Min fars drage

Irsk/amerikansk animasjonsfilm, 2022, vi anbefaler fra 6 år

ANMELDELSE: En fin film å se på, både visuelt og i handling, men som dessverre aldri når helt opp til det potensialet den har. Vi anbefaler fra 6 år.

*Min fars drage har anbefalt aldersgrense 7 år på Netflix. Ettersom Netflix ikke er et norsk selskap, er de ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser. I vår database er filmen aldersmerket med den tilsvarende norske aldersgrensekategorien (6).

Irsk og amerikansk animasjonsfilm fra 2022. Tilgjengelig med norsk tale og norsk tekst. Vi anbefaler fra 6 år.

Handling

Elmer og moren har et nærmest perfekt liv mens de styrer sin lille butikk på landet. Men kundene blir færre og færre, og til slutt må de stenge butikken og flytte til byen. Elmer er ikke fornøyd, men moren lover at de kan åpne en ny butikk, hvis de bare får tjent litt penger. Men morens leting etter jobb går tregt og pengene de har forsvinner. Elmer blir kjent med en snakkende katt, som forteller ham om en drage som er fanget på en øy. Elmer ser muligheter til å tjene penger på dragen, og drar av gårde på eventyr. Men å finne dragen og få den med seg hjem er ikke den enkleste oppgaven, og på øya er det flere som vil beholde dragen der den er.

Min fars drage

Regi: Nora Twomey
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Irland, USA
Spilletid: 1t 44 min.

Vurdering

Min fars drage har mye potensiale til å bli en veldig god film, men klarer dessverre ikke helt å utnytte det. Den tilbyr mye underholdning og en god dose humor som de fleste barn vil like. Den har også en veldig fin og egen kunstnerisk animasjonsstil, som skiller seg noe ut fra den stilen man har blitt vant til å se, og som man lett blir fanget av. Historien i bunnen er også bra, og begynnelsen på filmen er solid og gjør seeren interessert med en gang. Det er når historien går videre fra dette til Elmers eventyr for å finne dragen, at ting begynner å vingle litt. Akkurat hvordan Elmer skal tjene penger på å ha en drage blir aldri forklart, og det er flere ting underveis som blir litt forvirrende. Stemmen i begynnelsen forteller oss at dette er historien om fortellerens far, så man kan kanskje forklare vekk noe med at dette er en historie fortalt til eller av et barn, men det føles litt som en lettvint unnskyldning for å slippe å ha en helt sammenhengende historie.

For barna er det ikke sikkert dette betyr så mye, og historien har en god del spenning og underholdning, selv om den også blir noe kjedelig innimellom. Forholdet mellom Elmer og dragen Boris blir etter hvert det som holder filmen sammen, og det blir en fin historie. Men det føles dessverre som om filmskaperne har tatt litt for mange enkle løsninger og historien taper på det og kommer dessverre aldri opp på det nivået den kunne vært på. Det kommer heller aldri frem noe tydelig budskap, selv om filmen fokuserer på familie og vennskap og hvor viktig det er å ta vare på disse, og hvor viktig det er å tro på seg selv. Likevel er det fin underholdning, og spesielt Boris vil nok være godt likt av de fleste barn, han er morsom, vimsete og gøy. Filmen har mange fine øyeblikk, og er visuelt tidvis veldig spennende og vakker. Det er ikke noen dårlig film, men med litt mer utvikling og dybde så kunne den vært veldig bra.

Egnethet

Filen foregår i en tydelig eventyrverden, og selv om hovedpersonene er i fare flere ganger så føles det ikke for ekte. Passer best for yngre barn. Vi anbefaler fra 6 år.

*Min fars drage har anbefalt aldersgrense 7 år på Netflix. Ettersom Netflix ikke er et norsk selskap, er de ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser. I vår database er filmen aldersmerket med den tilsvarende norske aldersgrensekategorien (6).

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om Min fars drage her:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: Netflix