Super Animal Royale

Playstation 4 og 5/Windows/Switch/Xbox One og Series S og X. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 7 år.

ANMELDELSE: Søte firbeinte går løs på hverandre med sverd og maskingevær. Spillet inneholder ikke blod eller gørr og kan by på lagarbeid dersom flere spiller sammen.

Super Animal Royale er et gratis, todimensjonalt skytespill i sjangeren «battle royale». Det innebærer at mange spillere (her 64) møtes på nett for å konkurrere mot hverandre til en person eller et lag står igjen som vinner.

Sjangeren battle royale er populær om dagen særlig kjent gjennom skytespillet Fortnite. Og selve utformingen og brukersnittet i dette spillet minner litt om sistnevnte spill samt mobilspillet Zooba: Zoo Battle Arena.

Super Animal Royale

Format: PS 4 og 5/Windows/Switch/Xbox One og Series S og X
Sjanger: Action
Utvikler: Pixile
Utgiver: Modus Games

Man møtes i en forlatt dyrepark og må så ut til en øy og utforske omgivelsene for å lete etter våpen og diverse hjelpemidler som kan gi en fordel på krigsmarken.

Deretter er det bare å gyve løs på motstanderne før de nedkjemper deg. Spillkartet blir dessuten stadig mindre på grunn av en giftig skunkegass, noe som fører til at spillerne må bevege seg til trygge soner.

Den siste spilleren, eller laget som står igjen, vinner. Man kan kjempe i solo-kamper, duo (to på lag) eller squad (fire på lag).

På lik linje med Fortnite og en del andre battle royale-spill blir man sendt ut på krigsmarken via luftlinjen som i dette tilfellet er fra en ørn.

Man kan velge selv hvor man ønsker å lande. Området er stort med hus, templer, skog, forskningslaber og andre steder som er verdt å besøke. I tillegg varierer klimaet fra ørken og is til mer tradisjonelle skogområder på tvers av spillkartet.

Det er uansett mye å se og gjøre i dette spillet innimellom all slåssingen.

Ved å ødelegge kasser og lete etter kister finner man våpen og ressurser til hjelp. Utvalget er omfattende med skarpskytterrifler, granater, ninjastøvler, maskingevær, sverd, helsedrikker, skuddsikre vester og annet som kan være til nytte.

Samtidig må man alltid være på vakt for fare. Fienden er som regel bare et lite hushjørne unna. Og det er en spenning i nettopp det å alltid være i fare.

Spillfiguren kan dukke unna angrep og man bruker venstre joystick til å bevege ham eller henne, og høyre joystick til å bevege siktet (dersom man spiller på konsoll). I tillegg har man begrenset plass i inventaret og må etterhvert bytte på det man er ettersom man finner bedre våpen.

Det finnes både sjeldne skytevåpen og mer vanlige.

Ellers er synsrekkevidden begrenset av trær og bygninger. Så her må man holde øynene åpne og plassere seg selv strategisk. I tillegg lønner det seg å skaffe best mulig utstyr så raskt som mulig, helst før fienden klarer å utruste seg til kamp.

Man kan også skreddersy sin egne spillfigurer.

Her kan man velge forskjellige typer dyr som utgangspunkt, for eksempel tigre, bjørner, katter og rever. Man kan også bytte klær, briller, utseendet på våpen og forskjellige typer danser. Riktignok må man betale ekte penger for å få mer av dette tilleggsutstyret. Noe kan kjøpes for valuta som man får ved å spille mye.

Spillet har også en rekke unike målsettinger, som å angripe andre med et gitt antall ganger med et bestemt våpen for eksempel.

Super Animal Royale er friskere og mer actionfylt enn det man skulle tro ved første øyekast.

En massiv øy er spennende å utforske på jakt etter nye våpen og ressurser som kan bygge spilleren opp før kamp. I tillegg kan man vandre omkring buskas og inn i bygninger for så å snike seg inn på intetanende fiender.

Ved å spille på lag med venner kan man samarbeide og koordinere angrep. Det er også mulig å helbrede hverandre ved bruk av spesielle piler i spillet. Så på det vis kan man støtte hverandre og planlegge taktikk.

Ellers er kampene intense og kjappe. Her gjelder det å være på ballen om man skal ha håp om å nedkjempe 63 andre spillere. Spillmekanikken er også enkel, men samtidig god. Responsen er kjapp og man opplever at man har kontroll over spillfiguren.

Ellers er grafikken pen og detaljert til tross for at den er todimensjonal. Man kan hugge gjennom kasser og gress, og det er mulig å utforske spennende bygninger og huler med all slags artige ting i. En spennende skatt er alltid bare en liten tur unna, og kan inneholde våpenet som man trenger for å vinne runden.

Dessuten er det såpass variert hva slags type våpen som finnes i spillet og måten disse brukes på. Så det vil kreve øvelse for å virkelig bli god i dette spillet her.

Egnethet

Super Animal Royale har fått anbefalt aldersgrense fra PEGI angitt til 7 år og er merket med vold og kjøp i spill.

PEGI skriver (vår oversettelse fra engelsk): dette spillet har fått PEGI 7 på grunn av mild vold som ikke viser tydelig skade mot fantasiskapninger. Spillet er ikke egnet for noen under 7 år.

Videre forklarer PEGI at volden i spillet er lite realistisk. Kampene foregår mellom dyreskapninger som går på to ben og har på seg klær. Dyrene reagerer minimalt på skader. Når helsenivået er nådd null, faller dyrene på bakken uten synlig skade.

Perspektivet er todimensjonalt og sett ovenfra, noe som skaper avstand til volden. Spillet inneholder heller ikke blod eller gørr.

PEGI påpeker også at spillet har mulighet for å kjøpe digitale gjenstander for ekte penger. Dette er kosmetiske goder og sesongkort som noen foreldre bør være obs på. Man kan allikevel få glede av spillet uten å kjøpe denne type innhold.

Merk at det er mulig å rapportere andre spillere ved å trykke seg inn i menyen og velge «recent players». Trykk på ønsket spillernavn og velg rapporter.

Det er også mulig å legge til andre brukere i spillets kontaktliste, og man kan spille med andre som har forskjellige spillkonsoller enn en selv (velg cross-plattform i servermenyen).

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

7-11 år: Dette spillet er ikke særlig komplisert å komme i gang med. Perspektivet er sett ovenfra og det er få knapper å forholde seg til. Allikevel må man øve seg på å bli god til å sikte og det tar litt tid for å forstå hva de ulike våpnene og hjelpemidlene faktisk gjør.

12-15 år: Spillet vil også kunne by på utfordringer for større barn og ungdom. Ved å spille på nett vil man alltid kunne møte på fiender som er dyktigere enn seg selv.

16+: Spillet vil kunne by på action og utfordringer for ungdom og voksne.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Foto: Pixile / Modus Games

Les våre kriterer for spillanmeldelser