Familien Bigfoot

Belgisk animasjonsfilm, 2020, passer fra seks år

Familien Bigfoot

ANMELDELSE: Bigfoot og sønnen Adam er tilbake i en underholdende og sprø, men ikke veldig bemerkelsesverdig animasjonsfilm som passer for barn fra seks år.

Oppfølgeren til Bigfoot Junior fra 2017 er en typisk animasjonsfilm som byr på humor, spenning og mange artige karakterer. Budskapet er også fint, men til dels unyansert.

Handling

Pappa Bigfoot er blitt berømt, men han er ikke komfortabel med å tjene seg rik på berømmelsen sin. I stedet vil han gjøre en forskjell og bidra til å skape en bedre verden. Sønnen Adam og mamma er ikke så begeistret for at pappa aldri er hjemme, men det er lite de kan gjøre for å holde ham hjemme.

Bigfoot finner sin hjertesak i Alaska, der et oljeselskap er blitt en trussel for miljøet. Men i Alaska skjer mystiske ting, og snart er Bigfoot sporløst forsvunnet. Dermed tar det ikke lang tid for resten av familien legger ut på reisefot for å redde Bigfoot. Og det er ikke bare mamma og Adam som er med – deres «husdyr», en pratesyk vaskebjørn og en diger grizzlybjørn, er også med i bobilen.

Familien Bigfoot

Regi: Jeremy Degruson, Ben Stassen
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Belgia
Spilletid: 1t 29min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Familien Bigfoot er en underholdende og morsom film. Historien er helsprø, og spesielt dette at Bigfoot og Adam har evnen til å snakke med dyr skaper mange veldig morsomme scener. Vi tror dette er en film mange barn vil kose seg med. Men utover en sprø friskhet i historien, er ikke dette en film som skiller seg veldig ut sammenlignet med andre filmer i sjangeren, og vil nok fort bli glemt etter man har sett den.

Tematikken i filmen er fin. Barn får blant annet et tydelig budskap om at en person kan gjøre en forskjell dersom man engasjerer seg. Vi får også et veldig tydelig miljøbudskap, der verdien av å bevare naturen fremheves, mens det slemme oljeselskapet representerer en trussel. Lederen av oljeselskapet fremstilles som en manipulerende og supergal fyr helt uten skrupler. Her savnes litt nyanser, for å si det mildt, og et mulig samtaletema etter filmen kan være å reflektere over balansen mellom å bevare naturen samtidig som vi kan bruke naturressurser til gode formål.

Utover dette er det også mye fint om familie, vennskap og kjærlighet.

Egnethet

Aldersgrensen er satt til seks år på grunn av flere heftige scener med kamp mellom gode og onde krefter. Dette er på linje på det som er vanlig i sjangeren, og er helt greit å se for barn fra seks år.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen har enkelte dramatiske og truende scener. Den får derfor 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Familien Bigfoot»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser