A United Kingdom

Månedens strømmetips: Desember

Her får du tips til gode filmer som passer for både store og små.

Er du på jakt etter gode julefilmer? Vi har gode tips:

Flotte filmer å se i julen

Bien Maja på eventyr

Ved første øyeblikk skiller ikke denne animasjonsfilmen seg nevneverdig ut, men vi innser snart at her har vi en historie som har et veldig godt og gjennomtenkt budskap. Den nysgjerrige og positive Maja stiller spørsmål ved etablerte og urokkelige tradisjoner. Hun forstår ikke fremmedfrykten blant biene, der andre insekter ses på med skepsis og fiendtlighet. Den vesle biejenten er faktisk så glad, åpen og uten fordommer at hun blir en trussel. Og dette er bare en liten del av et svært rikt budskap i en meget god film for de aller yngste barna.
Britisk barnefilm, 2015
Anbefales for barn opp til ti år
Tilgjengelig på som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play 
Les Barnevaktens anmeldelse

Kjære, jeg krympet barnaKjære, jeg krympet barna

En forsker og pappa krymper ved et uhell både sine egne barn og nabobarna. De blir små som insekter og må kjempe hardt for å komme seg gjennom hagen og trygt tilbake til huset. Dette er en sjarmerende og veldig morsom komedie som er like underholdende i dag som da den ble lansert i 1989, selv om spesialeffektene ikke akkurat kan sies å være moderne. Anbefales for hele familien.
Amerikansk komedie, 1989
Anbefales for alle aldre
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på Google Play

Operasjon Arktis

Denne norske spenningsfilm for barn utspiller seg i det flotte og farlige isødet på Svalbard. Et overlevelseseventyr for de yngste i ekstrem norsk vinternatur er et fint opplegg for en engasjerende film. Resultatet er blitt bra, med flott natur og dramatiske scener som skildrer hva som kreves for å overleve – av både indre og ytre styrke. Ikke en toppfilm, men fin for målgruppen.
Norsk eventyr, 2014
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Tunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Lego Batman-filmenLego Batman-filmen

Befriende useriøs og absurd komedie, der Lego-universet gir anledning til å fortelle en historie som tar fullstendig av. Men filmen har også et budskap som gjør den til mer enn bare underholdning. Alt de sprøe som skjer har utgangspunkt i en dyp sårhet i Batman – han mistet foreldrene sine som barn og er nå helt alene i verden, med unntak av tjeneren Alfred. Samtidig har han et oppblåst ego som fører til at han stenger alle andre ute. Og det er bare ved å forandre seg og åpne seg opp for samarbeid, vennskap og en ny familie at han kan redde Gotham.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Aldersgrense seks år, anbefales fra ni år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Skjønnheten og udyretSkjønnheten og udyret

Vakre Belle drømmer om et bedre liv, og skjebnen sender henne til et slott dypt inne i skogen, der Udyret bor. Først frykter hun ham, men etter hvert forstår hun at det ligger en dypere historie og et godt hjerte bak den frastøtende fasaden. Med dramatikk, spenning og et godt budskap skildres det populære eventyret på en frisk måte som passer fint for ungdom. Foreldre til barn yngre enn ni år bør være klar over at her er det scener med ulvejakt og skremmende skikkelser som fører til at filmen ikke egner seg for de yngste.
Amerikansk eventyr/musikal
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpefilm på  iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

E.T. The Extra TerrestrialE.T. The Extra-Terrestrial

En bortkommen liten utenomjordisk skapning, tre millioner lysår hjemmefra. En ensom ti år gammel gutt som tar ham med seg hjem. Denne prisbelønnede klassikeren fra Steven Spielbergs er en morsom og rørende film som egner seg for hele familien.
Amerikansk eventyr, 1982
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play

Jumanji: Welcome to the JungleJumanji: Welcome to the Jungle

Når fire vidt forskjellige ungdommer må sitte igjen på skolen, så blir det starten på et vanvittig eventyr i en farlig jungelverden. I kjelleren finner de nemlig et gammelt videospill som sender dem inn i et dataspill der gruppen må samarbeide for å heve en grusom forbannelse og komme seg hjem igjen. Denne filmen er nøyaktig det den gir seg ut for å være – et uhøytidelig og urealistisk eventyr laget for å more sitt publikum. Men i tillegg finnes det også et fint budskap.
Amerikansk actioneventyr, 2017  
Anbefales fra ni år 
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Logan LuckyLogan Lucky

Jimmy Logan er den tidligere kongen av high school, og var spådd en lysende fremtid som fotballspiller i NFL. Slik skulle det ikke bli. I dag jobber Jimmy som bulldosersjåfør, og han har et dårlig kne. Så får han sparken, og ekskonen truer med å flytte til et nytt sted sammen med datteren Sadie. Jimmy trenger penger for å komme seg ut av problemene, og han trenger det fort. Denne komedien om et brødrepar som bestemmer seg for å gjøre et heftig kupp byr på fin underholdning for et ungt publikum.
Amerikansk actionkomedie, 2017
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

A United KingdomA United Kingdom

Denne filmen er basert på den sanne historien om Seretse Khama og Ruth Williams, som trosset både egne familier og sterke nasjoner for å leve sammen – og som har blitt en inspirasjon for hele verden. Historien er knallsterk, med tidløse tema, forbilledlige karakterskildringer og verdifull historisk innsikt. Første del av filmen handler mest om raseskille, fremmedfrykt og rasisme, mens andre del fokuserer mer på det storpolitiske spillet. Dette er et viktig drama som rører og engasjerer.
Britisk drama, 2016
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store. 
Les Barnevaktens anmeldelse

The Florida ProjectThe Florida Project

Dette kritikerroste dramaet byr på en tankevekkende historie og gnistrende skuespill, og anbefales på det varmeste for ungdom og voksne. I det filmen starter møter vi tre barn som er frekke, banner, har null respekt og gir oss en lite sjokk. Finnes det virkelig slike barn? Men så begynner filmskaperne sakte å tegne et bilde av livet til menneskene som på et billig motell i Florida. Og på denne reisen får vi gradvis større forståelse for hvem de er og hva de må hanskes med – og samtidig et nytt perspektiv på en rekke viktige samfunnsmessige og menneskelige problemstillinger.
Amerikansk drama, 2017
Aldersgrense ni år, anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse