Foto: Shutterstock.com

Når er det lov å dele bilder på nett?

Selv om det kan være gøy å dele øyeblikk og minner på sosiale medier, så finnes det en del grunnleggende kjøreregler som alle må forholde seg til.

Publisert

Husk dette før du tar bilder på 17. mai

Spør alltid om lov før du tar bilder av andre, og viktigst av alt, ha barnets beste i fokus, sier Guro Skåltveit, seniorrådgiver i Datatilsynet.

Publisert

Er bildene av barna dine trygge på nett?

Det kan være en fin ting å dele familieminner og bilder av barna, mener rådgiver i Redd Barna, Kaja Hegg. Samtidig påpeker hun at det er foreldrenes ansvar å ivareta barnets integritet, og ta forholdsregler når man deler bilder i sosiale medier.

Publisert

Ressurser

Det er DU som bestemmer

Video fra Dubestemmer med flott og nyttig sang som kan brukes mot de yngste barna som et utgangspunkt for refleksjon rundt bilder og bildedeling.

Publisert

Relaterte artikler

Personvern i sosiale medier: Hva kan jeg dele?

Hvilke lover og regler gjelder for deling av bilder og video på sosiale medier? Vi spurte Hans Marius Tessem hos Slettmeg.no, og Guro Skåltveit ved Datatilsynet.

Publisert

Slik tilrettelegges Momio for barn

Momio er et sosialt medium for barn, og administrerende direktør Mikael Jensen forteller om hvilke tiltak de gjør for at barn skal ha en positiv opplevelse på nett.

Publisert

Tråkker du over barnas rett til privatliv?

Barn er spesielt sårbare og prisgitt foreldrenes vurderinger for hva som er best for dem. Derfor må foreldre tenke seg godt om før de legger ut personlig informasjon og bilder av barna på nett, forteller jurist og forfatter, Sara Eline Grønvold.

Publisert