Foto: Shutterstock.com

Infopakke om skolenettvett

TIPS TIL FORELDRE: Nå er det skolestart for seksåringen og nytt skoleår for alle andre i grunnskolen. Les om digitale skoleløsninger, nettfilter og hvilke muligheter foreldre har til å påvirke det digitale skolelivet.

Publisert

Nå kommer nytt forebyggende nettvettkonsept til ungdomsskoler i hele Norge

Ung på nett er et program som tar mål av seg til å engasjere elever, lærere og foreldre for å sammen jobbe for digital trivsel. Lærere og skoleledere inviteres til å sette opp foredrag, kurs og gjennomføre klasseromsundervisning i Ung på nett utover høsten med støtte fra Barnevakten. Lanseringen skjedde i et direktesendt foredrag torsdag 18. august på Torvscenen i Arendalsuka.

Publisert

Forskning

Amerikanske tenåringer underholdes av skjerm ni timer hver dag

Daglig skjermbruk med underholdning har økt med en time fra 2015 til 2021 blant amerikanske tweens og to timer blant amerikanske tenåringer, viser en undersøkelse fra organisasjonen Common Sense. Barna underholdes mest av filmer.

Publisert

Ny rapport om digitalt foreldreskap

Foreldre bekymrer seg for tidsbruk og frykter at barnet skal oppleve pornografi og seksuelle overgrep på internett viser ny rapport. Foreldre og barn må også bli flinkere til å snakke sammen.

Publisert

Ressurser

Startside: Alt foreldre bør vite om Youtube

Youtube har en enorm innflytelse blant barn og unge, både positivt og negativt. Her viser vi hvordan foreldre kan redusere risikoen for at barna utsettes for skadelig innhold og uønsket reklame.

Publisert

Hvordan sette opp Ipad og Iphone for barn

Foreldre kan gjøre Ipad og Iphone tryggere for barn ved å velge gode innstillinger. Det kan hindre at barn kjøper innhold uten foreldres tillatelse, laster ned uegnede apper og spill og besøker nettsider som de ikke skal.  Men helt vanntett er ikke systemet.

Publisert

Relaterte artikler

Aldersgrenser i apper uttrykker risiko

Barnevakten får stadig spørsmål om aldersgrenser for apper og spill, for aldersgrenser kan være forvirrende. Bruk vår guide for å lande hva som bør gjelde ditt barn i hvert tilfelle.

Publisert

Er det etisk greit å bryte vilkårsalderen i apper?

Aldersgrensen i mange sosiale apper er satt absolutt. Det betyr at foreldrenes vanlige samtykkemulighet for barn under 13 år er spilt av banen. Barna har altså ikke rett til å bruke de mest populære appene. Er det etisk ok å bryte slike vilkår?

Publisert

Annenhver forelder klarer ikke følge opp barnets digitale skoleliv

UNDERSØKELSE: Manglende opplæring gjør det vanskelig for foreldre å involvere seg i barnets digitale skoleliv. Skolen gir god informasjon om hvem som skal betale dersom elevens skolemaskin går i stykker. Men dette er foreldrene minst opptatt av. Foreldrene er mest opptatt av pedagogikk, mobbing og personvern.

Publisert