Pusur

Amerikansk animasjonsfilm, 2024, passer fra 6 år

ANMELDELSE: En film med mye action, underholdning og humor. Dessverre mangler det litt i handling og logikk for å bli mer enn en helt grei film.

Animasjonsfilm fra 2024 om den velkjente katten Pusur og hans venner. Tilgjengelig med norsk tale, og engelsk tale med norsk tekst. Passer fra 6 år og oppover. Filmen er nok mest egnet for yngre barn, men passer greit som familiefilm hvis man er mest ute etter underholdning.

Handling

Pusur forteller sin livshistorie, om hvordan han ble forlatt av sin far i et smug og fant Jon på en italiensk restaurant og ble med ham hjem. Dette er den velkjente historien når det kommer til Pusur; han og Jon, og hunden Jølle som aller helst holder seg hjemme. Men i denne filmen snus ting opp ned når Pusur og Jølle en dag blir kidnappet fra huset og tas med til en forfallen bygning. Det er forvirrende nok, men det blir enda mer forvirrende når gatekatten Vic dukker opp. Han er Pusurs far, og er der for å redde dem fra en katt som har noe uoppgjort med ham og vil ha hevn. Det er begynnelsen på et oppdrag og en lang rekke mer eller mindre overdrevne hendelser mens de prøver å gjøre sin del av avtalen for å bli satt fri og gjøre opp for Vics gamle synder.

Pusur

Regi: Mark Dindal
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 41min.
Produksjonsår: 2024

Vurdering

Hvis man skal se denne filmen, er det greit å være forberedt på at man må legge tvilen til gode litt, ikke henge seg opp i detaljer og bare være med på ferden. Animasjonsstilen er helt grei, ganske lik det man er vant til fra animasjonsfilmer for tiden, og blir derfor litt kjedelig selv om det likevel finnes enkelte visuelt imponerende scener. Den er også veldig moderne i forhold til det man husker fra tegneserien, som gjør at nostalgi-faktoren forsvinner litt. Men det er kanskje greit å huske på at denne filmen nok er laget for et yngre og nytt publikum.

Pusur forbindes vanligvis ikke med action og stunts, men det er det en god del av i denne filmen. Litt av poenget er nettopp å tvinge Pusur ut av sitt vanlige og late liv, og det får filmen definitivt til. Mye er overdrevet og på grensen til absurd. Det er mye humor og en god del morsomme øyeblikk, selv om filmen lener seg litt for ofte på vitser om overdreven spising og vekt, og kanskje er litt barnslig for eldre barn og voksne innimellom. Filmen er også i lengste laget for et såpass enkelt plott. Det blir litt mye gjentagelser og forviklinger som føles unødvendig og det finnes noen punkter hvor man kunne ønske at handlingen gikk litt fortere fremover.

Men filmen har også mange morsomme scener og virker ikke å ta seg selv for alvorlig. Det er også noen fine øyeblikk, og fokus på forholdene mellom figurene. Dessverre mangler det en del i handling og utvikling. Forholdet mellom Pusur og faren, Vic, er det eneste som gir filmen litt mer dybde og vekker litt følelser. Filmen har en del fokus på samhold og samarbeid, og prøver å være innom betydningen av familie og vennskap. Men alt blir litt halvveis, det blir aldri noe veldig sterkt budskap eller gjennomført tematikk, og hovedfokus virker å være å skape underholdning og latter. Noe som er helt greit, men det blir ingen fantastisk film av det. For barna er dette likevel en film med mye underholdning, humor og action som de fort kan like.

Egnethet

Det er en tydelig fantasiverden, med noe «slapstick»-humor og mye overdrivelse, og det føles ikke så veldig ekte. Hovedpersonene er i faresituasjoner noen ganger, men det blir aldri veldig skremmende. Passer greit som familiefilm.

Aldersgrense med begrunnelse fra distributør:

6 år.

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om Pusur her:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: SF Studios