Istid 5: På kollisjonskurs

Amerikansk animasjonsfilm, 2016, passer for alle aldre

ANMELDELSE: En helt grei fortsettelse av denne populære filmserien, som nok passer best for de som allerede er fan av filmene og vil ha mer av favorittfigurene sine. Tillat for alle.

Istid 5: På kollisjonskurs er nummer fem i rekken av Istid-filmene, utgitt i 2016. Tilgjengelig med norsk tale og engelsk tale med norsk tekst. Tillat for alle.

Handling

Ekornet Scrats evinnelige jakt på nøtter fører ham ut i verdensrommet, hvor han setter i gang en kjedereaksjon som setter livene på jorden i fare, og sender Manny, Sid, Diego og familieflokken deres på flukt. Underveis dukker det opp diverse farer og utfordringer, og også en åndelig kult ledet av Shangri Lama som har holdt seg ung i lang tid. Midt i alt dette er Mannys datter, Fersken, blitt voksen og skal gifte seg. Manny liker ikke sin fremtidige svigersønn og dette skaper konflikter mellom ham og familien.

Istid 5: På kollisjonskurs

Regi: Mike Thurmeier
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 34min.
Produksjonsår: 2016

Vurdering

Istid 5: På kollisjonskurs er en helt grei fortsettelse av denne populære filmserien, men passer nok best for de som allerede er fan av filmene og vil ha mer av favorittfigurene sine. Den lever ikke helt opp til nivået på de tidligere filmene, og føles litt gjentagende til tider, spesielt konflikten mellom Manny og datteren. Men nå som Fersken er voksen, så blir det litt lite relevant for yngre seere og det er egentlig ikke så mye for barn å relatere seg til generelt i filmen. Det føles nesten som om denne filmen er mer laget for de som har vokst opp med filmene, heller enn en film laget for barn.

Fokuset er fortsatt på familie og vennskap, og det å holde sammen og kjempe for hverandre. Tematikken og budskapet er i seg selv fint og viktig, og det kommer for så vidt tydelig nok frem. Men det gjøres ikke på noen ny eller interessant måte. Har du sett de fire første filmene, så har du fått med deg det samme budskapet flere ganger. Det samme kan man egentlig si om handlingen, det er lite nytt eller spennende som fornyer denne filmserien, selv om man kan se oppsettet for fremtidige filmer. Samtidig er filmen god underholdning, og det er veldig fint å høre igjen de velkjente stemmene til Sid, Manny og Diego, og man sitter igjen med godt humør og optimisme. Filmen er god underholdning som alltid, med mye humor og dramatikk, og noen fine scener også. Denne filmen er verdt nok å se hvis man er blitt glad i disse figurene, men hvis man ikke har sett noen av Istid-filmene før, så anbefales det ikke å starte med denne.

Egnethet

Selv om de to siste er tillat for alle og de tre første har litt høyere aldersgrense, så er alle Istid-filmene på noenlunde likt nivå når det kommer til farer og skremmende situasjoner. Dette er et tydelig fantasiunivers og vil derfor nok ikke oppleves for ekte, men det er likevel dramatiske situasjoner på lur.

Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle

Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om Istid 5: På kollisjonskurs her:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser