Månedens strømmetips: April

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Bamse og heksens datterBamse og heksens datter

Dette er en fin film om Bamse og vennene hans som tilbyr trygg og god underholdning med et lærerikt budskap til de yngste. Denne filmen handler mindre om Bamse enn om heksens datter – Lova. Det er den unge heksen med troen på det gode, men som ennå ikke er helt trygg på folk, som først skaper problemer og deretter rydder opp. Filmen har et fint budskap om viktigheten av å ikke dømme andre, fellesskap, ærlighet og evne til å si unnskyld og gjøre opp for seg.
Svensk barnefilm, 2016
Tillatt for alle
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Kon-Tiki

Historien om Thor Heyerdahls fantastiske ferd over Stillehavet er blitt et storslått, spennende og visuelt imponerende eventyr. Barn og unge kan lære mye verdifullt om bragden til Heyerdahl, men merk at filmskaperne har tatt seg litt store friheter i forhold til hva som virkelig skjedde.
Norsk drama, 2012
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix,  samt som kjøpefilm på Viaplay, og kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store

Les Barnevaktens anmeldelse

We Bought a ZooWe Bought a Zoo

Alenepappaen Benjamin Mee bestemmer seg for å starte med blanke ark etter at hans kone dør, og familien bestemmer seg for å kjøpe drømmehuset på landet. Det er bare én hake, med huset følger også med en forfallen dyrehage. Dette er en hjertevarm dramakomedie som passer for hele familien.
Amerikansk dramakomedie, 2011
Anbefales fra seks år (aldersgrense tillatt for alle)
Tilgjengelig kjøpe- og leiefilm påiTunes og Google Play Store 

Pingvinenes marsjPingvinenes marsj

To års planlegging. Ett år isolasjon. Frostskader. Og en opplevelse som vil vare livet ut. Og ikke minst en Oscarpris for beste dokumentar. Slik var ståa for dokumentarmakerne som la ut på en ekspedisjon for å følge kongepingvinen. Dette er en spennende og lærerik dokumentar som passer for hele familien.
Fransk dokumentar, 2005
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store

Groundhog DayEn ny dag truer (Groundhog Day)

Denne klassiske komedien handler om Phil, en selvsentrert tv-værmann som blir sendt til en liten by for å dekke et årlig vær-ritual. Her begynner han på mystisk vis å leve den samme dagen om igjen. Dette er en usedvanlig morsom og lærerik komedie der Phil må legge bort egoismen sin for å bryte forbannelsen og komme seg videre i livet.
Amerikansk komedie
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og som kjøpefilm på Google Play

Yohan – Barnevandrer

Filmen er en Askeladden-fortelling om talentfulle Yohan på ti år. Han bor på en fattig heigård sammen med foreldre og fire søsken. Yohan blir tvunget ut på vandring til de rikere gårder øst på Sørlandet. Han blir gjeter og passer buskapen mot ulv og bjørn og truende mennesker. Filmen er tro mot historiske fakta om barnevandringene på Sørlandet på slutten av 1800-tallet.
Norsk drama, 2008
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Tower Heist

En gruppe vanlige arbeidere er blitt svindlet. For å rette opp uretten må de lure seg forbi det mest avanserte sikkerhetssystemet som finnes, bryte seg inn i en stor skyskraper og stjele mangfoldige millioner dollar. I kategorien «popcornfilm» scorer denne filmen høyt – kvalitetsmessig kunne den vært bedre, men underholdningsverdien er høy.
Amerikansk komedie
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig som leiefilm på Viaplay Store, og som kjøpe- og leiefilm på Google Play og iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

The Social Network

Historien om starten av Facebook er blitt god og interessant underholdning i dette dramaet. Filmen gir ikke alle svar, og forteller ikke den hele og fulle sannhet, men den tar opp sentrale tema som ambisjoner, vennskap, den destruktive måten makt kan endre en person, og hvordan de sosiale strukturene betyr noe i så mange deler av livene våre.
Amerikansk drama, 2010
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpefilm på Google Play Store og kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Billy Elliot

Livet til elleveåringen Billy Elliot, sønn av en gruvearbeider fra Nord-England, forandrer seg totalt når han en dag snubler over en ballettklasse på den ukentlige boksetreningen. Dansen blir en lidenskap, men han dras mellom ansvaret for familien og sin nye lidenskap. Denne klassikeren er et flott drama med et sterkt budskap som anbefales for ungdom og voksne.
Britisk drama, 20oo
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store

Kong: Skull IslandKong: Skull Island

Denne filmen er en actionfest fra begynnelse til slutt, og dersom man liker fartsfylt blanding av spenning og vanvittige kampscener med enorme fantasiskapninger, så er dette midt i blinken. Budskap er det ikke så mye av, men av og til er det greit å se en film som ikke gir seg ut for å være noe mer enn det den er.
Amerikansk actioneventyr, 2017
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, Google Play og iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse