Bien Maja og det gylne egget

Australsk/tysk barnefilm, 2021, anbefales for de yngste

Bien Maja og det gylne egget

Bestevennene Maja og Willy drar ut på et spennende eventyr for å få en søt maurprinsesse-baby trygt frem til tuen hun skal bli dronning i. Dette er en morsom og fin film for de yngste.

Filmserien om Bien Maja byr på fin og lærerik underholdning for barn, og i denne filmen kan man lære at alt er best når alle samarbeider og blir venner.

Handling

Det er den første vårdagen, og Maja er ivrig etter å komme seg ut for å finne på spennende ting. Men hun og bestevennen Willy er litt for entusiastiske, og ender opp med å skape kaos i kuben. Og siden dronningen i kuben stadig opplever at radarparet skaper trøbbel, så ser hun ingen annen utvei enn å skille dem fra hverandre dersom ikke noe helt spesielt skjer.

Dette er det verste som kunne skjedd for Maja og Willy, som alltid er sammen. Men så skjer det faktisk noe spesielt. En maur dukker opp, og han er på et spesielt oppdrag – han skal levere et gyllent egg til toppen av det mystiske Bonsai-fjellet. Ikke nok med det, mauren blir forfulgt av noen slemme bombiller som også vil ha egget. Og før Maja og Willy vet ordet av det, så blir det de to som drar ut på en lang ferd for å få det gylne egget trygt frem.

Bien Maja og det gylne egget

Regi: Noel Cleary, Alexs Stadermann
Sjanger: Eventyr
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Australia, Tyskland
Spilletid: 1t 29min.
Produksjonsår: 2021

Vurdering

Dette er en enkel og fin film for de yngste. Filmen byr på passe doser med humor, iblandet litt spenning, men ikke slik at det blir skummelt på noen måte. Den slemme Bombelus, lederen av bombillene, er jo skurken i filmen, men han er også veldig morsom – spesielt sangene han synger er rare og kule. Samtidig er budskapet i filmen at alt er best når man jobber sammen og er venner, så det ligger jo i kortene at de slemme etter hvert forstår at de ikke hadde rett og endrer seg i løpet av historien.

Filmen har mye fint om å støtte, oppmuntre og si fine ting om hverandre. Det er også bakt inn en aldri så liten konflikt mellom Maja og Willy som gir oss et annet fint budskap. Maja lar egentlig ikke Willy få noe valg når de drar ut på eventyr, og Maja innser at det ikke var riktig at hun tok hele styringen. Vendepunktet i filmen skal vi ikke avsløre, men her skjer det som kanskje er det aller viktigste – og som fremhever verdien av å være snill og god, og det blir også startpunktet som fører til at de to gruppene som kjemper mot hverandre forstår at de har misforstått hverandre, og at de ikke trenger å være uvenner dersom de snakker sammen og respekterer hverandre.

Egnethet

Filmen er tillatt for alle. Bombelus og bombillene er kanskje slemme i starten, men samtidig er de så morsomme og rare at de ikke er spesielt skumle – og uten at de er bittelitt truende hadde ikke det gode budskapet blitt så tydelig for barna. Dette er en film som er flott tilpasset de yngste barna.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder enkelte kortvarige spennende scener, men da disse foregår i et kjent og trygt univers, blir filmen tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Bien Maja på eventyr»:

Filmweb.no

Les også vår anmeldelse av den første filmen i serien:

Bien Maja på eventyr

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser