i denne forrykende slåsskamp-turneringen.

Super Smash Bros. for Wii U bygger på samme turneringskonsept som tidligere spill i serien: Fire fargeglade kjemper slåss mot hverandre på en arena, og jo høyere prosentandel energitap du har, desto lettere blir du slått ut. Prosenten fungerer som en skademåler, og alle duellantene begynner på 0.

Spillkarakterene og angrepene deres er enten hentet fra Nintendo-spill eller tredjepartsspill som tidligere har blitt lansert til en Nintendo-konsoll. Pit fra Kid Icarus, Bowser, Pikachu, Fox fra Star Fox, Kirby, Samus fra Metroid, Link, Donkey Kong, Mario, Pikmin & Olimar, Luigi, Peach, Toon Link, Sonic og Marth fra Fire Emblem – er eksempler på noen av karakterene du kan velge mellom.

Spillet er først og fremst laget for å kunne spille sammen med venner, og inntil åtte spillere kan duellere mot hverandre i offline modus. Via nettet kan inntil fire spillere delta sammen. Super Smash Bros har for øvrig også flere modus og funksjoner tilrettelagt for å spille alene – disse fungerer fint.

Flere spillmekaniske detaljer har blitt endret fra tidligere utgivelser som har vært beregnet på den håndholdte konsollen DS: Den beryktede tripping-funksjonen fra Super Smash Bros. Brawl er borte, samtidig som hastigheten har gått opp sammenlignet med det spillet.

Super Smash Bros.

Sjanger: Action
Språk: Engelsk
Utgiver: Nintendo

Spillet er tilgjengelig for både Wii U og 3DS. Wii U- og Nintendo 3DS-versjonene vil kunne linkes sammen, noe som utvider bruksverdien av spillet. Derimot vil man ikke kunne spille mot hverandre om du har Wii U-spillet og din venn har Nintendo 3DS-spillet, ettersom det finnes flere unike baner i hver av versjonene. Angrepsteknikkene, karakterene og gjenstandene er i hovedsak identiske i de to versjonene. Derimot har Wii U-versjonen flere eksklusive baner som er hentet fra spill til stasjonære Nintendo-konsoller, som for eksempel en Super Mario Galaxy-bane og en Wii Fit-bane. Wii U-utgaven har også flere funksjoner enn 3DS-utgaven, eksempelvis en modus som heter “Master Hand” der du konkurrerer om å oppnå ulike premier i spillet.

Konseptet er enkelt og engasjerende, underholdningsverdien høy og grafikken er rett og slett vakker. Spillet byr også på et meget bredt spekter av musikk som bidrar til å forsterke opplevelsen. Super Smash Bros oppleves som en meget gjennomarbeidet utgivelse, og vi likte veldig godt Wii U-versjonen. Tildeles Barnevaktens anbefalingsmerke.

Testet på: Nintendo Wii U

Barnevennlighet:

De grafiske rammene i Super Smash Bros er hentet fra ulike spillverdener i Nintendo sitt store underholdningsunivers. Her er det først og fremst fargerike og formglade figurer du finner.

Som følge av at spillet primært er en slåsskamp-turnering, er spillet PEGI-merket vold. Noen av spillkarakterene har menneskeliknende fremtoning og derfor er det tildelt 12 års aldersanbefaling.

Spillet er ikke tilgjengelig med skandinavisk tekst eller tale.

Vanskelighetsgrad:

3-11 år: Under anbefalt alder

12+: Spillets vanskelighetsgrad er godt tilpasset denne aldersgruppen.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser