Julenissens datter 2

Dansk eventyrfilm, 2020, anbefales fra 6 år

Julenissens datter 2

Spennende juleeventyr med fint budskap som passer for barn fra seks år.

I denne oppfølgeren har man klart å bruke det originale konseptet på en mye bedre måte enn i den første filmen. Julenissens datter 2 har et godt budskap å by på for barn fra seks år.

Handling

Lucia går på nisseskolen helt nord på Grønland, og faren hennes er selveste Julenissen. Sammen med bestevennen Oscar og alle de andre på skolen venter de spent på at den magiske krystallen skal plasseres i den store julepakkemaskinen som lager julegaver til barn i hele verden. Men en mørk skikkelse stjeler krystallen, og dermed er hele julen i fare.

Det viser seg at et hemmelig brorskap vil kvitte seg med julen, og det hjelper ikke at det er Oscar – og ikke brorskapet – som får skylden for å ha tatt krystallene. Men Lucia svikter ikke sin venn, og sammen flykter de for å løse mysteriet, stoppe brorskapet og redde julen for alle sammen.

Julenissens datter 2

Regi: Christian Dyekjær
Sjanger: Eventyr
Skuespillere: Ella Testa Kusk, Bertil Smith, Mia Lyhne m.fl.
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Danmark
Spilletid: 1t 32min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Julenissens datter 2 er ingen toppfilm, men det er likevel en forholdsvis original og spennende historie for unge seere. Ideen med barn som går på nisseskole er helt topp og åpner dørene for mange eventyr innenfor dette universet.

Det beste ved filmen er det tydelige temaet som går gjennom hele filmen. Her handler det om vennskap, lojalitet og å alltid stille opp for sine venner. Når Oscar blir beskyldt for å stjele krystallen tviler aldri Lucia på ham, selv om alle andre tror Oscar er skyldig. Denne lojaliteten brytes aldri, uansett hva som skjer, og gir et flott budskap til unge seere. Filmen antyder også at voksne lukker øynene noen ganger, og at når de først har bestemt seg for å tro noe, så ser de bare det de vil se, selv om det ikke er det rette. Lucia fremstår dermed som en sterk karakter som holder fast på det hun tror på, og blir på den måten et godt forbilde.

Det skal sies at selv om historien er original, så er handlingsforløpet litt enkelt til tider, men den gode tematikken og det fine julebudskapet gjør dette til en film som passer fint for barn.

Egnethet

Aldersgrensen er seks år på grunn av flere dramatiske scener. Noen barn rundt aldersgrensen kan kanskje oppleve filmen som litt skummel til tider, men generelt er innhold og spenningsnivå godt tilpasset målgruppen.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne eventyrfilmen inneholder enkelte mørke og dramatiske scener. Filmen får derfor 6 års aldersgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Julenissens datter 2»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser