Barna bygget digitale politistasjoner i Minecraft

Barnevakten og Politiets Nettpatrulje Vest arrangerte en byggekonkurranse i Minecraft i forkant av Spilluka. Her kan du se resultatet.

Spilluka  starter i neste uke, men allerede i forkant av uka ble det arrangert en konkurranse om å lage en digital politistasjon i Minecraft. Vinnerbidraget skal nemlig stå klart på en Minecraft-server som foreldre og barn kan logge på i neste uke.

(Se video av vinnerbidraget nederst i artikkelen).

Konkurranseutlysningen fra Nettpatruljen:

Videoen til Politiet ble sett over 130 000 ganger, og 21 bidrag fra barn og unge fra 8 år og opp til 22 år ble sendt inn. Her var det mye kreativt og flott fra deltakerne, og 3 bidrag stod igjen helt til slutt. Disse skal også få noen kjekke premier fra Politiet i tillegg til bilder av byggverkene publisert her og på Politiets kanaler.

Førsteplassen skal også bygge politistasjonen på Minecraft-serveren som ligger åpen for alle i neste uke. Da kan du og barna besøke politistasjonen, i tillegg til å bli med på en neste byggekonkurranse der man fritt kan lage det man ønsker.

Her er vinnerbidragene

På førsteplass landet Espen (16 år) med en stor og omfattende politistasjon. Denne har mange detaljer på plass som garasje, lobby, møterom og mye mer.

På andreplass finner vi Oliver Sundal Ytre-Hauge (14 år) som også laget en flott politistasjon. Her er det parkeringsplasser, møterom, resepsjonsområde, politihelikopter og mer.

Og på tredjeplass finner vi Oskar (8 år) som har laget et flott bygg med helikopterplass, politiskilt og et knallblått bygg. Her er det også noen dataskjermer som viser pågående kriminalitet som politiet må rykke ut til.

Rakk ikke barnet ditt å bli med på konkurransen i denne omgang? Fortvil ikke. Allerede i neste uke er det en flott konkurranse på gang der barna kan logge på en Minecraft-server på egenhånd eller med foreldre og bygge noe kreativt.

Les mer om den kommende konkurransen her.