Hvem er du, Mamma Mø?

Svensk animasjonsfilm, 2023, passer for alle

ANMELDELSE: I den nyeste filmen om Mamma Mø skal kua finne seg selv. Men med lite innhold og teknisk kvalitet under alle standarder, imponerer ikke denne filmen noen.

Mamma Mø skal finne seg selv, men mesteparten av filmen brukes likevel på helt andre ting. Når både dialogen og animasjonen er så svake som de er, føles selv denne filmens relativt korte spilletid som alt for lang.

Handling

Etter å ha blitt inspirert av barna på gården til å lage en musikal, klarer Mamma Mø å rote bort lillebrors kosebamse. Kråka er tydelig på at om Mamma Mø bare oppførte seg som en vanlig ku, ville ikke slikt skjedd. Da de finner bamsen ødelgat, blir de nødt til å fikse den før de kan levere den tilbake. Mamma Mø finner også ut at vanlige kuer ikke er venner med kråker.

Hvem er du, Mamma Mø?

Regi: Christian Rytenius
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Sverige
Spilletid: 1t 6min.
Produksjonsår: 2023

Vurdering

Animasjonen i Hvem er du, Mamma Mø? er svært enkel. Kun Mamma Mø og Kråka virker til å ha blitt brukt godt med tid på, og det florerer av gjenbrukte animasjoner. Her er det virkelig ingenting å applauderere. Med unntak av sangnummerene er musikken ok, men nevnte sangnummere er en helt annen sak. Disse mangler fullstendig både musikalsk og lyrisk kvalitet, og knytter seg ikke til filmen på noen meningsfull måte.

Av karakterer er det ingen andre enn Mamma Mø og Kråka som har noen form for dybde. Disse endrer seg litt gjennom filmen, men utgangspunktet er ikke særlig annerledes fra slutten. Dialogen er utrolig slapp, og mange av hendelsene virker svært tilfeldige. Med sine 66 minutter er ikke Hvem er du, Mamma Mø? noen lang film, men når det skjer såpaass lite blir selv dette for langt.

Det er et budskap i filmen om å være seg selv. Dette utdypes ikke i stor grad, men tilstrekkelig til at budskapet blir kommunisert tydelig. Det er også et svakt innhold om å føre tilbake til eieren det en selv har rotet bort, men moralen i dette utforskes aldri.

Egnethet

Med unntak av en scene med en gjedde som tar en bamse har ikke Hvem er du, Mamma Mø? noen scener av betydelig dramatikk. Aldersgrensen er tillatt for alle.

Aldersgrense med begrunnelse fra distributør:

Tillatt for alle.

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om Hvem er du, Mamma Mø?:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: SF Studios