Månedens strømmetips: August

Kjekke filmer for hele familien fra de største strømmetjenestene i Norge.

Nanny McPhee og det store smellet

Nanny McPhee må hjelpe til med å redde gården til familien Green i denne friske komedien som passer flott for barn i skolealder. Rammehistorien er ikke spesielt original, men de enkelte scenene er friske og fulle av humor og morsom magi som helt sikkert vil treffe målgruppen. Samtidig er filmen godt laget og budskapet er mangesidig og lærerikt. Dette er en super film for barn mellom fem og tolv år.
Britisk komedie, 2010
Tillatt for alle
Tilgjengelig på HBO Nordic, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

SmallfootSmallfoot

Yetiene lever lykkelig i en snø- og iskledd landsby høyt oppe i fjellene, men da unge Migo en dag ser et lite menneske, eller en «smallfoot» som de kaller dem, snus tilværelsen på hodet. Dette er en lettbeint komedie med humor, fart og spenning, men det som overrasker er den dype tematikken som tas opp. Historien har et tydelig budskap om å stille spørsmål ved det man tror man vet, tenkte selv og søke kunnskap for å finne svar. Filmen lykkes på en flott måte med å blande lettbeint underholdning og et spennende tema, og passer utmerket for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Tillatt for alle
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Rive-Rolf krasjer internettRive-Rolf krasjer internett

Bli med Rive-Rolf og Vanilje på et spennende, hjertevarmt og morsomt eventyr som presenterer dilemmaene med nettbruk på en smart og engasjerende måte. Med humor og innsikt lar denne filmen både barn og foreldre kjenne på sitt forhold til nettbruk på en måte som stimulerer til samtale og understreker viktigheten av å være åpen og ha tillit til hverandre. Filmen er et glimrende utgangspunkt for en samtale om livet på nett, men det er en mulighet for at barn kan misforstå noen elementer, så vil vi oppfordre foreldre til å snakke om filmen med barna. Den beste og morsomste sekvensen i hele filmen er for øvrig da Vanilje drar til Disney sin nettside, og vi får servert selvironi av beste sort, samt et par veldig gode og morsomme poeng.
Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Google Play Store, iTunes og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

CocoCoco

Strålende animasjonsfilm som anbefales på det varmeste for alle fra seks år. Filmen er ikke redd for å ta opp alvorlige ting som svik og død, og det på en måte som stimulerer til refleksjon. Spørsmål om liv og død – og hva som skjer etter døden – står sentralt, og er noe man kan snakke med barna om i etterkant. På den annen side er musikkens kraft til å bringe livsglede like sentral, som en munter motvekt til temaet om døden. Likevel er det familie denne historien først og fremst handler om. Miguel føler seg fremmedgjort fra familien, men gjennom eventyret får han virkelig øynene opp for den grunnleggende rollen familien – både de som lever nå og de som var før oss – har i livene våre. Dette er et hjertevarmende historie presentert med en stor dose humor.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Hugo Cabret

Filmmagi fra Martin Scorsese. Gjør deg klar for en fantasifull, spennende, morsom og rørende film som egner seg utmerket for hele familien.
Amerikansk drama, 2011 
Anbefales fra syv år 
Tilgjengelig på Netflix og HBO Nordic, og som kjøpe- og leiefilm på Google Play Store og iTunes
Les Barnevakten anmeldelse

Little Gangster

Elleve år gamle Rick er flau over den tafatte pappaen sin. En dag blir han inspirert til å gjøre noe med problemet og sprer rykter om at faren er en mafiaboss. Filmen tar opp viktige tema som å høre til i et fellesskap og mobbernes makt over andre. Hovedpersonene opplever å bli mobbet og holdt utenfor. For å ta tak i problemene, velger de løgner og utestengelse. Forsøket på å bli akseptert går så langt at de til slutt blir innhentet av usannhetene. Mot slutten av filmen kommer det endelige oppgjøret og sannheten avsløres. Filmen handler også om en sønn som tester grenser og prøver ut strategier for å få faren til å vokne av dvalen sin og ta sitt rettmessige ansvar som far. Filmen inneholder voldstematikk, men også mye humor og artige situasjoner.
Nederlandsk dramakomedie, 2016
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store. 
Les Barnevaktens anmeldelse

På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet

Den unge reporteren Tintin vikler seg inn i et morsomt, halsbrekkende og eksotisk eventyr som anbefales for barn fra elleve år. Med Steven Spielberg i registolen har dette blitt et vellaget og meget underholdende actioneventyr. Action og humor blandes fint sammen, historien tar oss med til uventede og spektakulære steder.
Amerikansk eventyr, 2011
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på Netflix
Les Barnevaktens anmeldelse

Spotlight

Strålende og viktig drama om journalistene i The Boston Globe som avdekket en omfattende overgrepsskandale i den katolske kirke på begynnelsen av 2000-tallet. Filmen er gripende og tankevekkende, og har et sterkt budskap om enkeltpersoners ansvar for å stå frem og støtte hverandre når man kjenner til alvorlig kriminalitet, samt at selv de høyest aktede institusjoner må ha en åpenhetskultur og stille seg åpen for gransking og kritiske spørsmål. Verdien av å ha en velfungerende presse blir også svært tydelig. I en tid der klikksaker dominerer nettavisene er det viktig å ikke glemme den frie presses uvurderlige samfunnsrolle. Uten uavhengige journalister som graver seg ned i vanskelige saker og stiller kritiske spørsmål ville denne skandalen kanskje aldri blitt avslørt.
Amerikansk drama, 2015
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig som kjøpefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Livets lyse sideLivets lyse side

Jack Nicholson briljerer i rollen som Melvin, en gretten forfatter som lider av tvangsnevroser og ikke har mye til overs for menneskeheten. Men livet hans tar en uventet vending når han tvinges til å bli kjent med sin homofile nabo og servitrisen på sitt faste lunsjsted.
Amerikansk dramakomedie, 1997 
Anbefales fra elleve år 
Tilgjengelig på Netflix, som kjøpefilm på Google Play og som kjøpe- og leiefilm på iTunes

To Kill a MockingbirdTo Kill a Mockingbird

Atticus Finch forsvarer en uskyldig svart mann som har voldtektsanklager hengende over seg, men havner i en malstrøm av hat og fordommer. Oscarbelønnet drama basert på Harper Lees Pulitzer Price-vinnnende roman. Dette er en sterk og viktig film som er like aktuell som grunnlag for refleksjon og samtale i dag som da den ble produsert i 1962.
Amerikansk drama
Anbefales fra 13 år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store