Kule kryp 2

Fransk eventyr, 2018, anbefales fra seks år

Kule Kryp 2

Original og kul film om fire insekter fra Frankrike som havner på eventyr i Karibien. Dette er en sjarmerende og annerledes familiefilm som passer utmerket for barneskolebarn.

Uten et ord formidles de morsomme og spennende opplevelsene til to marihøner, en svart maur og et annet lite hårete småkryp. Denne stillferdige filmen har et rolig tempo, men den er full av artige påfunn og kan vekke barns interesse for naturen.

Handling

En marihøne fanges i en eske som skal sendes til Karibien, men han er ikke alene. Utenfor følger en annen marihøne etter, slik at han ikke skal være alene. De to havner i Karibien, der de møter en helt annen verden, med en spennende tropisk regnskog og helt andre insekter enn hjemme i Frankrike.

Samtidig er det en annen redningsaksjon på gang. En liten svart maur er vennen til marihønene, og sammen med et annet sjarmerende kryp legger han ut på en ambisiøs ferd over Atlanterhavet.

For alle fire venter mange fascinerende opplevelser, men også mange farer. Og om de fire småkrypene skal klare seg gjennom eventyret, så er de avhengige av både hjelp, snartenkthet og litt flaks.

Kule kryp 2

Regi: Hélène Giraud, Thomas Szabo
Sjanger: Eventyr
Språk: Ingen dialog
Nasjonalitet: Frankrike
Spilletid: 1t 31min.
Produksjonsår: 2018

Vurdering

Kule Kryp 2 er en blanding av animasjon og realfilm, og byr på en original og spesiell filmopplevelse. Det er oppfølgeren til Kule Kryp fra 2013, og vi synes oppfølgeren er enda bedre enn originalen. Historien er lavmælt, ukomplisert og rolig, men hver eneste scene har varme, nerve og artige påfunn som skaper en miks av humor og fascinasjon som egner seg utmerket for barn fra seks år og opp til ti-elleveårsalderen.

Filmen fortelles uten et eneste ord. Småkrypene kommuniserer med lyder, og det er aldri vanskelig å forstå hva de mener. Dette fungerer utmerket, og sammen med den strålende miksen mellom animasjon og realfilm, gjør dette Kule Kryp 2 til en ganske unik filmopplevelse.

Humoren er også helt spesiell. Mange barnefilmer har litt brautende humor i stort tempo, men her er alt tonet helt ned. Likevel er det så mye sprøtt, artig og absurd som skjer at man blir sittende å smile gjennom hele filmen.

I den tropiske regnskogen møter småkrypene en rekke andre insekter, både snille og skumle, og det er liten tvil om at filmen skaper nysgjerrighet om alle de fascinerende insektene. Det er også et sterkt budskap om vennskap, der småkrypene alltid stiller opp for hverandre og tar stor risiko for å redde alle som er i nød. I siste halvdel av filmen blir det også viktig å stoppe menneskenes ødeleggelse av regnskogen og dermed insektenes habitat. Filmen byr med andre ord på spennende, viktige og engasjerende tema for barn.

Egnethet

Vi anbefaler Kule Kryp 2 varmt for barn fra seks år, og filmen egner seg også flott for foreldre som vil se filmen sammen med barna. Aldersgrensen er seks år på grunn av noen litt skumle episoder, som blant annet inkluderer en skummel edderkopp og en glupsk hai. Filmen frarådes av den grunn barn under aldersgrensen. Men grunntonen i filmen er preget av positivitet, vennskap og humor, så for barn fra aldersgrensen er dette langt fra å være en skummel film.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder enkelte mørke og dramatiske scener med skremmende skikkelser. Filmen får derfor 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Kule Kryp 2»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten film?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten