The Hustle

Amerikansk komedie, 2019, anbefales ikke

The Hustle

Smakløs, forutsigbar og på grensen til det vulgære. Denne komedien er helt uten klasse, og selv om aldersgrensen er tillatt for alle, så egner filmen seg overhodet ikke for barn.

The Hustle er gitt aldersgrense tillatt for alle, men foreldre må være klar over at barn ikke er målgruppen her. Filmen viser ikke seksuelle handlinger, men den har svært mange antydninger som både er grove og på kanten til det vulgære – noe som kan fungere fint som humor til voksne, men vi oppfordrer foreldre til å vurdere om slik humor er passende for deres barn.

Men vår anbefaling er uansett å la denne filmen forbigå i stillhet, for dette er triste greier.

Handling

Josephine er en forfinet overklassekvinne. Penny kommer fra samfunnets mer lugubre miljøer. Felles for dem begge er at de ikke er den de gir seg ut for å være. Josephine og Penny er nemlig svindlere som lurer menn til å gi fra seg store verdier – etter å ha blitt lurt trill rundt.

Når Penny kommer inn i Josephines territorium blir det naturlig nok konflikt, og etter hvert utvikler det seg en heftig konkurranse mellom de to rådsnare kvinnene.

The Hustle

Regi: Chris Addison
Sjanger: Komedie
Skuespillere: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp m.fl.
Språk: Engelsk m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 33min.
Produksjonsår: 2018

Vurdering

Det er trist å se at filmer som The Hustle settes opp på kino når det finnes så mange gode filmer fra hele verden som aldri får den oppmerksomheten de fortjener.

The Hustle er en komedie blottet for stil og klasse. Historien er fantasiløs og kjedelig, og mangelen på originalitet prøves å dekkes over av en uendelig rekke av forutsigbare seksualiserte vitser og fornærmelser der personene i filmen enten er kule eller idioter.

Det er vanskelig å forstå hvorfor de to gode skuespillerne i hovedrollene – Anne Hathaway og Rebel Wilson – i det hele tatt ville være med på dette.

Filmen har minimalt med budskap, og det vesle som finnes klarer den å undergrave fullstendig på egenhånd. På slutten virker det som om konklusjonen er at det er kult å være en samvittighetsløs og pengegrisk svindler.

Egnethet

The Hustle er som nevnt tillatt for alle. Men når karakterene begynner å slikke på stengene i fengselsburet og skreve obskønt med beina – for å nevne noe, i tillegg til all den seksualiserte dialogen, så sier det seg selv at denne filmen ikke har barn som målgruppe. Det er kanskje ikke skadelig for barn, så aldersgrensen burde ikke nødvendigvis være høyere, men dette er ikke en film for barn.

Og med tanke på filmens kvalitet, så vil vi påstå at det ikke er en film for noen.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelig for barn. Den får derfor aldersgrense Tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «The Hustle»:Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten film?