Darkest Hour

Månedens strømmetips: Oktober

Her får du noen filmtips fra utvalget på de største strømmetjenestene i Norge.

På jakt etter noen passe skumle filmer til Halloween? Se vår artikkel med Filmtips til Halloween

Gubben og Katten – Findus flytter utGubben og Katten – Findus flytter ut

Findus er i ferd med å bli stor. Faktisk synes han at det er best at han har et eget sted å bo, slik at han kan klare seg selv. Men det er nok slik at både Pettersen og Findus trives best sammen, men på grunn av noen misforståelser oppstår både sjalusi og tristhet – samtidig som det jo er litt skummelt å bo alene.
Tysk barnefilm, 2018
Anbefales for alle
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på Google Play, Viaplay Store og iTunes. 
Les Barnevaktens anmeldelse

Solan og Ludvig - Jul i FlåklypaSolan og Ludvig – Jul i Flåklypa

I Jul i Flåklypa følger vi Reodor Felgen, Ludvig og Solans forsøk på å få snø til jul i Flåklypa. Filmen byr på god familieunderholdning med humor og varm undertone. På Viaplay finner du nå for øvrig alle de nye Flåklypa-filmene.
Norsk familiefilm, 2013
Anbefales for hele familien
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store

Les Barnevaktens anmeldelse

EmojifilmenEmojifilmen

Ikke noen toppfilm, men filmen er basert på en veldig artig idé som tar mobilverdenen på kornet. Konseptet med at emojiene lever sitt eget liv i telefonene våre er friskt og fantasifullt, tar mange av nåtidens trender på kornet, og vil helt sikkert appellere til barn og unge. Filmen er godt laget, med mye fart og humor, blandet med en liten dose hjertevarme og et fint budskap om lojalitet, vennskap og å være stolt av den man er.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpefilm på Google Play og Viaplay Store og som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

MonsterbedriftenMonsterbedriften

Hvor kommer de fra, monsterne som gjemmer seg i skapet ditt? Fra Monsterbedriften i byen Monstropolis så klart! Denne klassikeren fra Pixar er morsom, spennende, hjertevarm og har et flott budskap. Dette er flott underholdning for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2001
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay, samt som kjøpe- og leiefilm på Google Play og iTunes

Eventyr i ArktisEventyr i Arktis

Dette er en strålende tegnefilm om den tøffe jenten Sasha, som legger ut på ekspedisjon mot Nordpolen for å redde bestefaren og familiens ære. Filmen begeistrer med en særegen, flott animasjonsstil og en gripende historie om sterke mennesker.  Her møter vi en sterk ung jente som drives av kjærlighet, visshet og vilje. Hun forstår hva bestefaren har tenkt, og selv om hun motarbeides av alle så står hun på sitt. Det fører henne helt aleine ute i verden, der hun møter alt fra vulgære sjøfolk og lurendreiere som vet å utnytte en naiv jente, til godheten blant ærlig arbeidsfolk. Sasha må legge fra seg rikmannsnykkene, og lærer både å gjøre og sette pris på en ærlig dags arbeid.
Dansk/fransk tegnefilm, 2016
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

The Greatest ShowmanThe Greatest Showman

Denne musikalen er virkelighetsflukt fra Hollywood av beste merke. Historien er en presentasjon av karrieren til den berømte P. T. Barnum, uten at den gir seg ut for å være spesielt realistisk. Men det er heller ikke poenget, virkelighetens hendelser brukes bare for et bakteppe for å presentere en uhøytidelig, frisk og rørende fortelling. Aller tydeligst er et vakkert budskap om likeverd. Barnum samler en gruppe mennesker som blir sett ned på og behandler dem som likeverdige, skaper et fellesskap og lar dem bruke sine talenter. Filmen banker inn et sterkt budskap om at alle er verdifulle og skal være stolte av den de er.
Amerikansk musikal, 2017
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store.
Les Barnevaktens anmeldelse

Tomorrowland

Vi møter det tidligere guttegeniet Frank, utslitt og desillusjonert, og Casey, en kvikk, optimistisk tenåring. Bundet av en felles skjebne begir de seg ut på et farefylt oppdrag for å grave opp hemmeligheter om et gåtefullt sted i tid og rom, kun kjent som «Tomorrowland». Dette er en ambisiøs og fantasifull fremtidsvisjon med humor, varme og et sterkt budskap til unge om å skape en bedre fremtid.
Amerikansk eventyr
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Viaplay Store og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

17 igjen

Hva ville du gjort hvis du fikk sjansen til å leve om igjen de beste årene av ditt liv, og kunne rette opp alle feilene du har gjort? Denne underholdende tenåringskomedien har et godt budskap og tilbyr utmerket underholdning for ungdom.
Amerikansk komedie, 2009
Anbefales fra elleve år, passer for ungdom
Tilgjengelig på HBO Nordic, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse 

Darkest HourDarkest Hour

Spennende og lærerik dramafilm for ungdom. Storbritannia stor i fare for å bli invadert av nazistene, og den nyutnevnte statsministeren Winston Churchill samler folket for å kjempe for nasjonens overlevelse.
Britisk drama, 2017
Aldersgrense ni år, passer best for ungdom
Tilgjengelig på Netflix og TV 2 Sumo, som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, og som kjøpefilm på Google Play og iTunes

Rain Man

Denne prisbelønnete klassikeren handler om en selvopptatt ung mann får livet sitt forandret når han får vite at han har en autistisk bror som har vært nesten hele livet på en anstalt for mentalt utviklingshemmede. Med humor, varme og kjærlighet skildrer denne filmen en viktig og tidløs historie som anbefales på det varmeste.
Amerikansk drama, 1988
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play