Månedens strømmetips: April

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen

Charlie Brown er hodestups forelsket når Knøttene inntar det store lerret i en film som egner seg utmerket for yngre barn. Knøttenes særegne sjarme er blitt filmatisert på en svært vellykket måte i en film som er tilrettelagt for et litt yngre publikum – men som også ungdom og voksne kan ha glede av. I denne historien opplever Charlie en ekte barndomskjærlighet, med alle de følelser og usikkerhet det fører med seg. Vi ler med Charlie og alt det morsomme han går gjennom, samtidig som vi lærer noe nyttig.
Amerikansk animasjonsfilm, 2015
Tillatt for alle
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Oppdrag Dory

Oppdrag Dory er en velprodusert film med en fornøyelig blanding humor, hjertevarme, fart og spenning. Hovedbudskapet handler om familie og samhold, og filmen viser på en flott måte at man ikke klarer seg uten familie – eller venner som man anser som familie. Dette er ikke den beste filmen Pixar har gitt oss, men den tilbyr likevel flott underholdning for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2016
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpefilm på Google Play og iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Maur i rompa

Bram sitt første skoleår blir ikke helt som ventet. Den nysgjerrige og aktive gutten klarer ikke å sitte i ro bak skolepulten, og snart baller problemene på seg. Dette er en sjarmerende film med et modig tema som gir barn et fint innblikk i at vi alle har gode og dårlige sider. Filmskaperne fortjener mye ros for å ha grepet fatt i et så aktuelt og vanskelig tema. Maur i rompa kan utvilsomt skape større forståelse hos barn ovenfor hyperaktive og til tider slitsomme klassekamerater.
Nederlandsk familiefilm, 2012
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som leiefilm på Viaplay Store og som kjøpe- og leiefilm på Google Play og iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Løvenes kongeLøvenes Konge

Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa! Dette er til stor glede for alle utenom Scar, Mufasas slemme bror, som selv ønsker å overta tronen. Dette er en klassiker som anbefales for hele familien.
Amerikansk tegnefilm, 1994
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpefilm på iTunes

Corpse BrideCorpse Bride

Victor virvles inn i en underverden av levende døde når en misforståelse tvinger ham til å gifte seg med makabre Corpse Bride. Han er fast bestemt på at ingenting skal holde ham adskilt fra sin sanne elskede, som er forlatt i de levendes verden. Dette er en morsom, romatisk og litt skummel film som passer fint for barn og unge.
Amerikansk animasjonsfilm, 2005
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, som leiefilm på Viaplay Store og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play

Grand Hotel

En alkoholisert og døende forfatter flytter inn på Grand Hotel, der et vennskap gradvis utvikles med en tiåring med Tourettes. Dette er et varmt og fint norsk drama som anbefales fra ti år. Filmen har noen svakheter, men som helhet er dette en varm historie om en gammel, ensom grinebiter som mykner opp når han møter et barn.
Norsk drama, 2016
Anbefales fra ti år (aldersgrense tillatt for alle)
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Kompani OrheimKompani Orheim

Solid norsk familiedrama med en strålende Kristoffer Joner som anbefales på det varmeste for ungdom og voksne. Filmen gir et veldig godt innblikk i en vanskelig familiesituasjon og den menneskelige psykologi. Kontrasten mellom det mørke hovedtemaet og de lystigere bihistoriene er godt balansert, og har resultert i en film som er både alvorlig, optimistisk, humoristisk og tankevekkende. Kort sagt; en super filmopplevelse. Merk at det er noen sterke scener.
Norsk drama, 2011
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Historien om Pi

Historien om Pi fascinerer like mye som den skaper refleksjon og ettertanke. Dette er en mesterlig film som anbefales på det varmeste for ungdom og voksne. Historien er spektakulær og spennende, det visuelle er fantastisk og fascinerende og – ikke minst – her tas de virkelig store spørsmål i livet som opp, og det gjøres med intelligens, åpenhet og nysgjerrighet.
Amerikansk drama
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Google Play og som kjøpefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

A Monster Calls

Dette er et strålende og trist drama om en ung gutts håndtering av moren alvorlige kreftsykdom. Her møter man sterke følelsesmessige inntrykk, og av den grunn er aldersgrensen tolv år. Anbefales varmt for både unge og voksne. Dette er en sterk film som lar unge og voksne reflektere over sterke og grunnleggende spørsmål knyttet til blant annet liv og død, sannhet, skyldfølelse, mellommenneskelige forhold og sinne. Vi tror at unge fra tolv år vil ha best utbytte av filmen dersom de får snakke med en voksen om filmen. Til undervisningsformål passer filmer ypperlig.
Amerikansk/spansk drama, 2016
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store og iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Rogue One: A Star Wars Story

Storslått stjernekrig med et fint budskap blir topp filmunderholdning i den nye filmen fra Star Wars-universet. I løpet av historien bygges det opp et flott perspektiv på hvilket offer som kreves for å kjempe for rettferdighet, frihet og fred. Flere karakterer og deres utvikling bygger opp under dette, og når filmen er ferdig sitter man igjen med noe å tenke på. Sammen med andre tema som tap og håp fremstår dette som en spennende og frisk vinkling.
Amerikansk actioneventyr, 2016
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, Google Play og iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse