Ti anmeldelser fra Barnevakten: Spill, filmer og apper

Vi har over 1000 anmeldelser av spill, apper og filmer tilgjengelig på våre nettsider. Foreldre og lærere kan se hvilke tilbud som er underholdende, lærerike og oppbyggelige og hvilke som er fulle av blod, gørr og meningsløshet. Her viser vi noen eksempler:

FILM: CRUELLA

SPENNINGSFILM: Terningkast fem. Aldersgrense ni år. Estella slår seg sammen med småtyvene Jasper og Horace, men hun drømmer om å bli motedesigner. Estella balanserer mellom snill og ond, kul og gal, angrende eller fandenivoldsk – det kan være interessant å reflektere over og snakke om i etterkant. Lydsporet er fullt av hitsanger, først fra 1960-tallet, og deretter en rekke velkjente punklåter etter hvert som Cruella våkner og utvikler seg. Les mer her og se trailer.


SPILL: Knockout City

ET SPILL UTEN SKYTEVÅPEN: Dette spiller handler om kanonball. Man kjemper ikke i en gymsal, men på tvers av forskjellige kart som har tunneler, platå, trafikk, heis og all slags kriker og kroker. Kast mot det andre laget og dukk unna selv. Passer for voksne, tenåringer og barn fra syv år. Les mer og se trailer


APP: Fotspor

LAG OPPGAVELØYPE UTE: Lage digitale poster i by og natur som kan besøkes av andre med mobiltelefonen. Hver post kan inneholde spørsmål, tekst med forklaringer, bilder, video og lyd. Dette er et supert konsept. Les mer og se trailer


FILM: Familien Mitchell mot maskinene

TERNINGKAST FEM: Hvis hele familien vil samles til en morsom filmkveld og samtidig ha litt refleksjon rundt skjermbruk og familieverdier, så er det få filmer som egner seg like godt som denne. Les mer her.


SPILL (18 ÅR): Mass Effect Legendary Editio

SCIENCE FICTION: Mange tenåringer ønsker seg voksenspill. Barnevakten anmelder derfor også spill som har aldersgrense 18 år, for at foreldre kan ta stilling til hva som kan spilles hjemme. Dette spillet inneholder et spennende univers med fargerike verdener, men også karakterer som blir spiddet og partert. Les mer her.


APP: Arties verden

LÆR ORD: I tillegg til å lære å tegne, blir navn på gjenstander og dyr lest opp med norsk stemme. Dette er derfor en ypperlig app som lærer barn nye ord samtidig som de øver på å forbedre tegneferdigheter. Les mer her.


FILM: Roald Dahls Heksene

SKUMMEL FILM: En gutt og hans bestemor må stoppe onde hekser fra å gjennomføre en grusom plan. Denne filmen har aldersgrense ni år, men vi tror noen ni- og tiåringer kan oppleve filmen som litt skremmende. Les mer og se trailer.


SPILL: Biomutant

MENNESKEHETEN HAR DØDD UT: Biomutant er et action-rollespill med tredjepersonsperspektiv. Spillet byr på romslige mengder med action og i stedet for mennesker i hovedrollen, er karaktergalleriet erstattet med all slags spenstige, muterte fantasifigurer. Fra 12 år. Les mer og se trailer.


APP: Youtube

HOLD DEG OPPDATERT: Det kommer stadig nye funksjoner og innstillinger i de verdenskjente appene. Er du oppdatert på hvordan for eksempel Youtube er skrudd sammen? Les vår anmeldelse. Les også Alt foreldre bør vite om Youtube.


FILM: Flumlene

PASSER FOR ALLE: Det mangler ikke på helsprø humor i Flumlene, likevel blir vi sittende igjen med en inntrykk av at filmen mangler en tydelig intensjon. Det er mye tull og tøys, men hva vil man egentlig fortelle? Filmen er i grenseland mellom terningkast tre og fire. Les mer her og se trailer.


SPILL: Skate City

UTFØR TRIKS I FROGNERPARKEN: Hopp på skateboardet og nyt gatene i Oslo, Los Angeles og Barcelona. Spillet har en todimensjonal presentasjon, man beveger seg bortover skjermen og gjør all slags kule triks langs reiseruta. Og selv om det bare er noen få knapper å forholde seg til, er det et stort rom for å gjøre all slags kreative bevegelser. Spillet er ikke enkelt selv om det kan fremstå slik. Spiller passer for alle aldersgrupper, men er for vanskelig for de yngste medlemmene av familien. Les mer her og se trailer.


APP: Wittario

 

UTETIME: Med denne appen kan læreren lage oppgaver som elevene skal finne utendørs. Det ligner på Pokémon Go, men inneholder altså oppgaver som man lager selv. Les mer og se trailer.


APP: Seek

GÅ PÅ PLANTESAFARI: Dette er en stilig app som oppfordrer til plante- og insektsafari i skog og mark. Pek med mobilkameraet, og se navnet på planter, sopp, dyr og insekter i naturen. Les mer og se trailer.


Les også:


Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten. Da får du også tilgang til våre webinarer.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.