Blir barn voldelige av å spille voldsspill?

UENIGE: – Det er ingen sammenheng mellom voldelige spill og aggressivitet hos spilleren, mener spillforsker Rune Mentzoni. Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk er uenig.

Publisert

Fem apper som lærer barn å programmere

Ikke la barna forbli passive i møte med teknologi. Gi barna en kritisk sans og digital dømmekraft. La barna lære grunnleggende koding med disse fem appene.

Publisert

Forskning

Koronastengte barnehager har endret småbarns skjermvaner

UNDERSØKELSE: Skjermvanene til barnehagebarn i Norge kan ha blitt endret på permanent basis etter koronautbruddet, viser ny undersøkelse gjort på oppdrag fra Barnevakten. Barna bruker mer tid på skjerm, men barn med norske foreldre bruker skjermene noe forskjellig enn barn til innvandrerforeldre.

Publisert

Halvparten av barna spiller spill med 18-årsgrense

Over halvparten av 11-12-år gamle gutter har spilt spill med 18-årsgrense. I tillegg har nesten fire av ti barn kjøpt innhold i spill uten å spørre foreldrene om lov først. Og stadig flere jenter spiller spill, viser ny undersøkelse.

Publisert

5 av 10 foreldre er bekymret for dataspillingen

En ny undersøkelse viser at halvparten av foreldrene er bekymret for barnas dataspilling. Men mye spilling er ikke nødvendigvis et problem, ifølge Blå Kors som behandler folk som er blitt avhengige.

Publisert

Ressurser

Relaterte artikler

Webinar: Foreldre Royale – er du oppdatert på Fortnite?

WEBINAR 11.mars: Aldersgrensen og skytespilltematikk. Og hva er egentlig “skins”, v-bucks og creative mode? Vi oppdaterer deg på siste nytt i Fortnite og viser foreldreinnstillinger som gjør spillet tryggere. Webinaret varer en time. Påmelding.

Publisert

Halvparten av småbarnsforeldre bruker ikke nettfilter

Svært mange småbarn har tilgang til nettbrett. Samtidig er det bare halvparten av foreldrene som har aktivert foreldreinnstillinger for å beskytte barnet, viser en ny undersøkelse fra Medietilsynet.

Publisert