Foto: Shutterstock.com

Falsk og «gratis» spillvaluta

Det finnes mange tvilsomme nettsider, apper og videoer på internett som lover gratis spillvaluta til Fortnite, FIFA og Roblox. Som oftest er dette svindel og lureri.

Publisert

Gamingkontakten når ut til barn som isolerer seg med spill

Foreldre og andre som jobber med barn kan kan nå få hjelp til situasjoner der ungdom har isolert seg gjennom spill. Her blir barn og unge tildelt en voksen som spiller og chatter med dem. Målet er å hjelpe familier der spillingen er blitt et problem.

Publisert

Forskning

Koronastengte barnehager har endret småbarns skjermvaner

UNDERSØKELSE: Skjermvanene til barnehagebarn i Norge kan ha blitt endret på permanent basis etter koronautbruddet, viser ny undersøkelse gjort på oppdrag fra Barnevakten. Barna bruker mer tid på skjerm, men barn med norske foreldre bruker skjermene noe forskjellig enn barn til innvandrerforeldre.

Publisert

5 av 10 foreldre er bekymret for dataspillingen

En ny undersøkelse viser at halvparten av foreldrene er bekymret for barnas dataspilling. Men mye spilling er ikke nødvendigvis et problem, ifølge Blå Kors som behandler folk som er blitt avhengige.

Publisert

Ressurser

Forbrukerrettigheter ved kjøp av apper og spill

Har du kjøpt feil dataspill til barnet ditt, lastet ned en app som du angrer på eller er reklameteksten til dataspillet totalt på villspor fra virkeligheten? Les om dine rettigheter her.

Publisert

Hvordan sette opp Ipad og Iphone for barn

Foreldre kan gjøre Ipad og Iphone tryggere for barn ved å velge gode innstillinger. Det kan hindre at barn kjøper innhold uten foreldres tillatelse, laster ned uegnede apper og spill og besøker nettsider som de ikke skal.  Men helt vanntett er ikke systemet.

Publisert

Relaterte artikler

SPILLUKA: 10 spill som familien kommer til å elske!

WEBINAR: Gå fra noob til pro på 45 minutter. Grus barna. Barnevakten viser de beste og mest familievennlige spillene. Dette er spillene som både barn og voksne vil elske. Påmelding.

Publisert

SPILLUKA: Hjelp – barnet mitt gamer!

WEBINAR: Full krangel eller gode vibber? Slik fikser du livet som gaming-mamma og pappa. Webinaret varer en time. Påmelding.

Publisert