Månedens strømmetips: Mars

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Biler 3Biler 3

Lynet McQueen har begynt å dra på årene, men han er fortsatt stjernen i racingsirkuset. Men når nykommeren Jacksom Storm dukker opp fra det store intet og slår Lynet på målstreken, da endrer alt seg. I denne filmen er Lynet og vennene hans tilbake på racerbanen i en fartsfylt film med et godt budskap.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017 

Anbefales for alle
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Karsten og Petra - ut på turKarsten og Petra – Ut på tur

Karsten og Petra er tilbake i en ny fin film for de yngste. Denne gangen er det kjærlighet og fjellvettregler de to sjarmtrollene er opptatt av. Barn vil lære mange nyttige forholdsregler til når de selv skal på tur. Spesielt godt fungerer «fjellvettsangen», som Petra bruker når hun glemmer seg og går sin vei uten å si fra til de andre. Forelskelse er det andre sentrale temaet. Karsten og Petra lurer veldig på hvordan man forelsker seg, og om Petra noen gang vil få en ny pappa. Ikke alt er like troverdig i filmen, men som helhet er dette trygg og god underholdning for de yngste.
Norsk barnefilm, 2017
Anbefales for alle
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Kikis budservice

Dette er en munter og artig japansk barnefilm om den unge heksen Kiki som starter budservice med sopelimen sin. 13 år gamle Kiki har en mor som er heks, mens faren er vanlig menneske. Gjennom hele oppveksten er Kiki blitt fortalt at når hun blir tenåring må hun velge om hun vil være heks eller menneske. Men så klart Kiki vil være heks! Hun er jo kjempeflink til å fly på sopelime, og det vil hun ikke gi opp. Historien har et fint budskap der Kiki møter motgang, fordommer og så godt som gir opp før hun finner seg selv igjen. Det er ikke før hun har taklet alle vanskene at hun forstår hva det å ha tro på seg selv virkelig innebærer, og hvorfor moren har fortalt henne gang på gang at hun må møte alt med et smil.
Japansk eventyr, 2015
Anbefales for barn fra tre til tolv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Milo - Månens vokterMilo – Månens vokter

Dette er en ambisiøs fransk tegnefilm som tar for seg verdens store spørsmål om det onde og det gode. Gir både barn og voksne noe å tenke på, samtidig som den er spennende. Historien tar for seg hele universets tilblivelse og eksistens, og gir oss innblikk i enkeltmenneskers skjebner og viser hvordan enkeltpersoner må våge å møte utfordringer for at verden skal være et godt sted for alle. Samtidig er alt tilpasset barn og deres fantasi, og presentert med vakker animasjon.
Fransk animasjonsfilm, 2014
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

The Boss BabyThe Boss Baby

The Boss Baby er en helsprø historie om syv år gamle Tim som får en ny lillebror – iført dress og stresskoffert. Filmen har en spennende tematikk som kan hjelpe barn med å bearbeide følelser knyttet til søskenkjærlighet og foreldres oppmerksomhet. Dette er en forfriskende og original film som passer for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017 
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, og som kjøpefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Paddington 2Paddington 2

Dette er en herlig familiefilm som byr på en frisk og gjennomarbeidet historie, og den har en blanding av humor og spenning som sitter et skudd. Paddington ser alltid etter det gode i alle han møter, og det gjør at han får venner over alt – selv blant hardbarkede kriminelle. Dette fører igjen til at (nesten) alle tilgir Paddington når han i sin iver lager i stand en del trøbbel. Og når ting virkelig blir vanskelig, da opplever Paddington at vennene hans stiller opp for ham – selv om han tviler litt og lar seg skuffe underveis. Anbefales på det varmeste.
Britisk komedie, 2017
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Den fabelaktige Amelie fra MontmartreDen fabelaktige Amelie fra Montmartre

Amelie er en uskyldig og naiv jente i Paris med sin egen sans for rettferdighet. Hun ønsker at alle rundt seg skal få et bedre liv, og gjør sitt beste for å forandre livene deres. På veien oppdager hun kjærligheten, og vi ledes inn i en romantisk komedie med fransk vri. Dette mesterstykket av en film er en skikkelig hjertevarmer som anbefales på det varmeste.
Fransk komedie, 2001 
Anbefales fra elleve år 
Tilgjengelig på Netflix, som leiefilm på Viaplay Store og som kjøpe- og leiefilm på Google Play og iTunes

LagaanLagaan

Denne påkostede Bollywood-filmen ble nominert til Oscar for beste utenlandske film i 2001. Dette er en lettbeint, morsom og svært godt laget komedie som snur litt av våre forestillinger på hodet. Her er det engelskmennene som er slemme, og heltene er en gruppe artige og sympatiske karakterer fra en liten indisk landsby under den engelske kolonitiden. Og landsbyens kamp for frihet blir symbolisert gjennom en durabelig kamp med cricket.
Indisk dramakomedie, 2001
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på Netflix

In the heart of the sea

Den sanne historien som var inspirasjonen til «Moby Dick» er blitt et solid og actionfylt drama som anbefales for ungdom og voksne. Her er det bare å gjøre seg klar for skildringer av et røft sjøliv og møtet med en enorm mannevond hval. Den prisbelønnede regissøren Ron Howard leverer et storslagent drama der vi får innblikk i noen tøffe sannheter om menneskets natur.
Amerikansk actioneventyr
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store og Viaplay Store
Les Barnevakten anmeldelse

Les Miserables

Denne filmversjonen av musikalen med samme navn er en storslått, rørende og inspirerende fortelling om kjærlighet, offer og frelse. Her er det bare å gjøre seg klar til en skikkelig storfilm. «Les Miserables» er basert på musikalen som i over 30 år har hatt enorm suksess over hele verden, og denne er igjen basert på Victor Hugo sitt klassiske mesterverk, romanen «De elendige» fra 1862. Denne filmen er et solid gjennomført verk, med flotte kulisser og kostymer og et stort stjernelag med skuespillere. All dialog synges, og historien drives fremover av en rekke gripende og sterke låter.
Britisk musikal, 2012
Anbefales fra 13 år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse