Roblox-spill som byr på rytme og musikkglede

Start ditt eget band, utforsk rytme og lek med instrumenter. Her er tips til Roblox-spill som lar barn få utforske den musikalske siden av seg selv.

Blant virvaret av Roblox-spill finnes det utrolig mye for barn å velge fra. Men i dette mylderet forsvinner også skatter som kan være vel så verdt å oppdage. Som regel finner barna sine favoritter selv, men som forelder kan man også gi de et lite dytt mot spilltitler som kan være både kreative og morsomme å utforske.

Visste du for eksempel at barna kan løse regnestykker, styre romraketter, bygge byer og spille sjakk i Roblox? Les mer om disse spillene her. Og nå skal vi ta for oss Roblox-spill som utforsker den musikalske siden av spill-universet.

Lag et band i GarageBand

I dette Roblox-spillet skal man spille musikk med et fullverdig band. Man starter spillet i en garasje og kan velge ulike typer sjangre og musikkstiler på veggen. Av instrumenter har man keyboard, trommesett, gitar og bass.

Når spillfiguren går opp til et instrument begynner artisten å spille automatisk. Man må altså ikke ha noen som helst forhåndskunnskaper for å bruke instrumentene. Samtidig kan man eksperimentere med å slå av/på forskjellige instrumenter og se hvordan disse komplimenterer hverandre.

Man kan spille på instrumenter sammen med andre på nett, og er man alene, kan man trykke på instrumentene for å plassere ut datastyrte figurer som spiller med.

Lenke til spillet

Eksperimenter med rytme i Music Maker

I Music Maker får man et åpent lerret som man kan leke med. Hver linje som går bortover representerer et instrument, og hver rute kan man trykke på for at instrumentet skal spille på akkurat det tidspunktet.

Her kan man legge ut trommer og eksperimentere for å lage forskjellige rytmer. Prosessen er intuitiv, men det er ikke veldig mange forskjellige lyder å velge fra per nå dessverre.

Lenke til spillet

Sjekk også ut Fun Music Maker Studio hvor man litt flere muligheter til å lage lengre sanger og melodier.

Hold tempoet i Tiles Hop

I Tiles Hop er det reaksjonsevne og tempo som gjelder. Aller først velger man en sang som man har lyst til å bryne seg på. Deretter glir det fliser mot spilleren på et rullebånd. Her skal man bevege på en ball og forsøke å treffe disse flisene.

Alt dette skjer i takt med musikk noe som gir økt bevissthet på tempo og flyt i sangene. Spillet er utfordrende og byr på enkel musikkglede fra en rekke håndlagde låter.

Lenke til spillet

Stolleken i (New) Musical Chairs

Den klassiske stolleken er like udødelig som den er tradisjonsrik – og selv om Roblox-varianten ikke kan konkurrere med fysisk konkurranse, har man også musikkglede i den digitale varianten.

For i (New) Musical Chairs plasseres man ut på dansegulvet og må bevege seg i takt med musikken. Og når sangene stopper er det førstemann til å finne en ledig stol. Den som taper havner på sidelinjen, og så er det vinneren som kan nyte seierspallen til slutt.

Lenke til spillet

Spill på et virtuelt trommesett i Virtual Drums

For alle som har en liten trommespiller i seg kan man gjøre om tastaturet på en datamaskin eller skjermen på et nettbrett til et virtuelt trommesett. I Virtual Drums er det bare å gyve løs og man kan til og med bytte mellom forskjellige typer trommesett.

Er man mer i humør til piano, finnes det også ulike typer spill som gjør enheten om til et virtuelt piano.

Lenke til spillet

Les mer:


Tips og råd hver uke, pluss tilgang til webinarer: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.