Unravel Two

Skjermdump fra spillet Unravel Two.

Dra ut på et magisk eventyr med to garnskapninger. Klarer du utfordringene? Spill alene eller med en venn.

Spillet har fått anbefalt aldersgrense 7 år fra PEGI.

Unravel Two er oppfølgeren til Unravel og er et spill fra Electronic Arts Entertainment som er laget av et svensk team.

Man trenger ikke å ha spilt det tidligere spillet for å starte her. Spillet har mange nordiske inspirasjoner i lyd og omgivelser, så mens du vandrer gjennom snøstrødde gater og kjente hus, samt kyster og fyrtårn, vil du høre kjær og kjent felemusikk. Musikken skaper en avslappende og magisk atmosfære.

I spillet kontrollerer du små personer laget av garn som vandrer rundt i ulike scenario og steder. Spillet er en platformer med hjernetrim hvor målet er å få karakterene dine trygt fra ene enden av banen til den andre.

Som et garnmenneske har du ulike evner som må utnyttes for å lese oppgaver.

 Du kontroller begge karakterene og bytter fritt mellom dem. Du bruke garnet til å dra ting, svinge deg gjennom lufta, løfte noe, holde vennen, knytte broer og mer.

Unravel Two

Sjanger: Hjernetrim og plattformspill
Utvikler: ColdWood Interactive
Utgiver: Electronic Arts Entertainment
Plattform: PS4, Microsoft Windowsl, Xbox One

Spillet har ikke noe tidspress så du har muligheten til å undre og tenke så lenge du vil hvis du skulle bli usikker på korrekt fremgangmåte.

I flerspillermodus kan du og en venn kontrollere en garnkarakter hver. Da får spillet et annet fokus hvor du må samarbeide for å kunne løse gåtene. Dette fører til mye moro.

Man kan endre garnmenneskene i menyen, både i form av utseende og farge.Egnethet:

Anbefalt aldersgrense er 7 år, gitt av PEGI. Spillet inneholder ingen form for vold. Karakteren din er laget av garn, så det er ikke noe blod som vises. Og skulle du bli tatt av strøm eller lignende, forsvinner du kun i et lys før du er tilbake igjen uten skader.

Spillet er uten dialog, men inneholder litt tekst på engelsk. De engelske ordene er enkle å forstå og står sammen med bilder som kan hjelpe.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt aldersgrense.

3-12 år: Spillet er nokså lett, men fokuset ligger mest i nydelige omgivelser og lett hjernetrim. For barn som er nye til spill eller platform-sjangeren, er spillet en fin og enkel introduksjon. Spillet er nøye med å hjelpe deg under opplæringen og tilbyr tips gjennom hele spillet om du ønsker det.

13+ år: Spillet kan passe også for barn over 13 år, selv om vanskelighetsgraden ikke er høy. Det er noen oppgaver som er mer krevende enn andre, men de er fri fra tidspress og er ikke for utfordrende. Spillet er nydelig og forteller en søt og unik historie for folk i alle aldre.