LS50X trådløst bluetooth gamingheadset

Hodetelefoner/gamingheadset.

ANMELDELSE: Trådløst gamingheadset fungerer i tospann med Xbox-konsollen og datamaskinen. Byr på chat, spillyd og kan kobles til mobiltelefonen når man er på farten.

Det er ingen mangelvare med tanke på de mange hodetelefonene som finnes på markedet. Pris, kvalitet og funksjonalitet skiller den ene tilbyderen fra den neste. Og i dette løpet stiller også Lucidsound med maskinvare ment for Xbox-konsollen og datamaskiner.

LS50X er et heftig produkt med en tilsvarende markant prislapp. Ja, i skrivende stund går flaggskipet til LucidSound for over 2000 kroner. Men er spilltilbehøret virkelig verdt prislappen? De er i ikke alene med å kjøre slike priser. Kvalitet koster visstnok, noe også HyperX og Steelseries fremhever.

LS50X trådløst bluetooth gamingheadset

Kategori: Hodetelefoner
Utvikler: Lucidsound

Lucidsound er eid av PowerA som finnes i Washington, USA. Bedriften spesialiserer seg på spilltilbehør til diverse spillkonsoller. Her dreier det seg om alt fra håndkontrollere til lydteknologi.

Enda mer målrettet har Lucidsound spisset seg mot headset og tilbehør som mikrofoner, lydkabler, etui og lignende.

Barnevakten har tidligere skrevet om to andre headset fra produsenten. Blant annet LS25 og LS15P. Men LS50X forsøker å stille seg i en helt annen liga enn disse to foregående alternativene.

I stedet for å bare kobles til PC og Xbox-konsollen har Lucidsound valgt å gå for en hybrid. LS50X kan kobles til spillmaskinen via en USB-stikke, men den har også Bluetooth-tilgang som fungerer på lag med alt som har denne type trådløs overføring.

Fordelen med å ha en USB-stikke er den øyeblikkelige overføring av lyd, uten forsinkelser. Altså at det man ser på skjermen er synkront med det man hører. Derfor er det fint å ikke kun gå for Bluetooth-tilgang.

Men det er fantastisk å kunne ta med seg denne maskinvaren på farten og nyte musikk fra mobiltelefonen. LS50X er ikke et lite eller nøytralt produkt. Det blinker «gaming» til alle kanter. Allikevel er det kjekt for barn å kunne ta med seg denne i bilsetet på ferie, på hytta eller andre steder der man ferdes.

Lucidsound har til og med lagt ved et etui som beskytter enheten under reise. Og her er det en praktisk lomme der man kan lagre mikrofon, kabler og annet.

Mikrofonen er også avtagbar og lyser når denne er dempet. Så for de gangene man ikke ønsker å ha med en mikrofon er det kjekt å kunne ta denne av. Ellers har mikrofonen lydkansellerende teknologi og ser ganske så smidig ut med bøyelig arm.

Rent designmessig ser LS50X skikkelig stilig ut. Det er hardplast i bruk over en metallramme. For komfortens skyld ligger det en myk pute under hodebøylen. Ellers er det øreputer som skal være kjølt med et eller annet stoff inni seg. Det er vanskelig å forklare mer utover det, men hodetelefonene sitter godt i det minste og er superkomfortable.

Byggkvaliteten virker også god og dette ser ut som et produkt som kan vare over lengre tid, også utsatt for noe slitasje.

Man kan styre lydnivået ved å vri på det ene sidehjulet, avspilling av sanger og demping av mikrofon. Det er også mulig å justere balansen mellom spill- og chatlyd. Så da slipper man å gå inn i knotete PC og konsollmenyer midt i et spill for eksempel.

Utover det har hodetelefonene forskjellige lydinnstillinger (EQ) som for eksempel kan forsterke bass, musikk eller filmopplevelser. Det er også mulig å koble hodetelefonene til en lydkilde via en standard 3.5 mm kabel. Og utrolig nok har Lucidsound spandert på en ekstra kabel for nettopp dette.

Det er også verdt å nevne at det er mulig å være tilkoblet to lydkilder samtidig. For eksempel om man hører på musikk via telefonen (Bluetooth) og spiller et spill på konsollen via USB-stikken.

Når det gjelder batteritid lover utviklerne opptil 20 timer mellom hver lading. Nesten et døgn med bruk er ganske så bra riktig nok justert ned eller opp avhengig av lydnivå, og type bruk.

Når det gjelder lyden så gjør LS50X en god jobb. Låten I`ll wait av Kygo og Sasha Sloan viser at Lucidsound kan fremheve bass og et dypt lydbilde. Er man glad i poplåter eller bassrike sanger, så er dette definitivt et godt headset for oppgaven.

Vokaler og andre instrumenter fremheves også og tar seg godt ut i øreklokkene. Samtidig kan det høres en svak skurring og noe hul lyd på visse partier.

Til gaming gjør høyttalerelementene på 50 mm også en god jobb. Disse støtter blant annet «romlig» lydteknologi som finnes på Xbox og Windows-maskiner. Og med disse hodetelefonene kan man høre hvilken retning lyden kommer fra.

Dette er et viktig element i konkurransebaserte spill der man må lytte til fotspor, skudd og lignende og være forberedt på motstanderes posisjon og bevegelser. Til dette gjør LS50X en god jobb.

LS50X er selve flaggskipet til Lucidsound og et av de dyrere hodetelefonene i deres prissjikte. Her får man et produkt som virker slitesterkt og superbehagelig å bruke. Man får også god batteritid, et reiseetui og alle kabler man trenger.

Den avtagbare mikrofonen er et pluss, men aller kjekkest er muligheten for å koble til bluetooth slik at man også kan bruke dette som headset på farten.

Gaming-kvaliteten er god der man kan høre retningen som lyden kommer fra. Dette er et kjekt trekk. Når det gjelder musikk, så er heller ikke jobben dårlig gjennomført på dette punktet. Noe skurring og hul lyd iblant, men generelt får man et godt lydbilde.

Dessuten er avstanden mellom sender og mottaker god og man kan fint bevege seg mellom rom og etasjer uten å miste tilkoblingen. Så alt i alt er LS50X et godt produkt.

Egnethet

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke et gaming-headsett, men med tanke på pris og bruksformål kan det lønne seg å se an barnets alder før kjøp.

Det kan fort bli slitasjeskader på et headset med mindre man passer godt på dem, og denne enheten er over midtsjiktet med tanke på pris.

For barn og unge som er opptatt av trådløs tilkobling, spillchat og lyd rett på øret, kan dette være noe å gå for. Med tanke på pris tenker vi at dette kan være et alternativ for barn og unge fra tolv år.

Som alltid bør foreldre være obs på hva som skjer i barnas spillverden. Det kan oppstå kommunikasjon i onlinespill som kan være utfordrende for barn. I tillegg er et headset med på å «lukke» barnas spillverden for foreldrene. Med vanlige høyttalere er det enklere for foreldre å plukke lyd fra spillchat og i spillet.

Det er en balanse her mellom barns rett til privatliv og foreldres ønske om å trygge barna og følge med på det som skjer i spillene.

Man bør også være obs på at høyt volumnivå på headset kan skade hørselen over tid. Snakk derfor med barna om riktig bruk og velg et balansert lydnivå.

Headsettet kan kjøpes her.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser