Angry Birds Filmen 2

Amerikansk/finsk animasjonsfilm, 2019, tillatt for alle

Angry Birds Filmen 2

Den andre filmen om de sinte fuglene byr på mye morsom og absurd humor, og er en grei underholdningsfilm med et fint budskap for barn og unge.

Denne oppfølgeren er betydelig bedre enn den første filmen, men det er fortsatt et stykke opp til de beste filmene i sjangeren.

Handling

Red er Fugleøyas helt etter å ha reddet fuglene fra de grønne grisene i Angry Birds Filmen, og sammen med vennene Chuck og Bomba driver han stadig med skøyerstreker og hevnaksjoner mot grisene på naboøya.

Men da både fuglene og grisene blir angrepet av en tredje øy, forandrer alt seg. Nå må de tidligere fiendene slå seg sammen og samarbeide for å stoppe den nye trusselen.

Angry Birds Filmen 2

Regi: Thurop Van Orman
Sjanger: Animasjon, Komedie
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA, Finland
Spilletid: 1t 37min.
Produksjonsår: 2019

Vurdering

Angry Birds Filmen 2 er heldigvis fri for vitser som gjør narr av andre, noe som skjemmet den første filmen, og det finnes også et fint budskap for barn. Samtidig serveres vi en lang rekke med morsomme scener, der sprø og absurd humor gjør dette til en ganske så fornøyelig film til tider. Resultatet er blitt en helt grei film som egner seg godt dersom man er ute etter lettbeint underholdning. Men det finnes mange animasjonsfilmer som er vel så gode alternativer enn denne.

Det er Red som står i sentrum for budskapet som formidles. Han liker veldig godt å være helt og setter som regel seg selv først. Dette bunner i en frykt for ikke å bli likt av andre, noe som har gjort han egosentrisk og redd for å snakke om følelsene sine. Men når han blir kjent med fuglejenten Silver og eventyret kommer i gang, da lærer han gradvis å åpne seg og å gi mer ære til andre. Dette er et fint budskap å formidle til barn, og selv om det kanskje er litt overtydelig, så passer det godt til de yngste seerne.

Som helhet er ikke historien spesielt original, og det er flere av scenene som ikke er så kule som de prøver å være. Men i de scenene der den absurde og særegne humoren fungerer, da er filmen veldig underholdende.

Egnethet

Angry Birds Filmen 2 har mange scener med spenning og drama, men både figurene og filmuniverset er så humoristisk og barnevennlig at dramatikken ikke oppleves særlig skummel. Aldersgrensen er derfor tillatt for alle. Noen av de yngste barna vil kanskje synes at filmen er litt hektisk til tider, men generelt er dette en film som passer fint for et ungt publikum.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder scener med noe kraftige effekter. Da disse er kortvarige og foregår i et tydelig humoristisk tegnefilmunivers, antas de å ikke virke skremmende på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Angry Birds Filmen 2»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser