Ny strømmetjeneste med norske barne- og familieprogrammer

Strim er en strømmetjeneste som gir tilgang til innhold fra norske kringkastere, samt kanalen Nordic Family som produserer barne- og familieprogrammer på norsk.

Det finnes flere, store strømmeaktører å velge mellom, som for eksempel Netflix og Viaplay. Disse tilbyr et hav av TV-serier og filmer for barn, også med innhold som er dubbet til norsk. I tillegg finnes NRK Super og TV 2 Sumo.

Allikevel er kvalitetssikret innhold for barn noe man sjeldent kan få nok av, og barn bør absolutt bli eksponert for innhold som er produsert her til lands og fra en kultur som ligger dem nær. Da er det positivt at flere tilbydere hiver seg på bølgen, særlig når barn er i målgruppen.

– Nordic Family er en ny kanal, eller et univers om du vil, med gode barne- og familieprogrammer på norsk. Nordic Family er en satsing fra Nordic Screens, et nytt mediehus som spesialiserer seg på innhold mot de under 30 år, sier programleder og produsent Stian Barsnes-Simonsen i Nordic Screens som produserer Nordic Family.

Foto: Nordic Family
Stian Barsnes-Simonsen i Nordic Screens.

Her loves man å bli tilbudt norskprodusert innhold, og alle seriene skal bygge opp under verdiene demokrati, bærekraft, medborgerskap, livsmestring og folkehelse.

– Alle våre samarbeidspartnere må jobbe med og for de samme verdiene. Målet er å bidra til økt kvalitativt mediemangfold for norske barn, og innholdet skal samle og engasjerer familiene, sier Barsnes-Simonsen.

Skal lage innhold for barn i alle aldre

kanalen kan man blant annet møte kjente gamere i serien Max Epic, en far og sønn som lager og leker med mat sammen, en egen serie som tar for seg nettvett-regler. Videre man kan møte kjente youtubere samt oppleve musikkunderholdning.

– Nordic Family sikter mot hele familiesegmentet, passer for alle aldersgrupper, men vil fra starten ha spesielt mye å by på for mellomtrinnet ni til tolv år. Etter hvert blir det innhold for barnehage, barnetrinn og ungdomstrinn også, lover Stian Barsnes-Simonsen.

Foreldre kan også la barna se på Nordic Family uten å måtte behøve å bekymre seg for reklame og annet innhold som de ikke vil at barna skal se.

– Foreldre kan føle seg helt trygge når det gjelder Nordic Family. Det er ikke reklame på våre sendinger hos RiksTV og på Strim, hevder Stian Barsnes-Simonsen.

Dette bekrefter også Rune Åsprang som er Strim-sjef og produktdirektør hos RiksTV.

Foto: Strim

– Nordic Family er ikke en tradisjonell lineær-kanal med reklame før, under eller etter sendingene. Nordic Family er en samling med episoder av forskjellige serier som seerne kan se på når det passer dem, slik de er vant til fra strømmetjenester som Netflix og Youtube. Det er derfor ikke reklame på samme måte som det er på lineære TV-kanaler, sier Rune Åsprang.

For de som har en egen TV-boks for sendinger til RiktsTV, finnes det også foreldrekontroller. Målet er også å få flere foreldrekontrollere på andre flater.

– På alle våre tv-bokser har vi pin-kode på filmleie, og vi har også foreldrekontroll på lineærkanaler som sender aldersgrenser (man må da taste inn en pin-kode for å se innholdet). Vi jobber forøvrig med å utvikle en egen barnemodus for alle våre flater, som antakelig vil lanseres på litt lengre sikt, sier Rune Åsprang.

Hvordan få tilgang til Nordic Family?

Nordic Family sendes via Strim, en ny, norsk strømmetjeneste som ble lansert like før jul i 2018. Tjenesten kan strømmes direkte i nettleseren på en datamaskin, nettbrett eller mobil.

– Strim er den første strømmetjenesten som samler filmer, serier og tv-programmer fra kjente leverandører som TV 2, TV Norge, HBO Nordic og Disney. Tjenesten retter seg primært mot strømmefamilier som ikke ønsker et tradisjonelt lineært tv-abonnement. Strim eies og utvikles av RiksTV, forklarer Rune Åsprang.

Det koster for tiden 349 kroner per måned å få tilgang til barnekanalene som inngår i en større familiepakke. Barnevakten savner trailere til seriene slik at foreldre kan vurdere om de vil abonnere eller ikke. Men det er anledning til å abonnere i 30 dager gratis. Strim skriver på nettsidene: «Det er ingen bindingstid og du kan si opp eller bytte pakke når som helst.»

Åsprang hevder at det er flere aspekter som gjør at Strim er et unikt tilbud sammenlignet med andre strømmegiganter som finnes på markedet.

– Strim er den eneste strømmetjenesten som samler innhold fra flere av de norske kringkasterne, et enestående samarbeid i den norske tv-bransjen. Vi har en sterk tro på at en samling av det beste strømmeinnholdet fra Norge, mikset med internasjonalt innhold fra for eksempel Disney og HBO Nordic, vil stå seg godt i konkurransen med de internasjonale gigantene, sier han.

Barnevaktens strømmetips for mars måned.

Tidligere strømmetips fra Barnevakten

Barnevaktens filmanmeldelser

Flere artikler om TV og film