The Christmas Chronicles 2

Amerikansk familiefilm, 2020, vi anbefaler fra 6 år

ANMELDELSE: En fin og underholdende oppfølger, som ikke lever helt opp til den første, men som ikke er så alt for langt unna. Anbefales fra 6 år.

*The Christmas Chronicles 2 har anbefalt aldersgrense 7 år på Netflix. Ettersom Netflix ikke er et norsk selskap, er de ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser. I vår database er filmen aldersmerket med den tilsvarende norske aldersgrensekategorien (6).

Amerikansk julefilm fra 2020, av regissør Chris Columbus, blant annet kjent fra Hjemme Alene-filmene. Dette er oppfølgeren til The Christmas Chronicles, men filmen har sin egen handling og det er mulig å se denne uten å ha sett den første. Anbefales fra 6 år.

Handling

Det er to år etter handlingen i den første filmen. Pierce-familien er nå i Cancun i Mexico, sammen med morens nye kjæreste og hans sønn, Jack. Kate, som nå har tatt broren sin rolle som den sure tenåringen, er ikke fornøyd med å være på en strand i solskinnet, og lengter hjem til snø og hvit jul. Hun liker heller ikke at moren har fått seg en ny kjæreste, og irriterer seg over Jack som gjerne vil bli kjent med henne. Hun bestemmer seg for å rømme og ta første fly hjem til Boston, men Jack sniker seg med i bilen på vei til flyplassen. De to havner midt oppi de skumle planene til Belsnickel, en slem alv som vil ødelegge julen. Kate og Jack sendes til Nordpolen som en del av hans plan og blir funnet av en forvirret julenisse og nissemor, som ikke forstår hvordan de har havnet der. Belsnickels plan kommer etter hvert frem, og enda en gang må de jobbe sammen for å redde julen.

The Christmas Chronicles 2

Regi: Chris Columbus
Sjanger: Eventyr
Skuespillere: Kurt Russell, Goldie Hawn, Darby Camp, Julian Dennison m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 52min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Filmens handling foregår denne gang stort sett på Nordpolen, og vi får nå også mye mer av Goldie Hawn som nissemor, noe som er ganske underholdende og hun er et godt tillegg til Kurt Russells julenisse. Hun tilfører også mye varme til historien, gjennom sin glede over å ha barna på besøk. Handlingen er annerledes nok den første filmen til at dette blir en egen fortelling, og man trenger ikke å ha sett den for å forstå handlingen i denne. Likevel er det enklere å forstå spesielt Kate og hennes følelser hvis man har sett den første, og denne filmen bygger definitivt videre på karakterene, samtidig som de blir litt fornyet. Kate har på mange måter overtatt storebrorens rolle som den sure tenåringen i denne oppfølgeren, mens den yngre kommende stebroren, Jack, tar over hennes rolle fra den første filmen som den uskyldige optimisten. Dette fungerer ganske greit, og både de forskjellige personlighetene deres og historien gjør at dette ikke føles for likt.

Filmen er en ganske solid oppfølger, som både bygger videre på originalen og samtidig klarer å være sin egen film. Kvalitetsmessig er de to filmene ganske like, men denne går litt mer over i det eventyraktige og vekk fra det som gjorde den første filmen mer ekte og nær, og mister derfor også litt av det som gjorde den første filmen spesiell. Styrken i den første filmen var i stor grad forholdet mellom Kate og Teddy. I denne filmen er Kate tydelig hovedperson, og Teddy er knapt med. Jack tar over rollen som den yngre som gjerne vil bli akseptert og en del av den andres liv. Men Jack får ikke like mye dybde og utvikling som hverken Kate eller Teddy fikk i den første. Den litt mer alvorlige og realistiske tematikken fra den første filmen blir også stort sett glemt i oppfølgeren, og barnas familieproblemer blir mer bakgrunn. Dette gjør at filmen mangler litt i dybde og utvikling av personer og forhold. Oppfølgeren klarer derfor ikke helt å få til det samme som den første filmen gjorde, og det gjør at budskapet om familie og samhold ikke blir like tydelig og sterkt som det kunne vært. Likevel er denne filmen verdt å se, og god underholdning for barna. Den mer eventyraktige følelsen i denne filmen, og det at store deler av handlingen foregår på Nordpolen, gir også nok av julestemning.

Egnethet

Hovedpersonene er tidvis i faresituasjoner, men det blir ikke for realistisk eller skremmende, filmen er også tydelig i et fantasiunivers. Passer bra som familiefilm.

Aldersgrense:

The Christmas Chronicles 2 har anbefalt aldersgrense 7 år på Netflix. Ettersom Netflix ikke er et norsk selskap, er de ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser. I vår database er filmen aldersmerket med den tilsvarende norske aldersgrensekategorien (6).

Les mer om aldersgrenser for film, tv og strømmetjenester, og hvordan aldersgrenser settes

Filmtrailer:

Les mer om The Christmas Chronicles 2 her:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser