Jungelgjengen på Verdensturné

Fransk animasjonsfilm, 2023, vi anbefaler fra 6 år

ANMELDELSE: En fin animasjonsfilm for barn i barneskolealder. Gode budskap og gjennomgående god kvalitet gjør filmen behagelig og underholdende.

I den andre filmen om Jungelgjengen må jungelen beskyttes mot en fullstendig utslettelse. Med seg på den verdensvide jakten etter en redning får heltene våre både kompetent animasjon og god musikk. I tillegg imponerer de norske stemmene.

Handling

Takket være Jungelgjengen er jungelen et godt og fredelig sted og bo. Men plutselig en morgen, er jungelen blitt eksplosiv. Noen har nemlig sprøytet et mystisk rosa pulver over hele jungelen, som eksploderer ved kontakt med vann. Og om under en måned er det regntid!

Jungelgjengen må følge selv de svakeste av ledetråder på jakten etter en motgift. Denne jakten tar dem rundt om hele verden – være det isøder eller ørkener – på en reise som vil teste dem for alt de er verdt. Men vil heltene vår finne motgiften i tide? Eller vil de komme tilbake til et avsvidd jorde?

Jungelgjengen på Verdensturné

Regi: Laurent Bru, Yannick Moulin, Benoît Somville
Sjanger: Animasjon
Språk: Norsk tale
Nasjonalitet: Frankrike
Spilletid: 1t 28min
Produksjonsår: 2023

Vurdering

Animasjonen i Jungelgjengen på Verdensturné er godt innenfor bransjestandard, og sannsynligvis blant det bedre en finner fra Europa. Det er ingen scener hvor filmskaperne virkelig får slått seg løs visuelt, men filmen er alltid behagelig å se på. Musikken virker inspirert og den er godt komponert. Fortellingen har et passende tempo og de norske stemmene passer også godt.

Alle de forskjellige dyrene i Jungelgjengen er interessante på sin egen måte. De er alle forskjellige fra hverandre, og det er interessant å se dem samarbeide. Noen av dem utvikler seg gjennom filmen, mens andre i mindre grad gjør dette. De fysikkinteresserte kan stille spørsmål ved hvorfor ikke hele jungelen sprenger med en gang, men for dem som kan se forbi slikt er filmens hovedkonflikt en god driv i fortellingen.

Jungelgjengen har et ganske åpenbart budskap om å ta vare på naturen – da spesielt regnskogen – men det er også to andre viktige budskap. Det ene handler om hvordan en ikke må holde seg tilbake fra å gjøre gode ting fordi en «ikke er smart nok». Det andre er hvordan det er viktig både å søke tilgivelse og å tilgi i familierelasjoner. Ingen av disse utforskes veldig dypt, men de formidles begge tydelig.

Egnethet

Hovedkonflikten i filmen er hvordan en karakter vil tilintetgjøre en hel jungel. I tillegg er det en scene hvor en karakter mister armen sin i en eksplosjon. Dette kan nok virke litt skummelt for noen av de aller yngste. Det er litt enkel vold i filmen, men det er helt tydelig utført av fantasivesen, og ingenting av det er nærgående. Eksplosjonene bare tryller bort det som sprenger, så det blir ingen åpne sår eller noe slikt. Filmen er slik kanskje både mest meningsfull og underholdende fra skolealder av, selv om den er tillatt for alle.

Aldersgrense med begrunnelse fra distributør:

 Tillatt for alle

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om Jungelgjengen på Verdensturne:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: Another World Entertainment Norway