Wonder Woman 1984

Amerikansk actioneventyr, 2021, anbefales fra tolv år

Wonder Woman 1984

Spennende og engasjerende superheltfilm der Wonder Woman må redde verden fra kaos og ødeleggelse i fargerike 1984. Anbefales for superheltfans fra tolv år.

Den andre filmen om Wonder Woman er et fartsfylt og underholdende eventyr som også har et godt budskap om sannhet, tapperhet og ærlighet.

Handling

Året er 1984, og Wonder Woman, eller Diana, prøver å leve et anonymt og stille liv. Hun jobber på det berømte Smithsonian-museet, og bare når det er helt nødvendig bruker hun superkreftene sine for å redde uskyldige fra banditter av ulikt slag.

Men Diana er ikke bare lykkelig. Hun savner kjæresten sin Steve, og det er ikke så lett å forbli ung mens andre eldes og går bort. Og når det en dag dukker opp en drømmestein som oppfyller ett, og bare ett, hvilket som helst ønske for alle som spør, da ønsker Diana seg noe som skal få store konsekvenser.

Samtidig er en overambisiøs forretningsmann på jakt etter drømmesteinen, og når den kommer i gale hender kan det føre til at hele samfunnet kollapser og fører verden ut i totalt kaos og ødeleggelse.

Wonder Woman 1984

Regi: Patty Jenkins
Sjanger: Action, Eventyr
Skuespillere: Gal Gadot, Chris Pine, Pedro Pascal, Kristen Wiig m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2t 31min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Wonder Woman 1984 er en solid og vellaget actionfilm som byr på flott underholdning. Gjennom to og en halv time bys det på fart, spenning og humor, samtidig som det leveres et godt budskap.

Filmen viderefører også det som fungerte så godt i den første filmen. Diana skildres med en blanding av sårbarhet og styrke, og det er dype personlige ønsker og valg som utgjør vendepunktene i historien. Denne noe mer komplekse og virkelighetsnære hovedpersonen hever filmene om Wonder Woman over de fleste av de andre superheltfilmene.

I tillegg får vi et godt budskap om sannhet. Alle de sentrale karakterene setter seg selv i en situasjon der deres dypeste ønske settes opp mot det å være ærlig med seg selv og akseptere realitetene i hvem de er og hva de gjør. Karakterenes valg får direkte følger både for dem selv og verdens skjebne, og det er her hovedkonflikten ligger – det er bare ved å innse og akseptere sannheten at verden kan reddes.

Utover dette har filmen mye spennende tematikk om tapperhet, offer og flittighet som kan skape refleksjon og ettertanke om man tenker litt dypere enn kampen mellom de gode og de slemme. Å sette handlingen til 1984 er også veldig artig. Filmen spiller på mange av tiårets særegenheter og kulturelle  fenomener på en morsom og frisk måte

Samtidig skal det sies at denne filmen ikke er like god som den første filmen. Spilletiden kunne godt vært kortet ned til rundt to timer, og de slemmes utvikling tar så til de grader av utover i filmen.

Egnethet

Filmen har en lang rekke voldsomme actionscener, slåsskamper og noen scener som viser kaos og opprør. Samtidig er alt tydelig et eventyr, og ingen av voldsskildringene er nærgående. Aldersgrensen er tolv år.

Filmtrailer:

Les mer om «Wonder Woman 1984»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser