Frost

Månedens strømmetips: November

Her får du tips til gode filmer som passer for både store og små.

Bien Maja på eventyrBien Maja på eventyr

Ved første øyeblikk skiller ikke denne animasjonsfilmen seg nevneverdig ut, men vi innser snart at her har vi en historie som har et veldig godt og gjennomtenkt budskap. Den nysgjerrige og positive Maja stiller spørsmål ved etablerte og urokkelige tradisjoner. Hun forstår ikke fremmedfrykten blant biene, der andre insekter ses på med skepsis og fiendtlighet. Den vesle biejenten er faktisk så glad, åpen og uten fordommer at hun blir en trussel. Og dette er bare en liten del av et svært rikt budskap i en meget god film for de aller yngste barna.
Britisk barnefilm, 2015
Anbefales for barn opp til ti år
Tilgjengelig på som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play 
Les Barnevaktens anmeldelse

FrostFrost

Med «Frost» befester Disney sin ubestridte posisjon som den fremste produsenten av familiefilm. Her får vi servert alle ingrediensene som gjør at hele familien kan kose seg; fargerike og sterke karakterer, hjertevarme, en solid dose humor, fartsfylt spenning, kjærlighet og en rekke flotte sangnummer. Vi heier på Anna, Elsa, Kristoffer og vennene deres med hele hjertet, og deres sorger og gleder engasjerer og rører.
Amerikansk animasjonsfilm, 2013
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play, samt som kjøpefilm på Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Løvenes kongeLøvenes konge

Denne tegneserieklassikeren fra Disney handler om Simba, som en dag skal ta over faren Mufasas rolle som dyrenes konge. Alle jubler utenom Scar, Mufasas onde bror, som vil ha tronen selv. Når Scar legger en felle for broren sin, må Simba flykte. Han opplever masse spennende og får nye venner, men en dag skal han vende hjem. Den nye filmen om Løvenes konge var svært imponerende, men den er likevel ikke i nærheten av magien i denne tegnfilmen.
Amerikansk animasjonsfilm, 1994
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo og Viaplay, og som kjøpefilm på iTunes og Google Play

MonsterbedriftenMonsterbedriften

Sully og Mike jobber med å samle inn skrik fra barn, men når de møter på den lille jenta Bø forandrer alt seg. Denne tidløse historien har det meste; sjarme i massevis, spenning, humor og et veldig godt budskap. Ideen med å la monstrene være livredde for den vesle jenten er glimrende og veldig morsomt, og blir til et fint budskap om vennskap og å møte fryktene sine.
Amerikansk animasjonsfilm, 2001
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay og HBO Nordic, og som kjøpefilm på  iTunes, Google Play og Viaplay Store

E.T. The Extra TerrestrialE.T. The Extra-Terrestrial

En bortkommen liten utenomjordisk skapning, tre millioner lysår hjemmefra. En ensom ti år gammel gutt som tar ham med seg hjem. Denne prisbelønnede klassikeren fra Steven Spielbergs er en morsom og rørende film som egner seg for hele familien.
Amerikansk eventyr, 1982
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play

Jumanji: Welcome to the JungleJumanji: Welcome to the Jungle

Når fire vidt forskjellige ungdommer må sitte igjen på skolen, så blir det starten på et vanvittig eventyr i en farlig jungelverden. I kjelleren finner de nemlig et gammelt videospill som sender dem inn i et dataspill der gruppen må samarbeide for å heve en grusom forbannelse og komme seg hjem igjen. Denne filmen er nøyaktig det den gir seg ut for å være – et uhøytidelig og urealistisk eventyr laget for å more sitt publikum. Men i tillegg finnes det også et fint budskap.
Amerikansk actioneventyr, 2017  
Anbefales fra ni år 
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

A United KingdomA United Kingdom

Denne filmen er basert på den sanne historien om Seretse Khama og Ruth Williams, som trosset både egne familier og sterke nasjoner for å leve sammen – og som har blitt en inspirasjon for hele verden. Historien er knallsterk, med tidløse tema, forbilledlige karakterskildringer og verdifull historisk innsikt. Første del av filmen handler mest om raseskille, fremmedfrykt og rasisme, mens andre del fokuserer mer på det storpolitiske spillet. Dette er et viktig drama som rører og engasjerer.
Britisk drama, 2016
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store. 
Les Barnevaktens anmeldelse

Tower Heist

En gruppe vanlige arbeidere er blitt svindlet. For å rette opp uretten må de lure seg forbi det mest avanserte sikkerhetssystemet som finnes, bryte seg inn i en stor skyskraper og stjele mangfoldige millioner dollar. I kategorien «popcornfilm» scorer denne filmen høyt – kvalitetsmessig kunne den vært bedre, men underholdningsverdien er høy.
Amerikansk komedie
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på Netflix, som leiefilm på Viaplay Store og som kjøpe- og leiefilm på Google Play og iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Ace VenturaAce Ventura: Jakten på den forsvunne delfinen

Hvem kidnappet Snowflake? Dyredetektiven Ace Ventura går amok med sine helsprø og mildt sagt ukonvensjonelle metoder. Men jobben får han som regel gjort. Jim Carrey briljerer i denne klassiske crazykomedien som er like kul i dag som da den kom på kino i 1994.
Amerikansk komedie, 1994
Anbefales for ungdom
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store

The Florida ProjectThe Florida Project

Dette kritikerroste dramaet byr på en tankevekkende historie og gnistrende skuespill, og anbefales på det varmeste for ungdom og voksne. I det filmen starter møter vi tre barn som er frekke, banner, har null respekt og gir oss en lite sjokk. Finnes det virkelig slike barn? Men så begynner filmskaperne sakte å tegne et bilde av livet til menneskene som på et billig motell i Florida. Og på denne reisen får vi gradvis større forståelse for hvem de er og hva de må hanskes med – og samtidig et nytt perspektiv på en rekke viktige samfunnsmessige og menneskelige problemstillinger.
Amerikansk drama, 2017
Aldersgrense ni år, anbefales fra tolv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse