Månedens strømmetips: Oktober

Her får du noen filmtips fra utvalget på de største strømmetjenestene i Norge.

Hundehotellet

Søskenparet Andi og Bruce elsker hunder, og da de snubler over et forlatt hotell får de en strålende idé. Hva med å lage et hotell for hjemløse hunder? Denne filmen passer for hele familien, og det er hundene som stjeler showet.
Amerikansk familiefilm, 2009
Anbefales for alle
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Tigre & Tatoveringer

Vesle Mai drømmer om å få en ordentlig familie i denne tegnefilmen for de aller yngste, men etter å ha opplevd et spennende og litt rart eventyr forstår Mai at hun egentlig har alt hun trenger. «Tigre & Tatoveringer» er en underholdende og lærerik film for de aller yngste. 43 minutter er akkurat passe lengde, og det rikholdige budskapet egner seg utmerket for tre til åtteåringer.
Dansk barnefilm, 2010
Anbefales for barn
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Karsten og Petra blir bestevennerKarsten og Petra blir bestevenner

Fantasi, humor og litt spenning er hovedingrediensene i den første filmen om Karsten og Petra. Filmens fine blanding av humor og dramatikk passer perfekt for de yngste, som kan le og undre seg over alt det rare som skjer. Historien er også en hyllest til fantasien – den knytter Karsten og Patra sammen, gjør hverdagen mer fargerik og utvider horisonten deres. For dagene ville jo vært mye kjedeligere uten de morsomme kosedyrene og fantasiturer til eksotiske land.
Norsk barnefilm, 2013
Anbefales for barn
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Peter PanPeter Pan

Den klassiske og tidløse tegnefilmen fra 1953 tilbyr strålende underholdning, varme og flotte sanger. Historien begynner en natt da Peter Pan flyr gjennom vinduet til familien Darling på utkikk etter sin bortkomne skygge. Her møter han de tre søsknene Wendy, John og Michael, som han og Tingeling tar med til Drømmeland – en fantasiverden fylt med spenning, magi, indianere og havfruer! Men her finnes også Peter Pans største fiende – Kaptein Krok.
Amerikansk tegnefilm, 1953
Anbefales for alle
Tilgjengelig på Viaplay, samt som kjøpefilm på iTunes

Vaiana

Med «Vaiana» viser Disney på nytt at ingen er bedre enn dem på å levere flott underholdning sammen med et godt budskap. Med strålende animasjon får vi en miks mellom komedie, musikal og litt spenning som egner seg ypperlig for hele familien. «Hvem er jeg?» er spørsmålet som driver historien fremover. Gradvis lærer Vaiana å lytte til sin indre stemme, samtidig som hun får innsikt i seg selv og hvor hun kommer fra.
Amerikansk animasjonsfilm, 2016
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Viaplay, samt som kjøpefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Paddington

Dette er en vellaget, lattervekkende og varm film om bjørnen Paddington som er på søken etter et nytt hjem. Strålende animasjon, hjertevarme og herlig humor gjør dette til en super familiefilm.
Fransk/britisk/canadisk familiefilm 
Anbefales fra syv år 
Tilgjengelig på TV 2 Sumo og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

ShrekShrek

Den første filmen om Shrek vil glede både nye seere og dem som vil se filmen på nytt. Her blir vi kjent med det nå etterhvert svært så berømte trollet Shrek og vennene hans. Når sumpen til Shrek trues legger han ut på eventyr for å redde hjemstedet sitt, med hjelp fra det rappkjeftede og uheldige Eselet.
Amerikansk animasjonsfilm, 2001
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play og som kjøpefilm på Viaplay Store

Legenden om Narnia: Reisen til det ytterste havLegenden om Narnia: Reisen til det ytterste hav

Bli med på en eventyrlig reise på åpne hav og mystiske øyer i det magiske landet Narnia. Den tredje filmen i Narnia-serien tilbyr, som de to første filmene, et spennende og velregissert filmeventyr. Filmen har en fin balanse mellom spenningsfylte sekvenser, trivelig humor og mellommenneskelig drama, og har et rikt og mangesidig budskap.
Amerikansk actioneventyr, 2010
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Fabeldyr og hvor de er å finneFabeldyr og hvor de er å finne

Historien om Salamander Fisle og hans strabaser med fabeldyr i New York er blitt et knakende godt actioneventyr. Anbefales for barn fra tolv år, og for eldre ungdom og voksne likeså. Filmen er basert på boken med samme navn, og historien finner sted 70 år før Harry Potter sine år på Galtvort.
Amerikansk/britisk eventyrfilm, 2016
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Star Trek Beyond

Denne filmen er ikke fullt så god som de tidligere filmene i serien, men fans av Star Trek vil helt sikkert kose seg likevel. Filmen er vellaget og har et spennende tema om å finne seg selv – satt opp mot kontrasten om hva som kan skje dersom man mister kontakt med hvem man egentlig er.
Amerikansk actioneventyr, 2016
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse