Gode tips til Spilluka

Klar for å spille med barna? Her får alt du trenger for å komme i gang. Vi har håndplukket spill som passer til forskjellige spillkonsoller. I tillegg har vi forslag til spill som er overkommelige for de som ikke har spilt så mye fra før.

Velkommen til Spilluka – et arrangement i regi av Barnevakten og samarbeidspartnere der voksne i hele landet inviteres til å spille sammen med barna. Hvor skal man begynne, og hvilke spill passer til å spille med barna?

Konkrete tips fordelt på ferdighetsnivå finner du  i listen under. Og er du på jakt etter en ny spillkonsoll kan det være verdt å lese denne guiden før du foretar et innkjøp.

Til deg som er nokså fersk i «gamet»

Har du berøringsangst for å ta tak i en håndkontroller, eller rett og slett klar for kamp, men noe ustø i tredimensjonale spillverdener?

Under her finner du tips til spill som alle i familien kan mestre. Trykk deg inn på hvert enkelt spill for å lese en omtale av spillet.

Til deg som har spilt litt før

Du har kanskje spilt litt i ny og ne og er på jakt etter flere titler som kan krydre spillbiblioteket. Her er noen tips fra oss.

Velg blant norske kvalitetsspill

Dra på eventyr med Kaptein Sabeltann, jobb på en fiskebåt i Atlanteren eller hjelp apekatter med å bygge strukturer i verdensrommet. I denne artikkelen har vi samlet en rekke gode, norske spill som kan være vel verdt å sjekke ut:

Til deg som vil spille på nett med barna

Få flere tips og bruk vårt filter (anbefalte alder) for å finne enda flere spilltips blant våre mange anmeldelser.


Tips og råd hver uke, pluss tilgang til webinarer: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.