Kung Fu Panda 4

Amerikansk animasjonsfilm, 2024, passer fra 6 år

ANMELDELSE: En underholdende og grei fortsettelse av Kung Fu Panda-filmene, som likevel mangler litt for å nå helt opp.

Film nummer fire i serien om dragekrigeren Po, fra 2024. Det er mulig å se denne som en enkeltstående historie, men det er noen ting man forstår best hvis man har sett resten av filmene. Passer fra 6 år.

Handling

Pos kjendisstatus som dragekrigeren gjør at han får en del tilbud og oppmerksomhet, og lever et godt liv. Men mentoren forteller ham at det er på tide å bli den nye spirituelle lederen, og finne en til å ta over rollen som dragekriger. Po vil egentlig ikke gi opp rollen og tittelen sin, og sliter derfor med å finne en arvtager. Samtidig dukker det opp en ny fiende, en kameleon som kan se ut som hvem som helst, og Po bestemmer seg for å ta en ny venn med på oppdrag. Po finner fort ut at han ikke kan stole på hvem som helst, og at han som dragekriger ikke er så kjent som han trodde utenfor sitt eget hjemsted.

Kung Fu Panda 4

Regi: Mike Mitchell, Stephanie Stine
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 34min.
Produksjonsår: 2024

Vurdering

Det er god underholdning i denne filmen. Den har få dødpunkter, og det er stadig action, kaos og morsomheter som oppstår. Den nye figuren, Zhen, er en fin tilvekst til filmserien, og hennes rivalisering og voksende vennskap med Po er kanskje høydepunktet i filmen, og det som holder plottet sammen. Hun tilfører litt energi og noe nytt til filmene, og er en interessant nok figur i seg selv, selv om historien hennes blir noe klisjé etter hvert. Det er likevel en viktig del av plottet, og både Zhen og Po lærer en del om vennskap og lojalitet underveis. Filmen har en egen historie og forklarer nok til at det er mulig å se denne for seg selv, uten å ha sett de tre foregående filmene. Samtidig er det noe tilbakeblikk og gjensyn med karakterer som man får mest ut av hvis man allerede har sett de første filmene.

Filmen er god underholdning, spesielt kampscenene er flott laget og mer artistisk og rytmisk enn faktisk slåssing. Filmen har også mye humor, og selv om den er laget for barn føles det ikke for barnslig til at eldre barn og voksne også kan kose seg med denne. Stemningen er lett og det føles kanskje aldri helt som om det virkelig står noe på spill i denne filmen. Derfor får enkelte scener ikke helt det følelsesmessige inntrykket de kunne hatt. Men samtidig er dette en film man blir i godt humør av, og får god underholdning fra. Filmen er kanskje noe lengre enn den hadde behøvd å være, og lener seg ganske mye på kampscenene for å fylle tiden, noe som gjør at den etter hvert blir litt repetitiv. Noe veldig sterkt budskap har den heller ikke. Familie, vennskap og lojalitet er viktig, og det å stille opp for hverandre er en gjennomgående tematikk. Men det blir dessverre litt overfladisk og ikke tydelig nok for virkelig å få budskapet gjennom. Alt i alt en helt grei film, som er god underholdning på en filmkveld, og som kan passe for hele familien.

Egnethet

Det er en god del kampscener, som man kan forvente fra tittelen, men det er lite som føles voldelig, farlig eller skremmende, og filmen er satt i et tydelig fantasiunivers. Passer bra som familiefilm.

Aldersgrense med begrunnelse: 6 år

Denne filmen inneholder noen dramatiske scener og nifse figurer. Da filmen foregår i et humoristisk eventyrunivers, får filmen aldersgrense 6 år.

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om Kung Fu Panda 4 her:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: DreamWorks Animation