Grusomme meg 3

Amerikansk animasjonsfilm, 2017, vi anbefaler fra 6 år

ANMELDELSE: Den tredje filmen i Grusomme meg-serien, og også den tredje beste. Likevel verdt å se hvis du er fan av filmene og vil ha mer.

Film nummer tre i Grusomme meg-serien, fra 2017, en direkte fortsettelse fra de to foregående filmene, og i samme univers som Minions.

Handling

Nygifte Gru og hans kone, Lucy, får sparken fra Antiskurkeligaen etter at Gru mislykkes i å fange den store skurken Benjamin Bratt. Gru sliter med selvtilliten etter dette, og så finner han i tillegg ut at moren har holdt en stor hemmelighet fra ham. Faren hans døde ganske nylig, og ikke når han var liten som Gru har trodd. I tillegg har han en tvillingbror, Dru, som faren har oppdratt. Gru, Lucy og jentene drar på besøk til broren og får innsyn i det livet Gru ikke fikk. Dru har det meste av både luksus og skurkeutstyr, for ikke å snakke om hår, og Gru begynner å bli sjalu. Men han oppfordres til å bli kjent med sin bror, og snart finner de ut at de har mer felles enn de først trodde. Men Dru vil gjerne friste Gru tilbake til superskurktilværelsen og setter hans avgjørelse om å bli snill på prøve.

Grusomme meg 3

Regi: Kyle Balda, Pierre Coffin
Sjanger: Eventyr, animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 41min.
Produksjonsår: 2017

Vurdering

Den tredje filmen i denne serien, og også den tredje beste, selv om også film nummer to ikke nådde helt opp på samme nivå som den første. Filmen mangler litt i handling i forhold til de to første, selv om denne også har mange morsomme scener og noen varme og fine øyeblikk. For de som er fan av de første filmene, er denne verdt å se, men den føles litt unødvendig. Den fremstår veldig som en film som ble laget for å utnytte suksessen til de foregående filmene, heller enn at noen hadde en god idé til en ny film. Det er sjeldent et godt tegn i en film når de henter frem den hemmelige tvillingen. Dette er for så vidt ikke blant de verste eksemplene på denne klisjeen, men det tilfører heller ikke så veldig mye. Dru er til en viss grad et slags speil for Gru å se seg selv og sitt liv i, men dette gjøres lite ut av. Da har Lucys forsøk på å føle seg som jentenes mor og komme nærmere dem litt mer dybde. Det er synd at Gru og Lucy står litt hver for seg i sin del av historien, spesielt når deres problemer har så mye å si for deres forhold og familie. Det blir på et vis to historier i en film som bare delvis flettes sammen, og begge blir gjennomført sånn passe.

Likevel er ikke dette noen dårlig film. Det er mye underholdning, humor og varme som i de to første filmene, og stort sett holdes tempoet oppe gjennom hele filmen. Den nye skurken, Bratt, tilfører litt nytt av underholdningsverdi og det er mye action, farger og musikk når han er involvert. Filmens hovedfokus er familie også i denne filmen. Gru må finne noe felles med Dru, og testes i sine verdier og hva han vil med livet. Lucy prøver å finne en felles grunn med jentene, og sliter spesielt med Margo når det kommer til å finne det riktige punktet mellom venn og forelder. Å skille rett fra galt er også et tema i denne filmen, noe repetitivt og utvannet fra de forrige, men tydelig nok likevel.

Egnethet

Filmen ligger omtrent på samme nivå som de to første, men kanskje noe mer actionscener og våpen. Det er mye samme type humor, med slapstick-vold og noe voldsomme oppgjør mellom fiender. Det er par scener som kanskje kan være litt skremmende for de yngste. Denne filmen er nok laget mest for barn, men passer fint som familiefilm. Kanskje aller helst for de som allerede er fan av filmene og vil ha mer av Gru og hans familie.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte scener med noe kraftige effekter og slapstick-vold gjør at filmen får 6-årsgrense.

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om Grusomme meg 3 her:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser