Foto: Barnevakten. Bildet viser tegninger og Minecraft-bygninger som barn lagde under Spilluka 2021.

Spilluka 2021: Foreldre bygget monstermuseum og skyskrapere med barna

I Spilluka inviterte Barnevakten alle voksne til å spille med barna. Det ble en uke med kreative byggverk i Minecraft og mye spillglede for både store og små over hele landet.

Hovedbilde: illustrasjonsbilde / Shutterstock

Uke 42 ble litt av en milepæl for Barnevakten. Da gikk startskuddet for Spilluka hvor voksne i hele landet ble invitert til å spille sammen med barna. I forkant hadde til og med statsministeren og kulturministeren kastet seg på bølgen med en videohilsen til alle foreldre om å bli med på moroa. Videoene som ble publisert i Spilluka fikk over 17.000 visninger.

På programmet i Spilluka var det konkurranser og spilltips for hele familien. Nesten 800 foreldre meldte seg på webinarer for å lære mer om barnas spillhverdag.

I klasserommet meldte over 400 lærere seg på et webinar som lærte dem å bruke Minecraft i undervisningen. I tillegg kunne elevene jobbe med elevhefter for å utvikle sin egen digitale dømmekraft i spill. Med undervisningsopplegget Game On kunne elevene lage spillanmeldelser, lære mer om aldersgrenser i spill, tidsbruk og reflektere over både det som er positivt og utfordrende med hobbyen.

En mamma satte seg ned med sønnen for å bygge monstermuseum i Minecraft og skrev til oss:

– Takk for et supert arrangement. Gjett om guttungen har lært mor mye nytt. Vi lagde et monstermuseum sammen. Hilsen Tristan (11 år) og mamma (44 år).

Her er en krok av monstermuseet:

I et annet hjem hadde Arthur laget en skyskraper på ti etasjer med svømmebasseng på taket. Her fortalte mor:

– Arthur på 8 år spiller ofte Minecraft med mamma, og mamma lærer stadig nye ting. Sønnen min har laget en skyskraper på 10 etasjer med svømmebasseng på taket. For anledningen halloween har han også pyntet ute med et stort lavagresskar, hilsen mor.

En annen pappa satte seg ned med sine tre barn og bygget en flott herskapsbolig med et imponerende inngangsparti, trapper og fine rom. Pappaen Henrik har tatt steget enda lengre med å gjøre en gammel PC i huset om til en Minecraft-server. På den måten kan han skape et tryggere chatterom for klassekameratene til sønnen ved at de logger seg på denne Minecraft-serveren for å spille sammen.

Selv om Spilluka er over for nå, gleder Barnevakten seg allerede til neste år. Da kan foreldre vente seg enda et program med oppdaterte spilltips, konkurranser og annet som kan inspirere familien til å spille sammen. Så hold av uke 42 allerede nå.

Og i mellomtiden – spill sammen med barna! Du kan bruke denne listen for å finne tips og inspirasjon til spill som passer for hele familien.

Flotte bidrag i Spilluka

10 år gamle Adrian har foreviget de ikoniske spillheltene Super Mario og Sonic.

Lærer Henning Dyb ved Godøy skole samlet elevene sine til å bygge en egen by. Her ser vi et moderne hus med glassvegger, vinduer og balkonger.

Mina på 11 år har også laget et knallflott hus med fontene og glassvegger. Her hadde det vært fint å bo.

8 år gamle Ingeborg bestemte seg for å tegne Picachu. Resultatet ble knallbra!

Her er også et flott byggverk som det må ha tatt lang tid å lage fordi her er det mange detaljer på plass!

Se flere bidrag her:

Det var mange flere som sendte inn bidrag i konkurransene vi hadde denne uka. Vi er imponert over all kreativiteten som både store og små fikk vist frem. Tusen takk for at dere valgte å dele dette med oss.