Månedens strømmetips: Mars

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen

Charlie Brown er hodestups forelsket når Knøttene inntar det store lerret i en film som egner seg utmerket for yngre barn. Knøttenes særegne sjarme er blitt filmatisert på en svært vellykket måte i en film som er tilrettelagt for et ungt publikum – men som også ungdom og voksne kan ha glede av. I denne historien opplever Charlie en ekte barndomskjærlighet, med alle de følelser og usikkerhet det fører med seg. Vi ler med Charlie og alt det morsomme han går gjennom, samtidig som vi lærer noe nyttig.
Amerikansk animasjonsfilm, 2015
Anbefales for alle
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play. 
Les Barnevaktens anmeldelse

Karsten og Petra - ut på turKarsten og Petra – Ut på tur

I denne filmen er Karsten og Petra opptatt av kjærlighet og fjellvettregler. Barn vil lære mange nyttige forholdsregler til når de selv skal på tur. Spesielt godt fungerer «fjellvettsangen», som Petra bruker når hun glemmer seg og går sin vei uten å si fra til de andre. Forelskelse er det andre sentrale temaet. Karsten og Petra lurer veldig på hvordan man forelsker seg, og om Petra noen gang vil få en ny pappa. Ikke alt er like troverdig i filmen, men som helhet er dette trygg og god underholdning for de yngste.
Norsk barnefilm, 2017
Anbefales for alle
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Rive-RolfRive-Rolf

Antihelten Rive-Rolf jakter på heltestatus og tar oss med på en underholdende og spennende ferd i denne innholdsrike filmen fra spillenes verden. Filmen har en utrolig artig setting med å gå inn i spillenes verden og hva som foregår når spillehallen lukkes og spillkarakterene lever sitt eget liv. Filmen formidler et fint budskap til barn om å fylle sin rolle her i livet, og få respekt for den man er og den rollen man har i det store livets spill. Morsomt for barn og herlig nostalgisk for «store barn».
Amerikansk animasjonsfilm, 2013
Anbefales fra barn fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Milo - Månens vokterMilo – Månens vokter

Dette er en ambisiøs fransk tegnefilm som tar for seg verdens store spørsmål om det onde og det gode. Gir både barn og voksne noe å tenke på, samtidig som den er spennende. Historien tar for seg hele universets tilblivelse og eksistens, og gir oss innblikk i enkeltmenneskers skjebner og viser hvordan enkeltpersoner må våge å møte utfordringer for at verden skal være et godt sted for alle. Samtidig er alt tilpasset barn og deres fantasi, og presentert med vakker animasjon.
Fransk animasjonsfilm, 2014
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Lego Batman-filmenLego Batman-filmen

Befriende useriøs og absurd komedie, der Lego-universet gir anledning til å fortelle en historie som tar fullstendig av. Men filmen har også et budskap som gjør den til mer enn bare underholdning. Alt de sprøe som skjer har utgangspunkt i en dyp sårhet i Batman – han mistet foreldrene sine som barn og er nå helt alene i verden, med unntak av tjeneren Alfred. Samtidig har han et oppblåst ego som fører til at han stenger alle andre ute. Og det er bare ved å forandre seg og åpne seg opp for samarbeid, vennskap og en ny familie at han kan redde Gotham.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Aldersgrense seks år, anbefales fra ni år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Gilberts grusomme hevn

Denne filmen forteller en litt sprø historie som bruker mye humor for å vise hvilke problemer man kan havne i hvis man skjuler viktige ting og ikke tør å være seg selv. Samtidig forstår vi at mobbeofferet Gilbert ikke er ærlig fordi han er redd for å bli plaget. Budskapet blir dermed at det er bedre å gjøre seg litt sårbar og ta en sjanse på at man blir godtatt slik man er – med både sine gode og dårlige sider. Tante Doris er også en flott karakter som belyser temaet fra en annen side.
Norsk komedie, 2016
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store. 
Les Barnevaktens anmeldelse

Den fabelaktige Amelie fra MontmartreDen fabelaktige Amelie fra Montmartre

Amelie er en uskyldig og naiv jente i Paris med sin egen sans for rettferdighet. Hun ønsker at alle rundt seg skal få et bedre liv, og gjør sitt beste for å forandre livene deres. På veien oppdager hun kjærligheten, og vi ledes inn i en romantisk komedie med fransk vri. Dette mesterstykket av en film er en skikkelig hjertevarmer som anbefales på det varmeste.
Fransk komedie, 2001 
Anbefales fra elleve år 
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Google Play

In the heart of the sea

Den sanne historien som var inspirasjonen til «Moby Dick» er blitt et solid og actionfylt drama som anbefales for ungdom og voksne. Her er det bare å gjøre seg klar for skildringer av et røft sjøliv og møtet med en enorm mannevond hval. Den prisbelønnede regissøren Ron Howard leverer et storslagent drama der vi får innblikk i noen tøffe sannheter om menneskets natur.
Amerikansk actioneventyr
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store og Viaplay Store
Les Barnevakten anmeldelse

Kråkeungen

Hvorfor er Jojo og pappa slik de er? Det er det store spørsmålet i denne filmen som utgjør et strålende utgangspunkt for samtale og større innsikt i oss selv og andre. Fra første sekund skinner savnet og desperasjonen fra lerretet. Det er noe fundamentalt galt med følelseslivet til Jojo og pappa. Siden de er ute av stand til å takle det sammen, skaper det fortvilte og ensomme handlinger fra dem begge. Men vi får ikke vite hva som ligger bak den vanskelige hverdagen. Dette er et strålende grep fra filmskaperne. Som seere følger vi Jojo sine opp og nedturer, og vi må selv resonnere og leite etter forklaringer. Dette er en sterk og viktig film som skaper forståelse, toleranse og engasjement ovenfor mennesker og samfunnsproblemer.
Nederlandsk drama. 2013
Anbefales fra 13 år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Les Miserables

Denne filmversjonen av musikalen med samme navn er en storslått, rørende og inspirerende fortelling om kjærlighet, offer og frelse. Her er det bare å gjøre seg klar til en skikkelig storfilm. «Les Miserables» er basert på musikalen som i over 30 år har hatt enorm suksess over hele verden, og denne er igjen basert på Victor Hugo sitt klassiske mesterverk, romanen «De elendige» fra 1862. Denne filmen er et solid gjennomført verk, med flotte kulisser og kostymer og et stort stjernelag med skuespillere. All dialog synges, og historien drives fremover av en rekke gripende og sterke låter.
Britisk musikal, 2012
Anbefales fra 13 år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse