Foto: Barnevakten

Barnevakten lager videoer om nettvett

Gavepakke til lærere: Du får ferdige digitale timer i nettvett for 4.-7. trinn. Også foreldre kan ha nytte av Barnevaktens nye serie "Hallo!" som består av videoer og oppgaver.

Når du som pedagog skal gi elevene undervisning i nettvett i vår, har Barnevakten det du trenger. Vi er i gang med en ny serie som vi kaller «Hallo!», det er en undervisningsserie med video, samtalespørsmål og aktivitetsoppgaver som kommer hver torsdag fremover. Den første handler om chatting i spill og passer fint for elever fra 4. til 7. trinn.

På grunn av koronakrisen sitter tre av våre medarbeidere i hver sin by under opptaket, det blir som en slags videopodkast. I den første Hallo!-videoen tar de en kikk på spillet Minecraft, mange barn vil nok synes det er artig når voksne prøver seg. Så kommer trioen inn på hvordan man kan oppføre seg i spill og chat.

Etter videoen kan barna prøve seg på noen oppgaver som følger med som PDF.

I denne første videoen medvirker Dan Ruben Aakre, Eilat Furnes og Kris Leslie Munthe som alle tre er Barnevakten-medarbeidere.

Videoene som Barnevakten skal lage fremover, vil du finne i skoleportalen vår. Der har vi samlet de fleste norske ressurser innen nettvett.  Du kan gå inn i portalen og søke deg frem til passende undervisningsressurser fra ulike organisasjoner og leverandører, inkludert nettvettfilmene fra Barnevakten.

Les også

Blir du medlem av Barnevakten, kan du holde deg oppdatert over nye ressurser, tips og råd. Vi sender nyhetsbrev hver uke. Barnevakten tilbyr også skolemedlemskap.