Boss Baby: Familiebedriften

Amerikansk animasjonsfilm, 2021, anbefales fra 6 år

Ny generasjon. Ny baby. Ny boss. Et sprøtt eventyr venter når kjernefamilien er i fare for en ny generasjon babyer. Dette er en morsom og underholdende film med et fint budskap som passer for hele familien.

Vitsene er litt fjollete til tider, men sprø humor og en solid dose hjertevarme er en god oppskrift på en lettbeint underholdningsfilm.

Handling

Tim og Ted, som vi ble kjent med i The Boss Baby, er blitt voksne. Tim har fått sin egen familie, og Ted, sjefsbabyen selv, er selvsagt blitt en vellykket og meget opptatt forretningsmann. De to har vokst fra hverandre, og har nesten ikke kontakt lenger.

Men Tim har en flott familie som gir ham et lykkelig liv, og han elsker å leke med barna og finne på de mest sprø fantasier og aktiviteter. Situasjonen endrer seg imidlertid litt når datteren Tabitha sier at det er på tide at de blir voksne. Da blir Tim litt lei seg, og han blir vemodig ved tanken på tiden som har forsvunnet.

Så dukker det opp en ny snakkende sejfsbaby, og kaoset lar ikke vente på seg. Plutselig befinner både Tim, Tabitha, Ted og den nye sjefsbabyen seg i et helsprøtt eventyr der en gal fyr vil rive kjernefamilien fra hverandre.

Boss Baby: Familiebedriften

Regi: Tom McGrath
Sjanger: Animasjon, komedie
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 47min.
Produksjonsår: 2021

Vurdering

Om den første filmen om den snakkende sjefsbabyen var sprø, så tar man steget enda lenger i denne oppfølgeren. Det friskeste ved filmen er at man aldri vet hvilken galskap som venter rundt neste hjørne. Det er umulig å ikke la seg underholde, og selv om filmen følger velkjente handlingsmønstre, så oppleves den som ganske original gjennom sitt helsprøe konsept.

Historien har også et godt gjennomgående tema. Her handler det om å vokse opp og vokse fra hverandre, i tillegg til tilhørighet og familie. Både heltene og den slemme har en komplisert fortid som har gjort hver enkelt av dem til den særegne personen de er. Og det er båndene til dem som står dem nærmest som er kjernen for alt de gjør av feil, misforståelser som oppstår, men også grunnen til alt det riktige de gjør. Alle de sentrale karakterene sliter med usikkerhet på hver sin måte, og filmen blir en reise mot å finne tilbake til en ny og forsterket tilhørighet – og et bedre og lykkelig familieliv. Dette er hjertevarmende og kan skape refleksjon hos både barn og voksne.

Boss Baby: Familiebedriften er med andre ord en super film å se sammen som familie. Kvaliteten på filmen er ikke på høyde med de beste filmene i sjangeren, for eksempel Pixar sine mange mesterverk, men filmens friske sprøhet og tydelige fokus på verdien av tette familiebånd gjør dette til en film som er verdt å se.

Egnethet

Dette er en typisk animasjonsfilm med seks års aldersgrense. Det er mye dramatikk, men alt er tydelig et eventyr og det er hele tiden en uhøytidelig og morsom stemning.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Flere actionscener med enkelte dramatiske elementer, gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Boss Baby: Familiebedriften»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: United International Pictures