Foto: Shutterstock.com

Hvordan hindre at tenåringen blir ekstremist?

Å sørge for at barn og unge føler seg inkludert, er en god start mot radikalisering. Men hva skal du gjøre hvis du ser tegn til at tenåringen ikke lenger tror på demokratiet og er opptatt av konspirasjonsteorier?

Publisert

Reagerer på mobbefenomen i sosiale medier

EXPOSED-KONTOER: Barn og unge oppretter anonyme kontoer med mål om å mobbe og trakassere andre. Her deles det manipulerte bilder og nakenbilder. Politibetjent ved forebyggende enhet i Moss oppfordrer de som deler, til å tenke seg om.

Publisert

Tusenvis av barn følger psykolog Maria Østhassel på Tiktok

Stress, selvmordstanker og evnen til å snu perspektivet, er noen av temaene psykolog Maria Østhassel tar opp. På sosiale medier har hun skaffet seg tusenvis av følgere ved å snakke om mental helse på en engasjerende måte.

Publisert

Forskning

Ressurser

Relaterte artikler

Slik skjuler du likes på Instagram

Etter en testperiode på to år skriver Instagram at nå skal alle kunne skjule antall likerklikk i appen. Det kan fjerne noe av presset folk føler for å oppnå popularitet.

Publisert

Her kan barn og ungdom oppsøke hjelp på nett

Det finnes flere offentlige og ideelle tjenester som tilbyr råd og veiledning til barn. Her er en oversikt over noen av stedene barn kan oppsøke for å få hjelp på nett.

Publisert