Foto: Shutterstock.com

Tusen spill, filmer og apper er omtalt av Barnevakten

Vi har over 1000 anmeldelser av spill, apper og filmer. Foreldre og lærere kan se hvilke tilbud som er underholdende, lærerike og oppbyggelige, og hvilke som ikke er det. Her viser vi noen eksempler:

Publisert

17. mai og deling av barnebilder

REGLER FOR DELING AV BILDER: Her har vi samlet artikler som forklarer reglene for bildedeling. Norsk lov har en egen regel for bilder som tas av "folketog i friluft", den gjelder for eksempel på 17. mai.

Publisert

Personvernbøter som gjelder barn

Her har vi samlet eksempler på bøter som apper, kommuner og til og med barn har fått for brudd på personvernreglene.

Publisert

Reglene for retusjert reklame

Reklamebilder med fotomodeller som er blitt retusjert, må fra 1. juli 2022 merkes med et varsel for å redusere kroppspress blant barn og unge. Men noe retusjering vil bli lovlig uten krav om varselsmerke.

Publisert

Forskning

Koronastengte barnehager har endret småbarns skjermvaner

UNDERSØKELSE: Skjermvanene til barnehagebarn i Norge kan ha blitt endret på permanent basis etter koronautbruddet, viser ny undersøkelse gjort på oppdrag fra Barnevakten. Barna bruker mer tid på skjerm, men barn med norske foreldre bruker skjermene noe forskjellig enn barn til innvandrerforeldre.

Publisert

Barn skremmes mest av Youtube

Over halvparten av barna blir skremt på nettet, og pornografi og vold på Youtube er noe av det som skremmer barna mest, viser undersøkelse. – Det er viktig at foreldre har dialog med barna om deres opplevelser på nett, mener eksperter.

Publisert

Ressurser

Startside: Alt foreldre bør vite om Youtube

Youtube har en enorm innflytelse blant barn og unge, både positivt og negativt. Her viser vi hvordan foreldre kan redusere risikoen for at barna utsettes for skadelig innhold og uønsket reklame.

Publisert

Hvordan sette opp Ipad og Iphone for barn

Foreldre kan gjøre Ipad og Iphone tryggere for barn ved å velge gode innstillinger. Det kan hindre at barn kjøper innhold uten foreldres tillatelse, laster ned uegnede apper og spill og besøker nettsider som de ikke skal.  Men helt vanntett er ikke systemet.

Publisert

Relaterte artikler

Barnevaktens innspill til den digitale skolen

Det er mye bra med digitalisering, men det bør følges opp med flere statlige retningslinjer, uttrykker Barnevakten i et høringsinnspill til kunnskapsminister Tonje Brenna.

Publisert

Foreldregruppa på Facebook

Dersom foreldrene i klassen skal opprette en foreldregruppe på sosiale medier, finner du her gode tips og råd for hvordan man kan drive en slik gruppe.

Publisert